Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Λέσχη Hell Fire - Αγγλία 1700
Σε ολόκληρο τον κόσμο οι μυστικές εταιρείες δημιουργούσαν και δημιουργούν  μεγάλη εντύπωση στο κοινό. Το θέμα που απασχολεί όμως πολλούς ερευνητές είναι που σταματάει η αλήθεια και που αρχίζει ο μύθος. Μια τέτοια μυστική εταιρεία ,που ακόμη και σήμερα δεν έχει πέσει φως στη δράση της, είναι και η Λέσχη Hell Fire που ιδρύθηκε το 1700 στην Αγγλία.

Ιδρυτής της Λέσχης ήταν ο Sir Francis Dashwood, ένας άνθρωπος παρορμητικός και αρνητικός απέναντι στις θρησκείες και ειδικά τον καθολικισμό. O   Dashwood και οι φίλοι του είχαν δημιουργήσει και ένα είδους εκκλησίας όπου οι ίδιοι έπαιζαν το ρόλο των <<μοναχών>>.  Το <<μοναστήρι>> τους όμως είχε και μια ιδιαιτερότητα. Δέχονταν στις τάξεις του και γυναίκες. Από κυρίες της υψηλής κοινωνίας μέχρι πόρνες. Ίσως γι ΄αυτό κυκλοφορούσαν και πολλές φήμες όπου έκαναν λόγο για όργια . Οι κατηγορίες μάλιστα έφθαναν μέχρι και σε δολοφονίες ανθρώπων.


Ποια ήταν όμως τα μέλη της Λέσχης.  Εκτός από τον Sir Francis Dashwood ήταν ο Μαρκήσιος του Grandy  ο Κόμης του Bute, ο Thomas Potter γιος του Αρχιεπισκόπου του Canterbury , ο Κόμης του Sandwich, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας. Οι φήμες μάλιστα ανέφεραν ότι μέλος της λέσχης υπήρξε και ο Benjamin Franklin καθώς συνδέονταν με αρκετά μέλη.


Η φήμη της Λέσχης είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς τα μέλη της κατείχαν σημαντικές θέσεις.  Τελικά η Λέσχη διαλύθηκε και οι ευγενείς κύριοι μεταπήδησαν στον Ελευθεροτεκτονισμό.  Πολλοί είναι οι ερευνητές που υποστηρίζουν ότι η αδελφότητα μεταφέρθηκε στην Αμερική όπου συνεχίζει έως σήμερα την δράση της.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ