Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

''ΔΕΛΦΟΙ΄΄- Αφή των Φώτων της Στοάς Απόλλων αρ. 2031 στο Austin – Texas των Η.Π.Α


Το Σάββατο ,28 Ιανουαρίου 2012 , πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Αφή των Φώτων της Στοάς Απόλλων αρ. 2031 στο Austin – Texas των Η.Π.Α.
Να σημειωθεί ότι η νέα Στοά λειτουργεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ.
Το τάγμα ΔΕΛΦΟΙ ,μέσα από την έντονη δράση που έχει αναπτύξει, πέρα από την Ελλάδα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει Στοές στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τόσο τον Τεκτονισμό όσο και την πατρίδα μας.
Να ευχηθούμε στην Στοά Απόλλων αρ. 2031 να έχει μια καλή και δημιουργική πορεία και στο ΔΙΕΘΝΕΣ Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ να συνεχίσει τη σημαντική δουλειά που κάνει εντός και εκτός Ελλάδος.


Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -«Επιστήμη και Σύγχρονος Πολιτισμός»


Ανοιχτή Εκδήλωση Κερκύρας
«Επιστήμη και Σύγχρονος Πολιτισμός»
Ομιλητές Ευστράτιος Θεοδοσίου Εμμανουήλ Δανέζης
καθηγητές Πανεπιστημίου Αθηνών
Αμφιθέατρο Ιονίου Πανεπιστημίου ΚΕΡΚΥΡΑ
Σάββατο 10η Μαρτίου
Πέρας προσελεύσεως 17:45
Θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος του Τεκτονικού Ιδρύματος
κ. Νικόλαος Βουργίδης
 

Αφιέρωμα στον Μοτσαρτ - Μεγ. Στοά της Χιλής


Η Μεγάλη Στοά της Χιλής διοργάνωσε στις 27 Ιανουαρίου συναυλία αφιερωμένη στο μεγάλο αυστριακό μουσικό Βολφαγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μεγ. Διδ. Luis Riveros Cornejoy ο οποίος και συντόνισε το αφιέρωμα. Στον πρόλογό του ο Μεγ. Διδ. αναφέρθηκε στην αξία του έργου του Μότσαρτ λόγω του ότι κεντρικό ρόλο σε όλες του τις συνθέσεις είχε ο άνθρωπος. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 100 αδελφοί.

Εκδήλωση προς τιμήν του M.M Moure


Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε από το κέντρο ΄΄ Manuel Magallanes Moure΄΄ στο Σαντιάγκο της Χιλής αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή και κυβερνήτη  (και Τέκτονα)  της πόλης Μ.Μ Μoure.
Την εκδήλωση που έγινε στην Plaza de Armas παρακολούθησαν περισσότερα από 150 άτομα μεταξύ των οποίων ο Μ.Δ  της Μεγ. Στοάς της Χιλής, τοπικοί παράγοντες , πολιτικοί και στρατιωτικοί.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ