Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Τεκτονισμός και Εξελίξεις- Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ''ΔΕΛΦΟΙ΄΄


(Σημ. Blog: Ακολουθεί επιστολή που λάβαμε από φίλο του blog)

Ευτυχώς, σε όλες τις Τεκτονικές Δυνάμεις,  υπάρχουν και κάποιοι Τέκτονες με όραμα. Δυστυχώς στις περισσότερες από αυτές είναι απελπιστικά μόνοι τους. Παλεύουν ενάντια σε παγιωμένες αντιλήψεις και τακτικές οι οποίες όχι μόνο είναι ξεπερασμένες αλλά και επικίνδυνες. 

Έτσι η τύχη του Τεκτονισμού στην πατρίδα μας βαραίνει τα χέρια των λίγων. Αυτών των λίγων που  έχουν ταχθεί να βγάλουν τον Τεκτονισμό από την απομόνωση και να τον προβάλουν προς τα έξω. Να αποδείξουν εντός και εκτός συνόρων ότι παρά τις δύσκολές συγκυρίες ο Ελληνικός Τεκτονισμός είναι εδώ κοντά στον άνθρωπο και την κοινωνία. Καλούνται να υλοποιήσουν αυτά που οι παραδοσιακοί Τέκτονες (όχι όλοι) αρνούνται συστηματικά να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Στους κόλπους μιας τέτοιας δύναμης είχα την τύχη να βρεθώ πρόσφατα. Ανάμεσα σε Τέκτονες με όραμα και φαντασία, με πάθος και γνώση. Ανάμεσα σε αδελφούς που νωρίς συνειδητοποίησαν ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γεννήθηκαν αγκυλώσεις και προβλήματα και να δούμε μπροστά βάζοντας προτεραιότητες αλλά και στόχους. Ο κόσμος αλλάζει. Η Ελλάδα ως συνήθως αργοπορημένη κινδυνεύει  να χάσει το τρένο για άλλη μια φορά.

Οι  Έλληνες Τέκτονες ήρθε η ώρα να προχωρήσουν σε επιλογές ευθύνης. Στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιλήφθηκαν τις νέες ανάγκες και αναθεωρούν παρωχημένες αντιλήψεις. Κανείς δεν θέλει να ασχοληθεί με φοβίες και αδυναμίες του Τεκτονικού <<Παλαιοκομματικού>> συστήματος. Η κοινωνία προχωρά, αλλάζει , εξελίσσεται. Αν ο Τεκτονισμός δεν καταφέρει να ακολουθήσει αυτήν την εξελικτική πορεία τότε σίγουρα δε έχει τύχη.

Μια τέτοια δύναμη που έχει αφουγκραστεί τις παραπάνω αλλαγές εγκαίρως είναι και το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα των Δελφών . Εδώ και καιρό οι αδελφοί έχουν κατανοήσει ότι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται εντός και εκτός συνόρων αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία να επαναπροσδιοριστούν κάποιες αντιλήψεις και να τοποθετηθούν σε μια νέα βάση με σεβασμό πάντα στις αρχές και τις παραδόσεις της Ελευθεροτεκτονικής .Όραμα , Γνώση , Αγάπη, Δουλεία  μπορούν να οδηγήσουν τον Τεκτονισμό στο προσκήνιο.

ΑΒΑΤΟΝ LIVE 2011

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, 8.30 το βράδυ
BOOZE COOPERATIVA, Αθήνα, Κολοκοτρώνη 57-59 (τηλ. 210 3240944)

Πηγές Έμπνευσης σε Δύσκολους Καιρούς
Τι μπορεί να (ξανα)φέρει νόημα στη ζωή μας;

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε χρειαζόμαστε δράσεις να μας εμπνεύσουν, να μας κάνουν να νιώσουμε το πραγματικό σε σχέση με το εφήμερο. Δράσεις που θα μας βοηθήσουν να βρούμε το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα: το (χαμένο) νόημα στη ζωή μας.
Αυτό ακριβώς θα επιχειρήσουμε σε μια ξεχωριστή βραδιά που διοργανώνουμε στην Αθήνα!
Ελάτε να δούμε και να ακούσουμε όλοι μαζί, σε μια συντροφική και ζεστή ατμόσφαιρα, τις «πηγές έμπνευσης» που επέλεξαν και θα παρουσιάσουν, ο εκδότης-διευθυντής του ΑΒΑΤΟΝ, Στέφανος Ελμάζης, ο σύμβουλος έκδοσης Ιορδάνης Πουλκούρας, ο συγγραφέας και αρθρογράφος Σπύρος Ζωίδης.
Επίσης, μαζί μας, για να μας διηγηθούν σπάνιες εμπειρίες ζωής, η συγγραφέας των βιβλίων Ευ Ζην: Οδηγός Ζωής από τους Αρχαίους Έλληνες Σοφούς και Μια Μέρα με τον Πλάτωνα (Αρχέτυπο), Ερατώ Τριανταφυλλίδη, η συγγραφέας-ψυχολόγος Βέρα Μεσσήνη και πολλοί άλλοι συνεργάτες και φίλοι του ΑΒΑΤΟΝ.
Ελάτε να ακούσουμε (ζωντανά!) μουσική των Σούφι, να παρακολουθήσουμε δρώμενα επί σκηνής, να μοιραστούμε ξεχωριστές ιστορίες, ιδιαίτερα κείμενα, προσωπικές εμπειρίες και ιδέες που έχουν τη δύναμη να μας εμπνεύσουν και να μας κινητοποιήσουν στην αναζήτηση νοήματος στην καθημερινότητά μας.

+ bazaar βιβλίων των εκδόσεων ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011,
από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, στο χώρο του BOOZE
θα λειτουργεί bazaar βιβλίων των εκδόσεων Αρχέτυπο
με μοναδικές προσφορές για τους αναγνώστες μας!
 
Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του ΑΒΑΤΟΝ LIVE και τις παράλληλες εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας www.metaekdotiki.gr, τη σελίδα του ΑΒΑΤΟΝ στο facebook και να επικοινωνείτε με τα γραφεία μας, στο τηλ. 2310 226166.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ