Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307 - Μια αποφράδα μέρα.


Μια αποφράδα μέρα

Στις αρχές του 1.300 η δύναμη των ναϊτών ιπποτών στην καθολική Ευρώπη ξεπερνούσε ακόμα και την επιρροή του Βατικανού. Ο πάπας είχε επιλέξει μια τακτική λυκοφιλίας με τους ηγέτες των ναϊτών, ώσπου τα οικονομικά του Βατικανού άρχισαν να δέχονται σοβαρά πλήγματα. Τότε ο πάπας πήρε τη μεγάλη απόφαση να τους εξολοθρεύσει. Έστειλε επιστολές με την παπική σφραγίδα προς όλους τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων στην καθολική Ευρώπη με την υπόδειξη να τις ανοίξουν μια συγκεκριμένη ημέρα. Όταν έφτασε η Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1307, οι επιστολές άνοιξαν, και οι καθολικοί στρατηγοί διάβασαν τις οδηγίες του πάπα. Τους πρόσταζε να σφάξουν όλους τους ναΐτες και τις οικογένειές τους, καθώς, όπως έγραφε, αυτό του υπέδειξε στον ύπνο του ο Ιησούς. Το μακελειό ξεκίνησε και στο τέλος της μαύρης εκείνης Παρασκευής πάνω από 250.000 ψυχές σε όλη την Ευρώπη σφαγιάστηκαν με τις ευλογίες του Βατικανού.

 

HΙSTORIA ΤV - Aφιέρωμα στις μυστικές εταιρείες


Από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου το συνδρομητικό κανάλι HΙSTORIA ΤV το οποίο εκπέμπει σε Γαλλία, Αγγλία και Καναδά , θα παρουσιάσει σε 8 διαδοχικές εκπομπές αφιέρωμα στις μυστικές εταιρείες.
Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Τεκτονισμό. Οι συντελεστές της εκπομπής επισκέπτονται την Μεγάλη Στοά του Κεμπέκ στον Καναδά όπου παρουσιάζουν τις αρχές, τις αξίες και τα τελετουργικά της αδελφότητας.
Να σημειωθεί ότι ο Τεκτονισμός στον Καναδά αριθμεί 200.000 μέλη εκ των οποίων 4500 βρίσκονται στο Κεμπέκ.
Τα άλλα επεισόδια της σειράς έχουν θέμα, Ροδόσταυροι, Opus Dei, Ιππότες του Κολόμβου, Shriners, Λέσχη Μπιλντερμπεργκ, Ordre de Jacques Cartier, les Filles d'Isabelle.

Στοά των δυο Φίλων Δάμωνος και Φιντίου υπ αρ. 1/135


Λόγω του ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις σχετικά με την δημοσίευση για την αναβίωση της Στοάς των δυο Φίλων Δάμωνος και Φιντίου υπ αρ. 1/135 ως η πρώτη στοά που υπήρξε στην Ελεύθερη Ελλάδα δημοσιεύουμε κείμενο της εποχής  το οποίο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ