Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣΤην Κυριακή 11/12 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα , υπό την σφύρα του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος των ΔΕΛΦΩΝ Βασιλείου Πάτκα , η εγκατάσταση της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος ΄΄ΟΡΦΕΥΣ΄΄ .

Στην εγκατάσταση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αδελφών .

Την θέση του Μεγάλου Διδασκάλου κατέλαβε ο αδ. Στέφανος Παϊπέτης, καθηγητής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Αν. Μεγ. Διδάσκαλος ο αδ. Δημοσθένης Δημόπουλος Δικηγόρος.
Η πολύχρονη Τεκτονική εμπειρία και γνώση  και των δύο αδελφών η οποία είναι απαλλαγμένη από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις, εξασφαλίζει την σταθερή και κυρίως <<υγιή>>  πορεία που σίγουρα θα έχει η Μεγάλη Ανατολή κάτι που χρειάζεται όχι μόνον ο Ελληνικός Τεκτονισμός αλλά και η ελληνική κοινωνία. 

Αυτό που κάνει εξαιρετικά σημαντικό αυτό το εγχείρημα δεν είναι το γεγονός ότι προστίθεται μια ακόμη Μεγάλη Δύναμη στην Τεκτονική οικογένεια αλλά δύο πολύ βασικές αρχές που πρεσβεύει.

1ον) Οι Στοές που θα λειτουργούν υπό την σκέπη της θα έχουν την ελευθερία και το δικαίωμα να επιλέγουν αν θα λειτουργούν ως ανδρικές, γυναικείες ή μεικτές.

2ον) Θα μπορεί η κάθε Στοά να επιλέγει το τυπικό που θα χρησιμοποιεί.

<<Θέσφατο>> αποτελεί για τους αδελφούς και η ισότητα των δύο φύλων , στάση πλήρως εναρμονισμένη με την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και του Ελληνικού Δικαίου.

Δεν μένει παρά να ευχηθούμε στους αδελφούς της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος <<ΟΡΦΕΥΣ>>  καλή Τεκτονική πορεία με πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο.

Ξεχασμένοι Τέκτονες -Αλέξανδρος-Κωνσταντίνος (Γκίγκης)

Ο αξιωματικός του Π.Ναυτικού και βουλευτής Αλέξανδρος-Κωνσταντίνος (Γκίγκης) ήταν το μοναδικό παιδί του βουλευτή Ιωάννη Κ.Βούλτζου (1890-1945) και της Ασπασίας Αλεξάνδρου Ρώμα (1896- ;), που ήσαν γόνοι οικογενειών ευγενών της Ζακύνθου. Παππούδες του ο Κωνσταντίνος Διον.Βούλτζος, σύζυγος της Ελένης Α.Πάϊκου και ο υπουργός και βουλευτής Αλέξανδρος Σπ. Ρώμας, σύζυγος της Σοφίας Χρηστάκη Ζωγράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου 1914 (1/1/1915 στην ταυτότητά του) και φοίτησε στα σχολεία English High School for boys Metcalfe και στο Κολλέγιο Αθηνών. Κατατάχθηκε και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού (1931-1935) και ακολούθησε τη σταδιοδρομία και τις προαγωγές του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού: σημαιοφόρος (1/10/1935-2/12/1939), ανθυποπλοίαρχος (2/12/1939-1/1/1942), υποπλοίαρχος (1/1/1942-3/1/1946) και πλωτάρχης (3/1/1949-12/10/1949). Παραιτήθηκε και αποστρατεύθηκε από την ενεργό υπηρεσία το 1950. Κατά τη διάρκεια της ενεργoύς υπηρεσίας του στο Ναυτικό ήταν κυβερνήτης πολλών ναυτικών μονάδων σε καιρό ειρήνης και πολέμου. Βρισκόταν επί του “Ναυαρίνου” κατά τη στάση του Ναυτικού στη Μέση Ανατολή (12-13 Απριλίου 1944) και στη συνέχεια επί του “Μιαούλη” (τον Ιούνιο του 1944). Ήταν ειδικευμένος στα ραντάρ και υπήρξε ο πρώτος έλληνας αξιωματικός που εγκατέστησε συσκευή Α/Υ στο αντιτορπιλικό “Β.Όλγα” και πρώτος εξετέλεσε επίθεση εναντίον εχθρικού ιαπωνικού υποβρυχίου, νοτίως της Κεϋλάνης, πράξη για την οποία δέχθηκε τα συγχαρητήρια βρετανού αξιωματικού του Στόλου της Μεσογείου. Πέτυχε επίσης τη διάσωση του Α/Π “Β.Όλγα” κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην οποία βυθίστηκαν τα “Ψαρρά” και σκοτώθηκε ο σημαιοφόρος Ι.Δουρής, που βρισκόταν δίπλα του στη γέφυρα του πλοίου. Μετά τον πόλεμο τοποθετήθηκε στο Β.Ναύσταθμο (Ιούνιος 1945), στο 2ο Γραφείο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (1946-1947), και τέλος διευθυντής Σπουδών στην Σχολή Πολέμου (1947-1949).

Μετά την αποστρατεία του πολιτεύθηκε με το “Νέον Κόμμα” που είχε ιδρύσει ο Σπ.Μαρκεζίνης τον Φεβρουάριο του 1947 και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Ζακύνθου στις εκλογές της 5ης Μαρτίου 1950. Στη συνέχεια υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του “Κόμματος των Προοδευτικών” (1956), του συνδυασμού “Προοδευτική Αγροτική Δημοκρατική Ένωσις” (1958), της “Ενώσεως Κέντρου” (1961), του “Κόμματος Προοδευτικών” (1963) και του συνδυασμού ΕΡΕ-Προοδευτικών (1964) χωρίς να καταφέρει να επανεκλεγεί βουλευτής. Πολιτικός οπαδός του Μαρκεζίνη με βασιλικά φρονήματα, ορκίστηκε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στη βραχύβια κυβέρνηση Μαρκεζίνη (8/10/1973-25/11/1973) επί δικτατορίας.

Παντρεύτηκε το 1946 την Αγγελική (Λίλα), το γένος Μιχαήλ Φιλίνη με την οποία χώρισαν δέκα χρόνια αργότερα, χωρίς να αποκτήσουν παιδιά.

Λάτρης των σπορ, ήταν από τους βασικούς οργανωτές των αγώνων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, διατελώντας γραμματέας του Αγωνιστικού Τμήματος της ΕΛΠΑ (1956-1960), καθώς και ιδρυτικό μέλος της Αερολέσχης της Ελλάδος.

Ήταν μέλος της τεκτονικής στοάς “Αστήρ της Ανατολής” στη Ζάκυνθο και διατηρούσε στενούς δεσμούς με φίλους και αδελφούς στη Μεγάλη Βρετανία.

Τιμήθηκε με πολλά παράσημα και μετάλλια για τη δράση του στο Ναυτικό.

Πέθανε στην Αθήνα, σε ηλικία 63 χρόνων, το 1978.

πηγή:  Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο

Δωρεά της Στοάς Sutton 6245


Τα μέλη της Στοάς Sutton 6245 της Αγγλίας δώρισαν το ποσό των 1000 λιρών στην ναυαγοσωστική ομάδα του Eastbourne στη μνήμη του αδελφού τους John Steven ο οποίος απεβίωσε το 2009.
Ο John και η σύζυγος του Olive στήριζαν το έργο της συγκεκριμένης εθελοντικής ομάδας για πάρα πολλά χρόνια.
Η παράδοση της επιταγής έγινε την περασμένη Κυριακή στον μετεωρολογικό σταθμό του Sovereign Harbour .
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ