Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Αναβίωσε η πρώτη στοά που υπήρξε στην ελεύθερη Ελλάδα


Η Μεγάλη Στοά του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, αναβίωσε σήμερα την πρώτη στοά που υπήρξε στην ελεύθερη Ελλάδα εν ανατολή Ναυπλίου, τη Στοά των δυο Φίλων Δάμωνος και Φιντίου υπ αρίθμ. 1/135. Η Στοά λόγω αρχαιότητος διατηρεί τον αριθμό 1 μαζί με το 135 της αρίθμησης της Μεγάλης Στοάς.
 

Για ιστορικούς λόγους να καταγράψουμε ότι η πρώτη αναφορά για ίδρυση στοάς στο νέο ελληνικό κράτος  υπάρχει στην επιστολή που έστειλε ο κάτοικος Ναυπλίου Ιωάννης  Βαπτιστής  Θεοτόκης, στις 22 Μαΐου 1825,, προς τον κόμη Διονύσιο Ρώμα στην Ζάκυνθο (που δεν ανήκε ακόμα στο νέο ελληνικό κράτος), ζητώντας του να τον βοηθήσει στην ίδρυσή της. Η στοά λειτούργησε κανονικά τον επόμενο χρόνο και διέκοψε τη λειτουργία της μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια.

Σημερα αναβιώνει από παλαιούς αδελφούς της Αργολίδος και εμείς να τους ευχηθούμε οι σφύρες τους να κρούουν αρμονικώς εις τον αιώνα.

Εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ -Π. Νεκτάριος : Οι πολιτικοί είναι Μασόνοι

Στην  εκπομπή του δημοσιογράφου  Μάκη Τριανταφυλλόπουλου , ΖΟΥΓΚΛΑ,  ο Π. Νεκτάριος κατηγορεί τους πολιτικούς ότι είναι Μασόνοι.
πηγη: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
Η ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ NICOLA BETZΣυγγραφέας:   Παναγιώτης Μαυρόπουλος
Έκδοση:   ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 

Ιεροφάντες, Αλχημιστές, Δρυίδες, Μάγοι και γητευτές, Μάγιστροι, Ιππότες, Λιθοξόοι και Μεγάλοι Αρχιτέκτονες, Καρδινάλιοι, Επίσκοποι και Παπικοί απεσταλμένοι. Μυστικά μοναστηριακά τάγματα και απόκρυφες αδελφότητες. Ιστορία, πολιτική, ίντριγκες, διωγμοί και περιπέτειες... αλλά και έρωτας, και απλές ανθρώπινες ιστορίες! ΄Ολα αυτά χρησιμοποιούνται από τον συγγραφέα που με έναν απλό αλλά γλαφυρό τρόπο αφήγησης, κατορθώνει και ανασυνθέτει το σχεδόν άγνωστο (σε πολλούς) μυστηριακό κόσμο, της προ-Αναγεννησιακής περιόδου. Σε αυτό το βιβλίο όλα φαίνονται να έχουν συμβεί έτσι ακριβώς όπως περιγράφονται! Ο συγγραφέας, με έναν άκρως "ιδιαίτερο" τρόπο, αναμοχλεύει και ανασυνθέτει μυστηριακά, κόσμους και ζωές, που δεν διαφέρουν και πολύ από το δικό μας "τώρα"! Είναι φανερό ότι ο συγγραφέας φιλοδοξεί όχι μόνο να ψυχαγωγήσει τον αναγνώστη αλλά και να του δημιουργήσει επιπλέον αφορμές για μελέτη, διαλογισμό και περαιτέρω "εσωτερική εργασία" ...

. Στοά Unity no12


Στις 13 Δεκεμβρίου  του 2011 η Στοά Unity no12 (Ενότητα) του Οχάιο των Η.Π.Α  εγκατέστησε των νεότερο Σεβάσμιο Διδάσκαλο στην ιστορία της.  Μια ιστορία που μετράει 200 χρόνια.
Πρόκειται για τον αδελφό Matthew Sinn 29 ετών.πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ