Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Διαφορετικές απόψεις - Ίδιος στόχοςΑλήθεια ποιό είναι το φως που αναζητούμε εμείς οι Ελευθεροτέκτονες; Τι είναι αυτό που λέμε φως,  και ποιο είναι το τέλος για το οποίο προετοιμαζόμαστε;  

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα μια αναφορά  σε  τέσσερις ετερόκλητες μορφές τους Ελευθεροτεκτονισμού οι οποίες παρά το γεγονός ότι είχαν διαφορετικές επιρροές φαίνεται ότι συμφωνούσαν στην ουσία.  Μια ουσία που προσεγγίζει το <<φως>>  μέσα από  τις ηθικές αρχές , το Θεό  , τον Άνθρωπο, τους φυσικούς νόμους. 

William Preston: Για τον Preston η Ελευθεροτεκτονική είναι ένα παραδοσιακό σύστημα γνώσεων και σκοπός είναι να μεταδώσει αυτές τις γνώσεις. Το φως είναι η γνώση  και το κλειδί της φιλοσοφίας του Τεκτονισμού.

 Karl Krause : Ο Krause ο οποίος είχε σπουδάσει φιλοσοφία υπό τον καθηγητή Friedrich , Schelling και Hegel  τοποθετούσε την Τεκτονική φιλοσοφία γύρω από το ήθος, το φως είναι το ήθος  και ως τέλος θεωρούσε την καθολική οργάνωση της κοινωνίας κάτω από αυτές τις ηθικές αρχές. Ως εκ τούτου υπάρχει στενή σχέση μεταξύ Ελευθετοτεκτονικής και νόμου. Ο ίδιος υπήρξε ιδρυτής της Νομικής Σχολής και ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την φιλοσοφία του νόμου. O  Krause προσέγγισε την Τεκτονική Φιλοσοφία, στενά , μέσα από τις ηθικές αρχές και υποστήριξε ότι είναι μέγιστη ευθύνη για τον άνθρωπο η διατήρηση της κοινωνικής τάξης.

George Oliver: Ο αιδεσιμότατος Oliver εύρισκε στην Ελευθεροτεκτονική έναν μοναδικό τρόπο προσέγγισης του Θεού, φως = Θεός  και ως τέλος   προσδιόριζε την γνώση του Απόλυτου. Ό   ίδιος   μέσω της Τεκτονικής φιλοσοφίας υποστήριζε ότι ο Σεθ   δίδασκε τη μυστική φιλοσοφία στους απογόνους του πριν τη μεγάλη πλημμύρα και ως εκ τούτου πίστευε ότι η Ελευθεροτεκτονική είναι μια παραδοσιακή επιστήμη της ηθικής μέσω της οποίας προσεγγίζεις το Θείο.

Albert Pike: (Δικηγόρος, ποιητής   , μυστικιστής με μεγάλη εμπειρία στην Ανατολική φιλοσοφία).  Ο Pike μας δίνει μια μεταφυσική διάσταση της Ελευθεροτεκτονικής. Ο Τεκτονισμός είναι ένας τρόπος μελέτης των αρχών του σύμπαντος όπως τους έθεσε ο Μεγάλος Δημιουργός. Ως εκ τούτου ταύτιζε τον Τεκτονισμό με την αναζήτηση των θεμελιωδών προβλημάτων της ανθρώπινης ύπαρξης.

 Τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις  του ίδιου πράγματος.  Η << άλλη>> άποψη στην υπηρεσία της αναζήτησης και της γνώσης.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ