Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση κατά των ΔΕΛΦΩΝ από τον ΠΑ.ΣΥ.Α


Μόνο φασιστικό και απαράδεκτο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το δημοσίευμα  του (17-12-2011) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ (ΠΑ.ΣΥ.Α) όπου αναφερόμενο στην πρόσφατη συνάντηση του Υπ. Μεγ. Ταξιάρχου του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος των ΔΕΛΦΩΝ αδ. Βασιλείου Πάτκα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jose Manuel BARROSO και Herman Van Rompuy αντίστοιχα λέει:

΄΄ ΠΟΙΟΣ "ΑΞΟΝΑΣ", ΠΟΙΑ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ" ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟ "ΡΑΪΧ"; ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΣΜΟΥ ~ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", ΗΤΟΙ ΤΟΥ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ"

Από το λεξιλόγιο – υβρεολόγιο αλλά και τα συνομοσιολογικά  περί  Παγκοσμίου Εωσφορικού Πολιτεύματος μπορεί ο καθένας να βγάλει συμπέρασμα για την σοβαρότητα των συντακτών του άρθρου.

Εξελίξεις για την ΕΜΣτΕ στη Θεσσαλονίκη


Πριν από λίγη ώρα όλα τα μέλη της Στοάς  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αρ. 30 (19 αδελφοί)  της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος , με επιστολή τους  στην Μεγάλη Γραμματεία , γνωστοποίησαν  την αποχώρησή της Στοάς από την δύναμη της ΕΜΣτΕ.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

Ετήσιο Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου αδ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΤΚΑ

 
Ετήσιο Μήνυμα για το Νέο Έτος 2012


Η διεθνής χρηματοοικονομική κρίση συνεχίζεται μέσα στο θολό κλίμα εκτιμήσεων θεσμικών ή αυτοκλήτων αναλυτών, που δημιουργούν περισσότερη αβεβαιότητα παρά ελπίδα. Οι σύγχρονες μεγάλες προκλήσεις, όπως η ανεργία, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, αλλά και τα δημοσιονομικά θέματα και οι δυσμενείς διεθνείς σχέσεις για τις κοινωνίες και τα κράτη, αναμένουν απεγνωσμένα λύσεις.

Διαπιστώνεται όμως ότι διεθνώς οι κυβερνώντες ασκούν πολιτική που δεν οδηγεί σε ορατή έξοδο από την κρίση.

Διότι φαίνεται σαν να αδυνατούν να εκφράσουν αξιόπιστες θέσεις, ώστε οι πολίτες να δεχθούν ανώδυνα τρέχουσες θυσίες, ενώ ακόμη στερούνται του πολιτικού και ηθικού βάρους, ώστε να εμπνεύσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών, παρά το γεγονός ότι διακηρύσσουν την ευημερία των λαών και την καταλλαγή των δυσμενών διεθνών σχέσεων.

Οι Τεκτονικές Δυνάμεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, εκφραζόμενες ως θεσμός και ως μέλη της κοινωνίας των ενεργών πολιτών και διακρινόμενες για τη διεθνή συνεργασία τους, στηρίζουν προσπάθειες εφαρμογής πρακτικών αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία.

Ειδικότερα το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα "ΔΕΛΦΟΙ", στις χώρες όπου εκτείνεται και ενεργοποιείται, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και επικοινωνίας, αναπτύσσει δε την αλληλεγγύη των μελών του διεθνώς, αντιμετωπίζοντας και απαλύνοντας κατά το μέτρο του δυνατού τον ανθρώπινο πόνο, ενώ παράλληλα υποστηρίζει κοινωνικές ομάδες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε επώδυνες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές και παρατεταμένες θυσίες.

Το μήνυμα προς τα μέλη μας για το έτος 2012 είναι:
"Αναπτύξατε την αλληλεγγύη προς τους έχοντες ανάγκη, διατηρήσατε και ενδυναμώσατε την κοινωνική συνοχή."

πηγή: Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ
 

Οι Τέκτονες προειδοποιούν για τον Σιωπηλό Δολοφόνο


Οι Τέκτονες προειδοποιούν για τον <<σιωπηλό δολοφόνο>> Τα μέλη της Στοάς Amersham Lodge (Αγγλία) συγκέντρωσαν το ποσό των 250 λιρών και το προσέφεραν στην Ομάδα Υποστήριξης Πασχόντων από την Πάθηση του Καρκίνου του Προστάτη, προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία του Bucks για την συγκεκριμένη πάθηση. Ο Γραμματέας της Στοάς αδ Dr Richard Waterfield δήλωσε ΄΄ Αυτή η πάθηση είναι στην κυριολεξία ένας σιωπηλός δολοφόνος. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους άνδρες να μην παραμελούν να εξετάζονται για την συγκεκριμένη πάθηση΄΄.

Δωρεά της Ένωσης Τεκτόνων της Anguilla


Η Ένωση Τεκτόνων της Anguilla  (Αγγλική αποικία στη Καραϊβική) , μια ένωση που περιλαμβάνει 7 Στοές, συγκέντρωσε τρόφιμα αξίας 1000 δολαρίων Ηνωμ. Πολιτειών, σε πέντε οικογένειες της περιοχής Poi Blowing.
Η δωρεά σε τρόφιμα θα βοηθήσει ,έστω και  για λίγο , τις πέντε οικογένειες να καλύψουν τις  βασικές  τους ανάγκες.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων The Anguillian
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ