Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Προς Θεσσαλονικείς επιστολή: Το Ύπατο , το Emulation και οι Μάγοι


 
(Σημ. Blog: Την παρακάτω επιστολή την έστειλε φίλος του blog όπου και την δημοσιεύουμε. Να σημειωθεί ότι μας έγιναν γνωστές πληροφορίες, που δεν δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους και που σε κάποια σημεία πιθανώς (εάν ισχύουν) να έχει λόγο και η Ελληνική δικαιοσύνη. )

Αγαπητοί συντάκτες του Blog Tektonismos. Επειδή αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι ντροπή για τον Τεκτονισμό  αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς αλλά και τους αδελφούς μου στη Θεσσαλονίκη με μια επιστολή. Μια επιστολή που μέσα από λίγες γραμμές σκιαγραφεί καταστάσεις που μόνο ντροπή μπορούν να προξενήσουν σε κάθε τίμιο Τέκτονα.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια νεανίσκος Τέκτονας περιδιαβαίνει τας Στοάς των Αθηνών , και τα Ύπατα, προκειμένου να αποκτήσει βαθμούς , εμπειρίες και γνωριμίες. Δεν του έκαναν οι Στοές της συμπρωτεύουσας αλλά ήθελε να βιώσει τη μυητική διαδικασία στην πόλη των Αθηναίων.
Με τον καιρό , και αφού άλλαξε 2 -3 Στοές , αφού επισκέφτηκε και το Ύπατο των Νοτίων Προαστίων και πήρε και από εκεί ότι μπορούσε να πάρει σκέφτηκε να φτιάξει κάτι στην πόλη του. Κάτι δικό του , στο οποίο θα είναι ο αρχηγός.  Ως γνωστόν όμως για να φτιάξεις Στοά χρειάζεσαι 5-6 ακόμη. Έτσι ζήτησε από τους Αθηναίους φίλους του βοήθεια.  Αυτοί με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να τον συνδράμουν , όταν μάλιστα οι δικές τους προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν ευοδώσει και μόνο αναστάτωση είχαν δημιουργήσει στην όμορφη πόλη.  Του έταξαν βαθμούς, προαγωγές και τον προέτρεψαν να συνεχίσει.
Υπήρχε όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Έπρεπε να βγει από τη μέση κάποιος ό οποίος και χρόνια πολλά είχε Τεκτονικής εμπειρίας αλλά και γνώση στην Ελευθεροτεκτονική. Έτσι με περίτεχνο τρόπο αλλά και λίγη πονηριά τον  διέβαλε και τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου. Μάλιστα λέγεται ότι είχε και την συνδρομή ομάδος που αρέσκεται στην μαγεία και τα σχετικά.
Η ιστορία αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμη αλλά τεράστια ερωτήματα ηθικής προκύπτουν με σημαντικότερα:
Τι θα πράξουν οι Κραταιοί του Υπάτου που γνωρίζουν όλο το παρασκήνιο;
Τι θα πράξει ο Μ.Δ της Τεκτονικής Δύναμης που υποβοηθάει τις προσπάθειες αυτές;
Κάτι μου λέει αγαπητοί φίλοι και αδελφοί  ότι θα έχουμε νέα σκάνδαλα μέσα στο νέο έτος. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα μείνουν σε γενικότητες και αοριστίες. Οι πρωταγωνιστές και οι συνεργοί αυτή τη φορά έχουν όνομα και επώνυμο. Κάποια στιγμή οι μάσκες θα πέσουν και τότε θα γελάσει και η ποικιλόχρους αίγα. Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Οι Μασόνοι υπεύθυνοι για την φυλάκιση του Εφραίμ - Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΧΤΥΠΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


(Σημ. Ε.Π.Τ.Ε : Για άλλη μια φορά για όλα φταίνε οι Μασόνοι. Διαβάστε τι δήλωσε ο Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Μάλλον ο Τεκτονισμός αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο της σκοτεινής εκκλησιαστικής πλαυράς).

Την αγανάκτηση τον προβληματισμό και την οργή ολοκλήρου της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η ΑΔΙΚΗ απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.

Θεωρούμε ότι η Μασωνία και όλες οι σκοτεινές δυνάμεις που πολεμούν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, τον κλήρο και τον λαό του Θεού, κάθε παρόμοια εποχή Χριστουγέννων ή εορτής του Πάσχα επιφέρουν χτυπήματα στο σώμα της Εκκλησίας.
Το αυτό έπραξαν και εφέτος, Χριστούγεννα του 2011.


Η Μασωνία και οι εχθροί του χριστιανισμού δείχνουν τα δόντια τους προς την Ορθοδοξία και τον Χριστό, χτύπησαν ανήμερα Χριστουγέννων την καρδιά των πιστών, την καρδιά της Ορθοδοξίας.

Τα λαμόγια της πολιτικής που διέλυσαν το κράτος μας, κυκλοφορούν ελεύθερα σήμερα και οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν επειγόντως τον Ηγούμενο της μεγαλυτέρας Μονής της Ελλάδος στη φυλακή.

Ξεκινούν οι σκοτεινές δυνάμεις άσχημο πόλεμο!

Οι αγιορείτες πατέρες ας αντιδράσουν ΤΩΡΑ ομόφωνα, διότι δεν θα αργήσει να έρθει η σειρά τους και οι εχθροί της πίστεώς μας ξέρουν και έχουν όλα τα μέσα και τον τρόπο τους για να χτυπήσουν την πίστη μας.

Ακούγεται πως το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τεράστιο οικονομικό έλεγχο των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, για όλα τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν παραλάβει, ερευνώντας ταυτόχρονα το που και πως διετέθησαν.

Άραγε οι πολιτικοί δεν βλέπουν την αναστήλωση όλων των Μονών του Αγίου Όρους; Γιατί κάνουν τους τυφλούς; Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σκοπό έχουν ή να φυλακίσουν τους Ηγουμένους ή να τους εκβιάσουν, δημιουργώντας και γι’ αυτούς τεχνητά σκάνδαλα, αρχίζοντας μετά τον έντεχνο εκβιασμό των Ιερών Μονών λέγοντάς τους:
«Αν δεν θέλετε να μπείτε στη φυλακή – έστω κι αν είναι αθώοι σαν τον Γέροντα Εφραίμ – επιτρέψτε την είσοδο των γυναικών στο Άγιον Όρος την οποία έχει εγκρίνει και η Ευρωβουλή με μεγάλη πλειοψηφία ή μπαίνετε φυλακή για βλάβη δήθεν του δημοσίου συμφέροντος».

Οι Ηγούμενοι του Αγίου Όρους και όλοι οι πατέρες, να σταθούν δυναμικά δίπλα στον Ηγούμενο και Γέροντα Εφραίμ.

Να δημιουργήσουν ανθρώπινη ασπίδα προστασίας.

Οι Μητροπολίτες με τηλεγραφήματα να καταδικάσουν την άδικη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και να μιλήσουν στο λαό του Θεού, για όσα γίνονται εις βάρος της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας από τις σκοτεινές δυνάμεις, ζητώντας να πάψει αμέσως κάθε δίωξη κατά του Ηγουμένου Εφραίμ.

Σε λίγο οι εχθροί της πίστεώς μας δεν θα υπολογίζουν ούτε τους Επισκόπους, ούτε την Ιερά Σύνοδο, ούτε κανέναν.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου να κλείσει τώρα τις πόρτες της Μονής και οι πατέρες να μην αφήσουν τον Εισαγγελέα και τις αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν εντός του ιερού χώρου.

Να σηκωθούν τώρα μαύρες σημαίες και να δηλώσουν οι μοναχοί, ότι μόνο πάνω από τα πτώματά τους θα πάρουν τον Γέροντά τους για τη φυλακή.

Επίσης το Άγιον Όρος προστατεύεται διεθνώς και από άλλα Ορθόδοξα Κράτη, να ζητηθεί τώρα η προστασία της Ρωσίας, διότι η Μονή ουσιαστικά διώκεται από το καταρρέον πολιτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί ενόψει εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και εθνικών, να αλλάξει τη θεματολογία στα Μ.Μ.Ε μήπως και σωθεί.

Ας γίνει πανορθόδοξος συναγερμός!

Η Εκκλησία βρίσκεται ενώπιον μεγάλου διωγμού που ξεκινά από το Άγιον Όρος και θα καταλήξει και στην μικρότερη Ενορία μας.

Ξεσηκωμός για την πίστη, την Ορθόδοξη και την Αγία Εκκλησία μας ΤΩΡΑ.


Αρχιμανδρίτης
Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Χριστούγεννα 24/12/2011

Δωρεά στο Hospice St Margaret στο Tauton


Η επιτροπή Αγαθοεργίας της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς του Somerset (Αγγλία) παρέδωσε μια επιταγή με το ποσό των 3272 λιρών για την υποστήριξη του έργου του Hospice St Margaret στο Tauton.
Το χρηματικό ποσό θα βοηθήσει το προσωπικό του γηροκομείου να καλύψει τα αυξημένα έξοδα λειτουργίας του.
Η υπεύθυνη του γηροκομείου δήλωσε ΄΄ Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Επιτροπή Αγαθοεργίας για την ευαισθησία και την γενναιοδωρία τους. Η οικονομική αυτή ενίσχυση θα βοηθήσει στο να συνεχίσουμε να παρέχουμε την υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής ΄΄

Στοά St. David no 393


Η Στοά St. David no 393 , η μεγαλύτερη στην Β. Αγγλία , μέλος της UGLE, η οποία ιδρύθηκε το 1828 , έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της σχετικές οδηγίες για το πώς μπορεί να γίνει κάποιος Τέκτονας , κάτι το οποίο ακόμη και σήμερα αποτελεί ταμπού.
Όπως αναφέρει ο Σεβάσμιος Διδάσκαλος της Στοάς George Crawford (187ος Σεβάσμιος της Στοάς ) ΄΄ δεν είμαστε  μυστική κοινωνία. Στη νέα μας ιστοσελίδα υπάρχει σχετική αναφορά όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι επιτέλους να βρουν πληροφορίες σχετικά με την αδελφότητα αλλά και πως μπορεί να γίνουν μέλοι ΄΄.
Η Στοά St. David no 393 , στην οποία ανήκουν κληρικοί , αγρότες , έμποροι μεταξύ των μελών της, συνεδριάζει μια φορά το μήνα στο Τεκτονικό Μέγαρο της συμβολής των οδών Church Street και Walkergate, ένα κτήριο το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τη λειτουργία Τεκτονικών Στοών το 1872 και στοίχησε 1300 λίρες Αγγλίας.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ