ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Σαρκοζύ και Γάλλων Τεκτόνων


Την Τετάρτη  24 Ιανουαρίου 2012 ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζύ δέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων τους Μεγ. Διδασκάλους (άνδρες και γυναίκες) των Τεκτονικών Δυνάμεων της Γαλλίας.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο , καλούνται όλοι οι  νυν και τέως Μ.Διδάσκαλοι –σες . Ο αριθμός των προσκεκλημένων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 50.
Ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων των Τεκτονικών παραγόντων η παράδοση θέλει να είναι όλοι παρόντες εφόσον προσκληθούν.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση δεν παραβρέθει ο Μεγ. Διδ. της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας αδ Arcizet Guy όπως εξάλλου είχε ανακοινώσει ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου στις 19 του μηνός. 
Επίσης δεν προσεκλήθη ο Μ.Διδ. της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας αδ.  Francis Stefani λόγω της αναταραχής που επικρατεί στις τάξεις της GLNF.

Ο πρόεδρος Σαρκοζύ παρέμεινε με του προσκεκλημένους του για μισή ώρα αφού πρώτα έκανε μια δεκάλεπτη ομιλία.

Δίωξη του φωτογράφου Jac Luc Add από την GLNF


Πολλοί Τέκτονες ανά τον κόσμο γνωρίζουν τον φωτογράφο Jean Luc Adde μέσα από τη σειρά φωτογραφιών του σχετικά με τα σύμβολα.
Το γεγονός ότι κάλυψε τις διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία της GLNF  είχε σαν αποτέλεσμα να σταλεί από την διοίκηση της GLNF  έγγραφο (no 278) όπου του απαγορεύει να παραβρεθεί σε οποιαδήποτε συνεδρίαση Στοάς που είναι υπό την σκέπη της GLNF.
Σύμφωνα με τους γαλλικούς Τεκτονικούς κύκλους  πιστεύεται ότι τέτοιες κινήσεις οδηγούν την Μεγάλη αυτή Τεκτονική δύναμη προς την καταστροφή.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Δημόδοκος περί ελευθερίας του λόγου


Ο Δημόδοκος κατά καιρούς, και όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν,  συνήθιζε να σχολιάζει με τον φίλο του το Σουρή  τα Τεκτονικά δρώμενα.
Έτσι και σήμερα τον καλέσαμε να μας πει δυο λόγια για κάποια πρώτα δείγματα που παρουσιάζονται στην Τεκτονική οικογένεια περί ελευθερίας της έκφρασης ,είτε αυτή είναι προφορική είτε μέσω διαδικτύου.
Και οι δύο φίλοι δέχθηκαν να μας πουν δυο λόγια με το δικό τους μοναδικό  τρόπο.

Όταν κι εγώ μυήθηκα
σ’ αυτή την ιστορίαν.
Ποτέ δεν φανταζόμουνα
πως θάχε  σημασίαν.
Τι θα λεγα, Τι θα γραφα
δια τους κυβερνήτας.
Τα των Στοών αφεντικά
καταμεσής της νύκτας.

Πως θα πρεπεν την έμπνευσην
να φάει η μαρμάγκαν .
Μην τύχει και θυμώσουμε
κάποιον μεγάλον μάγκαν.
Που στη ζωή δεν ήθελεν
τον αληθήν τον λόγον.
Αλλά αυτούς που έδειχναν
υπακοή αλόγων.

Μας πως μπορεί ο Τέκτονας
που συνεχώς σκαλίζειν.
Να βρει της γνώσης την πηγήν
που πνεύμα αναβλύζειν.
Το λόγο του να αρνηθεί
και να τον υποτάξει.
Σε όποιο μεγαλόσχημο
κάποιο βαθμό του τάξει;

Όπως κραυγάζουνε και αυτοί
πως η αλήθεια σώζει.
Έτσι κι εγώ ετάχθηκα
ως Τέκτονα αρμόζει.
Ελεύθερα και αληθή
το λόγο να προβάλω.
Αδιαφορώντας αν ποτέ
κάποιο τσιγκάκι βάλω.

Και θα θελα από ψυχής
να πω εις τους μεγάλους.
Να μην ωθούν τους Τέκτονας
ωσάν τους παπαγάλους.
Να ανακυκλώνουν άβουλα
ότι αυτοί τους πούνε.
Γιατί από ψιττάκωση
τούμπανο θα τους βρούνε.

Αφιερωμένο σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Διάλεξη του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας


Διάλεξη του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας
ΣΤOA "ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ 2018"
Διάλεξη Ανοιχτή στο Κοινό (με μετάφραση στην ελληνική γλώσσα),
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:00', στην Αθήνα
Ο Μ ε γ ά λ ο ς Δ ι δ ά σ κ α λ ο ς της Μ ε γ ά λ η ς Α ν α τ ο λ ή ς της Γαλλίας
Γκυ Αρσιζέ
θα αναπτύξει το θέμα
"Ο Ρόλος του Ευρωπαϊκού Ελευθεροτεκτονισμού",
συνοδευόμενος από τον P h i l i p p e C a r.
Δηλώσεις Συμμετοχής: info@delphiorder.org

Ένας Πρόεδρος στο Τάγμα De Molay


O Bill Clinton, πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε εισέλθει στις τάξεις του Τάγματος De Molay σε ηλικία 15 ετών. Όπως αναφέρει το περιοδικό Freemasonry Today ο ίδιος δήλωσε : ΄΄ οφείλω πολλά στην αδελφότητα. Μου άρεσε πολύ η μάθηση αλλά και οι τελετές. Με βοήθησε να διευρύνω το πνεύμα μου και στην συνεργασία μου με τους άλλους .΄΄
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που δημοσίευσε η εφημερίδα Philippine Daily όταν το 1996 ο Clinton βρέθηκε στις Φιλιππίνες για τη σύνοδο κορυφής. Εκεί έξω από πρωτόκολλα αιφνιδίασε την ασφάλειά του όταν ζήτησε μια σύντομη πτήση με ελικόπτερο μέχρι το Subic προκειμένου να επισκεφτεί το Τάγμα του οποίου υπήρξε μέλος.

 

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η ομιλία του καθ. Στέφανου Παϊπέτη στην Metacon 2012

 Η ομιλία του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ , αδ. Στέφανου Παϊπέτη στην Metacon 2012.



πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Η ομιλία της κας Sasha Chaitow στην Metacon 2012.

(Η ομιλία της κας Sasha Chaitow αρχίζει στο 05:00 του video)

Η Sasha Chaitow είναι υποψήφια διδάκτωρ στον Δυτικό Εσωτερισμό στο πανεπιστήμιο του Έξετερ, κάτοχος MA Δυτικού Εσωτερισμού από το ίδιο πανεπιστήμιο και ΜΑ Αγγλικής Φιλολογίας από το Παν/μιο Ινδιανάπολης. Ερευνά την διασταύρωση μεταξύ συμβολικής τέχνης και αποκρυφισμού στο Παρίσι του 19ου αιώνα, ενώ η διπλωματική της εργασία εξερευνούσε το συμβολικό περιεχόμενο των αλχημικών εμβλημάτων στο έργο του Αναγεννησιακού αλχημιστή και Ρoδόσταυρου Μιχαήλ Μάϊερ.
Η Sasha είναι η ιδρύτρια και διευθύντρια της Ακαδημίας Εσωτερικών Σπουδών και Δημιουργικών Τεχνών Phoenix Rising που δραστηριοποιείται κυρίως σε Λονδίνο και Αθήνα. Είναι επίσης αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και Θρησκειολογίας στο Παν/μιο Ινδιανάπολης στην Αθήνα.Τα ενδιαφέροντά της συμπεριλαμβάνουν την τέχνη και τον εσωτερισμό, θεωρίες συνειδητότητας κι επικοινωνίας, και η εσωτερική ιστορία της Ελλάδας. Συμμετέχει με άρθρα της σε επιστημονικές εκδόσεις, και αρθρογραφεί συχνά στα Ελληνικά περιοδικά έντυπα ΑΒΑΤΟΝ και ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. Επίσης έχει παρουσιάσει πολλές ομιλίες σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια και σε εκδηλώσεις δικής της διοργάνωσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας Phoenix Rising. Για πλήρες βιογραφικό απευθυνθείτε στο http://www.phoenixrising.org.gr/en/academy/teachers/sasha-chaitow/ ή το www.peladan.org. b


 


ΕΟΡΤΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟΑΣ ΠΛΑΤΩΝ



Εορτή κοπής πίτας στη Στοά ΠΛΑΤΩΝ17 Ιανουαρίου ημέρα εργασιών και σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, ημέρα εορτής , ημέρα χαράς και αγάπης, διότι εθιμικά  από παλιά, εορτάζουμε την κοπή της Βασιλόπιτας που είναι η χειμωνιάτικη ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί με τις οικογένειές μας, συγγενείς φίλους και γνωστούς στους οποίους ο Τεκτονισμός , όσο τον γνωρίζουν μαζί μας,  δεν τους προκαλεί φόβο και δεν τους φέρνει απέναντί μας,  αφού διαπιστώνουν με την παρουσία τους, την αγαθότητα της ιδεολογίας μας και τα ηθικά Χριστιανικά πιστεύω μας.

49 Αδελφοί και οι άλλοι τόσοι και πλέον προσκεκλημένοι γεμίσαμε την αίθουσά μας, όπου ο Αδ.΄. Σεβάσμιος καλωσόρισε τους παρόντες, ευχήθηκε θερμά Καλή Χρονιά με Υγεία και Κουράγιο για τα δύσκολα που μας έρχονται .

Έκανε μια αναδρομή στο έθιμο και στον φιλάνθρωπο Άγιο Βασίλειο τονίζοντας ότι :  « O Τεκτονισμός πάνω από 300 χρόνια μόνο το καλό φέρνει στην ανθρωπότητα . Γι΄αυτό και όλοι οι Τέκτονες νιώθουμε ότι η όμορφη αυτή εορτή της Βασιλόπιτας δεν τελειώνει απόψε. Συνεχίζεται ολοχρονίς στις καρδιές μας και τις κρατεί σε εγρήγορση στις υποχρεώσεις της έμπρακτης αγάπης, όχι μόνο προς τον Θεό, αλλά και προς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι μας χρειάζονται , για να ανθίζει και στη δική τους ψυχή η χαρά».    

Περαίνων ανακοίνωσε ότι  σύμφωνα με απόφαση όλων μας,  τα Χριστούγεννα  όπως κάθε χρόνο, δόθηκαν χρηματικές  ενισχύσεις  σε Ιδρύματα και συνανθρώπους της πόλης μας.

Ακολούθως ο Αδ.΄. ΑΒ,  ομιλητής της βραδιάς με θέμα « Η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων» μετά από ένα ωραιότατο παραβολικό Χριστιανικό μύθο κατέληξε λέγοντας :

« Η αγάπη αποτελεί το θεμέλιο της ζωής μας, η αγάπη μακροθυμεί και σπλαχνίζεται, δεν ζητεί να ωφεληθεί, πάντα ελπίζει, τα πάντα στέργει και τα πάντα υπομένει. Αυτή η αγάπη δεν εκπίπτει γιατί πάντα θερμαίνεται από την πύρινη πίστη και φωτίζεται από την ιερή ταπείνωση».

Μετά το τέλος της εορτής επακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας στο εντευκτήριό μας, έγινε  η καθιερωμένη βράβευση των παιδιών μας που αρίστευσαν στα σχολεία τους ΤΕΙ και ΑΕΙ και στο τέλος παρατέθηκε δείπνο μέσα σε μια ατμόσφαιρα αδελφικής αγάπης και φιλίας.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εγκατάσταση νέου Συμβουλίου της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος


Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου του 2012 θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του νέου Συμβουλίου της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος.
Να ευχηθούμε σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου να έχουν μια καλή και δημιουργική θητεία.

Δωρεά της Στοάς Hedworth


Η Στοά Hedworth (Αγγλία) προσέφερε το ποσό των 500 λιρών στο Fellgate Primary School – Fellgate Autistic Unit – Κέντρο Παιδιών με Αυτισμό) .
Η υπεύθυνη του τμήματος κα. Moira Smith  δήλωσε  ΄΄ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την οικονομική ενίσχυση που δεχτήκαμε. Με τα χρήματα θα αγοράσουμε ειδικό εξοπλισμό για τα παιδιά ο οποίος είναι πολύ ακριβός. ΄΄

Δωρεά στην Ένωση Ασθενών με MND


Τα μέλη της Στοάς Roman Way από το North Bucks της Αγγλίας δώρισαν το ποσό των 1000 λιρών στην Ένωση Ασθενών με MND (Motor Neurone Disease).
Πρόκειται για μια ασθένεια η οποία παραλύει όλους τους μυς του σώματος πλην αυτό των ματιών της καρδιάς και του εγκεφάλου φυλακίζοντας έναν πνευματικά υγιή άνθρωπο μέσα σε ένα άχρηστο σώμα όπως χαρακτηριστικά λέει ο κος κ. Reece εκ των ιδρυτών της ένωσης.
Τα χρήματα παρέδωσε ο Σεβάσμιος της Στοάς αδ. Mick Hul λέγοντας ΄΄ Ο Τεκτονισμός είναι μια κοινωνία η οποία προωθεί τη φιλία , την αξιοπρέπεια , την φιλανθρωπία. Δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους αυτή η ομάδα΄΄.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

28 Ιανουαρίου - Ομιλία του Μεγ. Διδ. της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος ΄΄ΟΡΦΕΥΣ΄΄


Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην 1η Ανεξαρτητη Ημερίδα Εναλλακτικής Αναζήτησης της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού θα μιλήσει ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος ΄΄ΟΡΦΕΥΣ΄΄ αδ .Στεφανος Παϊπετης ( ομ. καθηγητής στο τμήμα Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών) .
Το θέμα της ομιλίας του θα είναι: ΄΄ Άπό το σύμβολο στον μύθο – Από την διαχείριση της Επιστήμης στη διαχειρίση του Μεταφυσικού .΄΄
Οι ομιλίες του Μεγ.Διδασκάλου παρουσιάζουν πάντα μέγιστο ενδιαφέρον για τους αδελφούς αλλά και τους ερευνητές του πνεύματος και της γνώσης.

Χώρος διεξαγωγής της Ημερίδας: Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» . Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή της Κυψέλης, στη συμβολή των οδών Λέσβου 8 & Απειράνθου 1 (είσοδος από Απειράνθου). Είναι πολύ κοντά στη στάση (για λεωφορεία και τρόλεϊ) Καλλιφρονά.

Διακοπή των σχέσεων μεταξύ GLNRPM και GLNF


Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς του Μονακό ανακοίνωσε στον ομόλογό του της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας ότι διακόπτονται οι σχέσεις μεταξύ των δύο Τεκτονικών Δυνάμεων.
Αντίγραφο της επιστολής δημοσιεύτηκε στο περιοδικό L’ Express.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απελευθερώστε τη Γαλλία από τους Μασόνους


Μια αφίσα που παρακινεί τους πολίτες της Γαλλίας να απελευθερώσουν την χώρα από του Τέκτονες κυκλοφόρησε το κόμμα βασιλοφρόνων της Γαλλίας.


πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Τεκτονικά Περιοδικά




Philalethes, The Journal of Masonic Research & Letters
Η.Π.Α
50 $. Για ένα χρόνο


Ahiman: A Review of Masonic Culture & Tradition
Η .Π.Α
$28.97 Για ένα χρόνο


The Journal for Research into Freemasonry and Fraternalism
Αγγλία
$65 Για ένα χρόνο


The Journal of the Masonic Society
Η.Π.Α
$39 Για ένα χρόνο


The Scottish Rite Journal
Η.Π.Α
$15 Για ένα Χρόνο


California Freemason
Η.Π.Α
$2.75 Για ένα χρόνο


Freemasonry Today
Αγγλία



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η αντίδραση του Gustavo Raffi


Την αντίδραση του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας προκάλεσε η δήλωση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Μόντι ότι δεν ξέρει τι είναι ο Τεκτονισμός. Ο Μεγ. Διδάσκαλος Gustavo Rafi είπε χαρακτηριστικά << Οι Τέκτονες είναι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της σύγχρονης Ιταλίας. Θα πρέπει λοιπόν να μιλά με σεβασμό για την αδελφότητα. Από αυτόν θα περίμενα κάτι πιο απλό όπως Δεν είμαι Τέκτονας ή Δεν γνωρίζω αυτόν τον κόσμο. >>

ΜΣτΕ- Σεμινάριο


4ο Τεκτονικό Σεμινάριο «Αποτελεσματική Ηγεσία»
Ομιλητής Δ.Μ  καθ. Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών Αίθουσα ΑΠΟΛΛΩΝ
Παρασκευή 20η Απριλίου 2012 18:00 – 20:00
Σάββατο 21η Απριλίου 2012 11:00 – 13:00
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν μόνον μέλη των εργαστηρίων της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Τεκτονικός Θησαυρός


(Σημ. Βlog :Το παρακάτω κείμενο του αδ. Ζ.Β αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Στοάς ΠΛΑΤΩΝ Αρ.63 της ΜΣτΕ. Το αφιερώνουμε σε όλους εκείνους τους αδελφούς που έχουν μπλέξει τον Τεκτονισμό με την Ποινική Δικονομία.)

Κάποτε σε μια μεγάλη πόλη της Δύσης σε μια πασίγνωστη Στοά στο πιο περίβλεπτο σημείο της κύριας αίθουσας, πάνω σε βάθρο τριών βαθμίδων εκθέτονταν  ένα σιδηρόφρακτο κιβώτιο από κέδρο, με κινητό κάλυμμα πάνω σε μονοκόμματο στροφέα κι ενισχυμένο με τεράστια καρφιά και ελάσματα, που ασφάλιζε με τρία τεράστια λουκέτα από χρυσό το κεντρικό, άργυρο το δεξιό και χάλκινο το αριστερό. Τα τρία από το ίδιο μέταλλο κλειδιά τα φύλαγαν ο Σεβάσμιος και οι Επόπτες.
           Κάθε χρόνο τη μέρα του χειμερινού Ηλιοστασίου σε πανηγυρική σύναξη μετά τις κανονικές εργασίες στο Ναό, οι Αδελφοί τυπικά και ΄΄εν τάξει ΄΄ συγκεντρώνονταν γύρω από το κιβώτιο με σκυμμένα κεφάλια και ο Σεβάσμιος με τους Επόπτες έβαζαν τα κλειδιά τους στις υποδοχές των κλειδαριών και τα έστριβαν ξεκλειδώνοντας, τότε ακριβώς ο Στεγαστής έσβηνε όλα τα φώτα και ο Θεράπων ψηλαφώντας λάδωνε με προσοχή το στροφέα και οι παριστάμενοι τον άκουαν που δοκίμαζε ανοιγοκλείνοντας το κάλυμμα τρεις φορές.
           Μετά άναβαν τα φώτα, λάδωνε τις κλειδαριές και κλείδωναν. Κατόπι  ο Σεβάσμιος βεβαίωνε το πλήρωμα ότι τα μυστικά είναι κλεισμένα ασφαλώς και αναχωρούσαν με ειρήνη...
           Κάποια άτυχη εποχή μια ομάδα αδελφών που αποσχίστηκε από τον κορμό της κανονικής Στοάς, απαίτησε πραξικοπηματικά τα κλειδιά για να φτιάξει αντίγραφα των Οροθεσίων των Landmarks που πιστευόταν ότι φύλαγαν στο εντυπωσιακό κιβώτιο.
           Με βαριά καρδία οι αδελφοί αποφεύγοντας να αντιδράσουν με βία, παράτυπα και με κατάφωτη την αίθουσα, αναγκάστηκαν και το άνοιξαν.
           Έσκυψαν όλοι με μάτια διασταλμένα από την περιέργεια
- για την αποκάλυψη του περιεχομένου – και έψαξαν μέχρι κάτω.
           Κατάπληκτοι οι πάντες διαπίστωσαν ότι το κιβώτιο ήταν παντελώς κενό και μόνο το δυνατό άρωμα του κέδρου προσπάθησε να γαληνέψει την ταραχή της ψυχής τους.
           Συντριμμένοι οι πραξικοπηματίες συναισθάνθηκαν το ατόπημα αναθεώρησαν την πρόθεσή τους και ζήτησαν και έλαβαν συγνώμη.
           Περίλυποι οι αδελφοί σκέφτηκαν και συζήτησαν το γεγονός, όπως αργότερα και οι επίγονοι που έλαβαν γνώση.
  Αμφίθυμοι στην αρχή, τελικά όλοι θαύμασαν την πρόνοια των προγόνων μας αλλά και τη Σοφία του Τεκτονισμού, ο οποίος δε έχει χρεία εγγράφων, αλλά μόνο πίστης.

πηγή: http://www.platonlodge.gr/

Η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ρουμανίας γιορτάζει τα 90 της χρόνια


Ήταν Μάρτιος του 1922 όταν ιδρύθηκε η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ρουμανίας. Από τότε έχουν περάσει 90 χρόνια δράσης και έργου για την παλαιότερη Γυναικεία Μεγάλη Στοά στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Μια πορεία με αρκετές δυσκολίες με κορύφωση την απαγόρευση του Τεκτονισμού από το κομμουνιστικό καθεστώς όπου οι αδελφές αναγκάστηκαν να συνεδριάζουν σε σπίτια και άλλα μυστικά μέρη.
Το 2010 υπέγραψαν με την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλία Συνθήκη Αναγνώρισης όπου η GOF αναγνωρίζει την GLFR ως την παλαιότερη Γυναικεία Μεγάλη Στοά στην Ηπειρωτική Ευρώπη.
Για τον εορτασμό των 90 χρόνων έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από εκδηλώσεις όπως αναφέρει η Μεγ. Διδ. Anca Nicolescu 33.

Μόντι : «δεν είμαι μασόνος>>


Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση La7, ο Μόντι τόνισε: «δεν είμαι μασόνος, δεν ξέρω καν τι είναι η μασονία». Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η φήμη διακινήθηκε όταν απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα, ωστόσο διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόλαβε να μπει καν σε μηχανή αναζήτησης, για να μάθει τι σημαίνει η λέξη μασονία.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

MetaCon 2012: Γιορτή στα 10 χρόνια Κοινότητας του Μεταφυσικού!

metacon1
Ήρθε η στιγμή να μοιραστούμε μαζί σας αυτό που οι άνθρωποι της Κοινότητας του Μεταφυσικού οραματιζόμασταν εδώ και τρία περίπου χρόνια. Τον Γενάρη του 2012 η “μεταφυσική ιδέα” κλείνει 10 χρόνια ύπαρξης.
Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2002, όταν και δημιουργήθηκε το κανάλι #metafysiko στο πρόγραμμα chat mIRC. Από εκεί προέκυψε δύο μήνες αργότερα η πρώτη ομάδα Gateway, η πρώτη ιστοσελίδα του metafysiko (στη geocities αρχικά και με κατάληξη cjb.net αργότερα), για να έρθει η κατάληξη .gr τον Σεπτέμβρη του 2003. Η εξέλιξη από λίγο έως πολύ γνωστή, με τα μέλη της Κοινότητας να καταπιάνονται σήμερα με χίλια δυό πράγματα εντός και εκτός διαδικτύου, πάντα σε σχέση με το χώρο της εναλλακτικής αναζήτησης.
Η MetaCon 2012!
Συμπληρώνοντας 10 χρόνια Πρωτοπορίας, Τόλμης και Εξέλιξης (ένα moto που έχουμε υιοθετήσει και “υπηρετήσει” από τα πρώτα χρόνια της προσπάθειας αυτής), διοργανώνουμε την πρώτη ανεξάρτητη ημερίδα εναλλακτικής αναζήτησης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.
Και το όνομα αυτής, MetaCon 2012, μια ονομασία εμπνευσμένη από την Uncon που διοργανώνει κάθε χρόνο το περιοδικό Fortean Times στην Αγγλία. Η MetaCon θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Ιανουαρίου του 2012 στο θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση” που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Στην ημερίδα, η οποία και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 18:30 της ίδιας ημέρας (είσοδος δωρεάν),  θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους 10 μεγάλα ονόματα της εναλλακτικής αναζήτησης της χώρας μας (συμβολικά για τα 10 χρόνια της Κοινότητάς μας). Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και αξιόλογοι ερευνητές, αναμένεται να καλύψουν κάθε πτυχή του “εναλλακτικού”, όπως τουλάχιστον το προσδιορίζουμε μέσα από το δίκτυο των ιστοσελίδων μας όλα αυτά τα χρόνια.
Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, μέλη της Κοινότητας θα αναπτύξουν σύντομες ομιλίες μέσω των οποίων θα κάνουν ένα flash back στο έργο των ομάδων Gateway, Πυθέας, FantasyGate και των πανεπιστημιακών ομάδων που δρουν ή έδρασαν κάτω από την αιγίδα του metafysiko.gr, ενώ στο χώρο θα φιλοξενούνται και αντίστοιχες εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσων.
Να είστε εκεί!
Στις 28 Ιανουαρίου του 2012 η καρδιά της ελληνικής εναλλακτικής αναζήτησης θα χτυπά στο θέατρο της “Ελεύθερης Έκφρασης”. Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, γιορτάζοντας μαζί μας τα 10α γενέθλια αυτής της διαδικτυακής προσπάθειας.
Μπείτε στην special  ιστοσελίδα που κατασκευάσαμε, το www.metacon.gr και ενημερωθείτε για το πρόγραμμα, τους ομιλητές, τις περιλήψεις των ομιλιών και τους τρόπους πρόσβασης στον χώρο της εκδήλωσης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Χρόνια πολλά Κοινότητα του Μεταφυσικού! :)
————————————————————————————–
Extras
1) Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν 2 εκθέσεις φωτογραφίας. Η πρώτη θα έχει θέμα τον κόσμο του Φανταστικού. Θα παρουσιαστούν σκίτσα από την Μαριλένα Μέξη, εικονογράφο-συγγραφέα. Η δεύτερη θα έχει να κάνει με το χώρο του εναλλακτικού ταξιδιού. Τα μέλη της ομάδας Πυθέας θα παρουσιάζουν ορισμένες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις περιπλανήσεις τους
2) Δημιουργήθηκε ειδική MetaCon application-εφαρμογή για android κινητά. Εδώ μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα, τους ομιλητές και χάρτη με το θέατρο διεξαγωγής της Metacon (με σύνδεση μέσω GPS).
3) Δείτε εδώ και εδώ τα δύο μεγάλα μπάνερ που θα κοσμούν την αίθουσα του θεάτρου την ημέρα της εκδήλωσης.
4) Στην ημερίδα θα μοιραστούν δωρεάν στους παρευρισκόμενους: 300 τεύχη του περιοδικού “Φαινόμενα”, 150 τεύχη του περιοδικού “Ελλάνιον Ήμαρ”, 50 τεύχη του περιοδικού “Hellenic Nexus” και 50 τεύχη του περιοδικού “Τρίτο Μάτι”.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις για:
α) δεκάδες βιβλία, προσφορά των εκδόσεων iWrite, Δίον, Εκάτη και Οξύ.
β) δύο δωρεάν θέσεις, άνευ διδάκτρων, στο τμήμα “Εισαγωγή στον Δυτικό Εσωτερισμό” της ακαδημίας Phoenix Rising.
5) To βράδυ της 28ης Γενάρη, λίγες ώρες μετά τη λήξη της ημερίδας (αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 18:00), θα πραγματοποιηθεί party στο bar TheHive στο Γκάζι, με μειωμένες τιμές στα ποτά . Το event διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ραδιοφωνικής εκπομπής της Κοινότητας του Μεταφυσικού, της “Αστρικής Πύλης“. 

πηγή:metafysiko.gr