Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ…

Στο τεύχος 100/2010 «ΠΥΘΑΓΟΡΑ»  της ΜΕΓ.΄.ΣΤ.΄. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Αδ.΄. Wilmshurst  συγγραφέας γράφει  ότι ο Αδ.΄. Ian Pass μέλος της Σ.΄.ΣΤ.΄. 7622 της Οξφόρδης  εκφώνησε λόγο υποδοχής, το 1920, ενός νέου Τέκτονος με τα εξής λόγια:  « Αφήστε με να σας συγχαρώ για την ολοκλήρωση της τελετής μύησής σας με την οποία γίνατε μέλος του αρχαίου και έντιμου οργανισμού μας. Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι μια αρχαία τέχνη, που υπάρχει από αμνημονεύτων χρόνων και πιστεύουμε σταθερά ότι εκείνοι οι οποίοι ακολουθούν αληθινά  τους τρόπους του Ελευθεροτεκτονισμού τείνουν φυσικά προς μια ηθική και ακέραια διάθεση».

«Ως Ελευθεροτέκτονας , σας συνιστώ να μελετήσετε προσεκτικά τη Βίβλο της θρησκείας σας. Σας συνιστώ να την κοιτάξετε ως το αδιάλειπτο πρότυπο της αλήθειας της δικαιοσύνης και στο πλαίσιο αυτό να ρυθμίσετε τη ζωή σας σύμφωνα με τις θείες αρχές της.

Έτσι θα μάθετε τα σημαντικά πιστεύω που οφείλετε στο Θεό, στο γείτονά σας και στον εαυτό σας.

Στο Θεό , κοιτάζοντας με τον απαραίτητο σεβασμό και ευλάβεια που επιβάλλονται για τον ύστατο Δημιουργό σας, αναζητώντας την υποστήριξή Του στις νόμιμες επιδιώξεις σας και αναζητώντας τη βοήθεια και την παρηγοριά του σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

Στο γείτονά σας, ενεργώντας πάντα δίκαια απέναντί του και υποστηρίζοντάς τον σε δύσκολες στιγμές , όπως εσύ θα επιθυμούσες να έκανε αυτός για σένα σε παρόμοια περίπτωση.

Και στον εαυτό σας με το να έχει ένα προσεκτικό και ισορροπημένο τρόπο ζωής για να διατηρήσετε την ύπαρξή σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τόσο πνευματικά όσο και σωματικά  έτσι ώστε σε πολλές επιτυχίες στη ζωή να τιμούν τον εαυτό σας, τον Δημιουργό σας και να αναδεικνύουν την ωφέλεια που θα λαμβάνουν όσοι σας γνωρίζουν».


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ