Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεά στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών

 

Οι αδελφοί της Στοάς Αθηνά Σοφία αρ. 2030 (υπό την σκέπη του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος των ΔΕΛΦΩΝ) συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησαν το 2010 παράδωσαν σήμερα  στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών πακέτα με παιχνίδια, γραφική ύλη και βιβλία. Όλα τα παραπάνω είδη προορίζονται για τα παιδιά των ενήλικων & ανήλικων μητέρων  τα οποία διαμένουν στις φυλακές με τις μητέρες τους μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία.
 

Φέτος η προσπάθεια βρήκε στήριξη από την Στοά Ερμής ο Τρισμέγιστος (της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος) οι αδελφοί και οι αδελφές της οποίας μόλις έμαθαν για την προσπάθεια αυτή έσπευσαν να συνδράμουν.
Ένα μεγάλο μπράβο στις δύο Στοές.


Συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των διαμαρτυρομένων αδελφών της GLNF


 Στις 17 Δεκέμβρη του 2011 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των διαμαρτυρομένων αδελφών της GLNF που εναντιώνονται στη σημερινή διοίκηση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας.
Στην συνεδρίαση έγινε από όλους αποδεκτό το αίτημα  να παραμείνουν όλοι στην GLNF προκειμένου να δώσουν τον αγώνα για αλλαγή.
Όλοι οι συμμετέχοντες μοιράζονται , όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, το όραμα για επιστροφή στην πραγματική αποστολή της αδελφότητος. Εξέτασαν το ενδεχόμενο για αλλαγή του Συντάγματος . Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είπαν  είναι η απομάκρυνση του Francois Stefani καθώς και ενός μεγάλου μέρους του στενού του περιβάλλοντος. Θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική διοίκηση γενικής αποδοχής η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τις παραπάνω αλλαγές.
Η επιτροπή θα συνεδρίαση ξανά στις 14 Γενάρη του 2012 για να εξετάσει το αποτέλεσμα των ενεργειών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ