Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση Ιατροφαρμακευτικού Υλικού από τη Στοά ΔΕΛΦΟΙ 1830


Οι αδελφές και οι αδελφοί της Σ. Σ. ΔΕΛΦΟΙ αρ 1380 της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος υπό την αιγίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος των Δελφών , ανέλαβαν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία . Αποφάσισαν να συγκεντρώσουν ιατροφαρμακευτικό υλικό προκειμένου να ενισχύσουν το Ιατρικό Κέντρο της νήσου Λειψοί. 

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κέντρο αντιμετωπίζει ελλείψεις ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της δυσχερούς θαλάσσιας πρόσβασης. Τα υλικά που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν από ομάδα της Στοάς η οποία θα ταξιδέψει , στα τέλη Φεβρουαρίου, με δικό της μέσον , προκειμένου να τα προσφέρει σ’ αυτό το απομακρυσμένο νησί της πατρίδας μας.

Όσοι αδδ:. γνωρίζουν φαρμακοβιομηχανίες, φαρμακοποιούς, εμπόρους, εταιρείες κλπ, που μπορούν να διαθέσουν δωρεάν ιώδιο, γάζες, βιταμίνες, σιρόπια ελαφριάς μορφής, ασπιρίνες, βαμβάκι κ.α δηλ. φαρμακευτικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό, μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail maneta_m@otenet.gr προκειμένου να συμβάλλουν στην σημαντική αυτή προσπάθεια. 

Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να βρει πολλούς αρωγούς και να εμπνεύσει και άλλες Στοές να αναλάβουν δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Η κοινωνία μας σήμερα χρειάζεται τον Τεκτονισμό περισσότερο από ποτέ.

Lautaro Carmona ΄΄ Ο Τεκτονισμός βοήθησε στην ανάπτυξη της Χιλής ΄΄


Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Χιλής , Lautaro Carmona, με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων του Τεκτονισμού στη Χιλή , κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου δήλωσε χαρακτηριστικά ΄΄ Ο Τεκτονισμός έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Χιλής μέσα από τις αρχές που διδάσκει όπως η ανεκτικότητα, η εργασία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μέσα σ΄αυτά τα 150 χρόνια της ύπαρξης του στη χώρα μας έχει να επιδείξει σημαντικά έργα όπως η Εταιρεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το 1868 και το Κολλέγιο και Γυμνάσιο Θηλέων το 1877. Τα έργα αυτά αποδεικνύουν την πρωτοπορία των ιδεών και κυρίως την ιδέα της ισότητας αφού πρωτοστάτησε στην προώθηση της εκπαίδευσης των γυναικών σε μια περίοδο όπου η συντηρητική κοινωνία και το κατεστημένο αρνούταν να παραχωρήσουν.΄΄

Συνέδριο με θέμα ΄΄ Συμβατότητα Χριστιανισμού και Τεκτονισμού΄΄


Συνέδριο με θέμα τη συμβατότητα μεταξύ του Χριστιανισμού και του Τεκτονισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου του 2012 στην αίθουσα 18 του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Λιέγης.
Ομιλητής θα είναι ο αδ. Philippe Deitz μέλος της Κανονικής Μεγάλης Στοάς του Βελγίου.
Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ένωση Καθολικών Φοιτητών Λιέγης.

 
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ