Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Έκδοση της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος - Ερευνητική Στοά ΔΙΩΝΗ αρ. 2021Έφθασε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο εκδόθηκε από την Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ και είναι αποτέλεσμα των ερευνών της διετίας 2010-2011 της ερευνητικής Στοάς ΔΙΩΝΗ 2021.

Τα θέματα που αναπτύσσονται στο βιβλίο είναι άκρως ενδιαφέροντα και παρουσιάζονται με έναν μοναδικό τρόπο και συνοδεύονται  με πλούσια εικονογράφηση.  Κοιτάζοντας  στα περιεχόμενα βλέπει κανείς ότι μπορεί να διαβάσει για τον Πλήθωνα Γεμιστό, τον Μιχαήλ Ψελλό, για την Τριπλή κρούση κατά το άνοιγμα των εργασιών, για τον βηματισμό μέσα στον Τεκτονικό Ναό, για το θόλο του ναού και τους ζωδιακούς κίονες, τον Mozart και τον Sibelius.

Η βαθειά γνώση των θεμάτων που αναλύονται αλλά και το μεράκι με το οποίο δούλεψαν οι αδελφές και οι αδελφοί είναι φανερό σε κάθε σελίδα αυτής της έκδοσης.

Το πόνημα προλογίζουν ο Εθν. Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος αδ. Π.Μ 33 και η Σεβ. Διδ. Θ.Π 33.

 Το βιβλίο , το οποίο συνιστούμε ανεπιφύλαχτα, μπορεί να το προμηθευτεί κανείς από το Τεκτονικό Μέγαρο της οδού Επιδάμνου 49 & Σκιάθου, τηλ. 210.21.11.505.

Παρέμβαση στα εσωτερικά της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας


Εν μέσω σκανδάλων που συγκλονίζουν την Εθν. Μεγάλη Στοά της Γαλλίας (GLNF) και την εσωτερική διάσπαση είναι αρκετές οι Μεγάλες Τεκτονικές Δυνάμεις που αποσύρουν την αναγνώρισή τους στην GLNF με τελευταία την Μεγ. Στοά της Λιθουανίας.

Αυτή η κατάσταση της αβεβαιότητας ενισχύθηκε μετά την επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα προς την Ηνωμ. Μεγάλη Στοά της Αγγλίας  ο Alain Bauer (πρώην Μεγ. Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας και σημερινός σύμβουλος του N. Sarkozy) και ο Roger Dachez (Πρόεδρος του Τεκτονικού Ιδρύματος της Γαλλίας ) με την οποία ζητούν από τον Alan Englefield (Μεγ. Καγκελάριο της UGLE)  να θέσει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή. 

Το έγγραφο αυτό είναι μια σαφής ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της GLNF.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων   / APMR
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ