Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Η ομιλία του καθ. Στέφανου Παϊπέτη στην Metacon 2012

 Η ομιλία του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ , αδ. Στέφανου Παϊπέτη στην Metacon 2012.πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Η ομιλία της κας Sasha Chaitow στην Metacon 2012.

(Η ομιλία της κας Sasha Chaitow αρχίζει στο 05:00 του video)

Η Sasha Chaitow είναι υποψήφια διδάκτωρ στον Δυτικό Εσωτερισμό στο πανεπιστήμιο του Έξετερ, κάτοχος MA Δυτικού Εσωτερισμού από το ίδιο πανεπιστήμιο και ΜΑ Αγγλικής Φιλολογίας από το Παν/μιο Ινδιανάπολης. Ερευνά την διασταύρωση μεταξύ συμβολικής τέχνης και αποκρυφισμού στο Παρίσι του 19ου αιώνα, ενώ η διπλωματική της εργασία εξερευνούσε το συμβολικό περιεχόμενο των αλχημικών εμβλημάτων στο έργο του Αναγεννησιακού αλχημιστή και Ρoδόσταυρου Μιχαήλ Μάϊερ.
Η Sasha είναι η ιδρύτρια και διευθύντρια της Ακαδημίας Εσωτερικών Σπουδών και Δημιουργικών Τεχνών Phoenix Rising που δραστηριοποιείται κυρίως σε Λονδίνο και Αθήνα. Είναι επίσης αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και Θρησκειολογίας στο Παν/μιο Ινδιανάπολης στην Αθήνα.Τα ενδιαφέροντά της συμπεριλαμβάνουν την τέχνη και τον εσωτερισμό, θεωρίες συνειδητότητας κι επικοινωνίας, και η εσωτερική ιστορία της Ελλάδας. Συμμετέχει με άρθρα της σε επιστημονικές εκδόσεις, και αρθρογραφεί συχνά στα Ελληνικά περιοδικά έντυπα ΑΒΑΤΟΝ και ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. Επίσης έχει παρουσιάσει πολλές ομιλίες σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια και σε εκδηλώσεις δικής της διοργάνωσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας Phoenix Rising. Για πλήρες βιογραφικό απευθυνθείτε στο http://www.phoenixrising.org.gr/en/academy/teachers/sasha-chaitow/ ή το www.peladan.org. b


 


ΕΟΡΤΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟΑΣ ΠΛΑΤΩΝΕορτή κοπής πίτας στη Στοά ΠΛΑΤΩΝ17 Ιανουαρίου ημέρα εργασιών και σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, ημέρα εορτής , ημέρα χαράς και αγάπης, διότι εθιμικά  από παλιά, εορτάζουμε την κοπή της Βασιλόπιτας που είναι η χειμωνιάτικη ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί με τις οικογένειές μας, συγγενείς φίλους και γνωστούς στους οποίους ο Τεκτονισμός , όσο τον γνωρίζουν μαζί μας,  δεν τους προκαλεί φόβο και δεν τους φέρνει απέναντί μας,  αφού διαπιστώνουν με την παρουσία τους, την αγαθότητα της ιδεολογίας μας και τα ηθικά Χριστιανικά πιστεύω μας.

49 Αδελφοί και οι άλλοι τόσοι και πλέον προσκεκλημένοι γεμίσαμε την αίθουσά μας, όπου ο Αδ.΄. Σεβάσμιος καλωσόρισε τους παρόντες, ευχήθηκε θερμά Καλή Χρονιά με Υγεία και Κουράγιο για τα δύσκολα που μας έρχονται .

Έκανε μια αναδρομή στο έθιμο και στον φιλάνθρωπο Άγιο Βασίλειο τονίζοντας ότι :  « O Τεκτονισμός πάνω από 300 χρόνια μόνο το καλό φέρνει στην ανθρωπότητα . Γι΄αυτό και όλοι οι Τέκτονες νιώθουμε ότι η όμορφη αυτή εορτή της Βασιλόπιτας δεν τελειώνει απόψε. Συνεχίζεται ολοχρονίς στις καρδιές μας και τις κρατεί σε εγρήγορση στις υποχρεώσεις της έμπρακτης αγάπης, όχι μόνο προς τον Θεό, αλλά και προς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι μας χρειάζονται , για να ανθίζει και στη δική τους ψυχή η χαρά».    

Περαίνων ανακοίνωσε ότι  σύμφωνα με απόφαση όλων μας,  τα Χριστούγεννα  όπως κάθε χρόνο, δόθηκαν χρηματικές  ενισχύσεις  σε Ιδρύματα και συνανθρώπους της πόλης μας.

Ακολούθως ο Αδ.΄. ΑΒ,  ομιλητής της βραδιάς με θέμα « Η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων» μετά από ένα ωραιότατο παραβολικό Χριστιανικό μύθο κατέληξε λέγοντας :

« Η αγάπη αποτελεί το θεμέλιο της ζωής μας, η αγάπη μακροθυμεί και σπλαχνίζεται, δεν ζητεί να ωφεληθεί, πάντα ελπίζει, τα πάντα στέργει και τα πάντα υπομένει. Αυτή η αγάπη δεν εκπίπτει γιατί πάντα θερμαίνεται από την πύρινη πίστη και φωτίζεται από την ιερή ταπείνωση».

Μετά το τέλος της εορτής επακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας στο εντευκτήριό μας, έγινε  η καθιερωμένη βράβευση των παιδιών μας που αρίστευσαν στα σχολεία τους ΤΕΙ και ΑΕΙ και στο τέλος παρατέθηκε δείπνο μέσα σε μια ατμόσφαιρα αδελφικής αγάπης και φιλίας.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ