Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Τεκτονικός Θησαυρός


(Σημ. Βlog :Το παρακάτω κείμενο του αδ. Ζ.Β αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Στοάς ΠΛΑΤΩΝ Αρ.63 της ΜΣτΕ. Το αφιερώνουμε σε όλους εκείνους τους αδελφούς που έχουν μπλέξει τον Τεκτονισμό με την Ποινική Δικονομία.)

Κάποτε σε μια μεγάλη πόλη της Δύσης σε μια πασίγνωστη Στοά στο πιο περίβλεπτο σημείο της κύριας αίθουσας, πάνω σε βάθρο τριών βαθμίδων εκθέτονταν  ένα σιδηρόφρακτο κιβώτιο από κέδρο, με κινητό κάλυμμα πάνω σε μονοκόμματο στροφέα κι ενισχυμένο με τεράστια καρφιά και ελάσματα, που ασφάλιζε με τρία τεράστια λουκέτα από χρυσό το κεντρικό, άργυρο το δεξιό και χάλκινο το αριστερό. Τα τρία από το ίδιο μέταλλο κλειδιά τα φύλαγαν ο Σεβάσμιος και οι Επόπτες.
           Κάθε χρόνο τη μέρα του χειμερινού Ηλιοστασίου σε πανηγυρική σύναξη μετά τις κανονικές εργασίες στο Ναό, οι Αδελφοί τυπικά και ΄΄εν τάξει ΄΄ συγκεντρώνονταν γύρω από το κιβώτιο με σκυμμένα κεφάλια και ο Σεβάσμιος με τους Επόπτες έβαζαν τα κλειδιά τους στις υποδοχές των κλειδαριών και τα έστριβαν ξεκλειδώνοντας, τότε ακριβώς ο Στεγαστής έσβηνε όλα τα φώτα και ο Θεράπων ψηλαφώντας λάδωνε με προσοχή το στροφέα και οι παριστάμενοι τον άκουαν που δοκίμαζε ανοιγοκλείνοντας το κάλυμμα τρεις φορές.
           Μετά άναβαν τα φώτα, λάδωνε τις κλειδαριές και κλείδωναν. Κατόπι  ο Σεβάσμιος βεβαίωνε το πλήρωμα ότι τα μυστικά είναι κλεισμένα ασφαλώς και αναχωρούσαν με ειρήνη...
           Κάποια άτυχη εποχή μια ομάδα αδελφών που αποσχίστηκε από τον κορμό της κανονικής Στοάς, απαίτησε πραξικοπηματικά τα κλειδιά για να φτιάξει αντίγραφα των Οροθεσίων των Landmarks που πιστευόταν ότι φύλαγαν στο εντυπωσιακό κιβώτιο.
           Με βαριά καρδία οι αδελφοί αποφεύγοντας να αντιδράσουν με βία, παράτυπα και με κατάφωτη την αίθουσα, αναγκάστηκαν και το άνοιξαν.
           Έσκυψαν όλοι με μάτια διασταλμένα από την περιέργεια
- για την αποκάλυψη του περιεχομένου – και έψαξαν μέχρι κάτω.
           Κατάπληκτοι οι πάντες διαπίστωσαν ότι το κιβώτιο ήταν παντελώς κενό και μόνο το δυνατό άρωμα του κέδρου προσπάθησε να γαληνέψει την ταραχή της ψυχής τους.
           Συντριμμένοι οι πραξικοπηματίες συναισθάνθηκαν το ατόπημα αναθεώρησαν την πρόθεσή τους και ζήτησαν και έλαβαν συγνώμη.
           Περίλυποι οι αδελφοί σκέφτηκαν και συζήτησαν το γεγονός, όπως αργότερα και οι επίγονοι που έλαβαν γνώση.
  Αμφίθυμοι στην αρχή, τελικά όλοι θαύμασαν την πρόνοια των προγόνων μας αλλά και τη Σοφία του Τεκτονισμού, ο οποίος δε έχει χρεία εγγράφων, αλλά μόνο πίστης.

πηγή: http://www.platonlodge.gr/

Η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ρουμανίας γιορτάζει τα 90 της χρόνια


Ήταν Μάρτιος του 1922 όταν ιδρύθηκε η Μεγάλη Γυναικεία Στοά της Ρουμανίας. Από τότε έχουν περάσει 90 χρόνια δράσης και έργου για την παλαιότερη Γυναικεία Μεγάλη Στοά στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Μια πορεία με αρκετές δυσκολίες με κορύφωση την απαγόρευση του Τεκτονισμού από το κομμουνιστικό καθεστώς όπου οι αδελφές αναγκάστηκαν να συνεδριάζουν σε σπίτια και άλλα μυστικά μέρη.
Το 2010 υπέγραψαν με την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλία Συνθήκη Αναγνώρισης όπου η GOF αναγνωρίζει την GLFR ως την παλαιότερη Γυναικεία Μεγάλη Στοά στην Ηπειρωτική Ευρώπη.
Για τον εορτασμό των 90 χρόνων έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από εκδηλώσεις όπως αναφέρει η Μεγ. Διδ. Anca Nicolescu 33.

Μόντι : «δεν είμαι μασόνος>>


Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση La7, ο Μόντι τόνισε: «δεν είμαι μασόνος, δεν ξέρω καν τι είναι η μασονία». Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η φήμη διακινήθηκε όταν απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα, ωστόσο διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόλαβε να μπει καν σε μηχανή αναζήτησης, για να μάθει τι σημαίνει η λέξη μασονία.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ