Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο Τεκτονισμός στις Ινδίες


<<Ο Νταν Μπράουν μέσα από τα βιβλία του δημιούργησε ένα ενδιαφέρον για τον Τεκτονισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι έγινε και στις Ινδίες όπου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ένα έντονο ενδιαφέρον για την αδελφότητα. Ενώ πληροφορούμαστε ότι σε πολλές χώρες του κόσμου ο αριθμός των μελών μειώνεται στις Ινδίες ο αριθμός των νέων μελών αυξάνεται σταθερά.>> αναφέρει σε δηλώσεις τους στους Times των Ινδιών ο Balaram Biswakumar, Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς του Αρχ. Και Αποδ. Σκωτικού Τύπου των Ινδιών.
Όπως αναφέρει ο Μ.Δ  πολλοί νέοι , οι οποίοι είναι και εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο , αναζητούν πληροφορίες για τον Τεκτονισμό στο Internet και αυτό τους φέρνει πιο κοντά στην αδελφότητα αποδεικνύοντας ότι το διαδίκτυο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διάδοση του Τεκτονισμού.

Δωρεά της Στοάς Teide no34 - Tenerify


Η Στοά Teide no 34 που εδρεύει στην πόλη Puerto de la Cruz προσέφερε μια επιταγή 1000 ευρώ στο Νοσοκομείο Inmaculada. Ο Σεβ. Της Στοάς John Hughes παρέδωσε τα χρήματα συνοδευόμενος από μέλη της Στοάς. Το ποσό των 1000 ευρώ θα διατεθεί για αγορά εξοπλισμού.

Ο Τεκτονισμός στην Τρίπολη

(Σημ. Ε.Π.Τ.Ε. Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από την ιστοσελίδα arcadiapress.blogspot.
Δημοσιεύεται μετά από επιθυμία φίλου του Ελληνικού Πρακτορείου Τεκτονικών Ειδήσεων. )

Αποκλειστικό .......Η Μασονία στην Τρίπολη

Είναι γνωστό πως ουκ ολίγοι επώνυμοι Αρκάδες είχαν και συνεχίζουν να έχουν στενούς δεσμούς με την Μασονία. Όπως είναι γνωστό ότι πολλοί απ’ αυτούς συνεχίζουν να είναι ενταγμένοι σε τεκτονικές στοές. Στην Τρίπολη υπήρχε Τεκτονική Στοά με την επωνυμία «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», η οποία λειτουργούσε επί σειρά ετών και μάλιστα είχε κατορθώσει να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στην Πελοπόννησο, παρουσιάζοντας ιδιαίτερη δραστηριότητα.
Όλα αυτά όμως κατά το παρελθόν, αφού από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, τα ίχνη της χάθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις δραστηριότητες της κλειστής πλέον στοάς της Τρίπολης ανέλαβε να διεκπεραιώνει στο μέτρο του δυνατού η Στοά της Καλαμάτας με την επωνυμία «Αριστομένης». ........Βλέπε αποκαλυπτική φωτογραφία ...

Η αιτία και η αφορμή που το όλο θέμα ξανάρχεται στην επιφάνεια, στάθηκε μία φωτογραφία που ανατρέπει τα παραπάνω δεδομένα. Ανατρέπει δηλαδή την άποψη ότι η εν λόγω στοά της Τρίπολης σταμάτησε να δραστηριοποιείται στις αρχές του ’60. Και όχι μόνο την ανατρέπει, αλλά δείχνει πως λειτουργούσε και μέσα στην δεκαετία του ’90, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και την σκέψη ότι αφού λειτουργούσε στη δεκαετία του ’90, γιατί να μην λειτουργεί και σήμερα;

Η φωτογραφία
Η φωτογραφία που αποκαλύπτουμε σήμερα δείχνει τρεις κυρίους με τα χαρακτηριστικά Τεκτονικά ενδύματα να κοιτάζουν τον φακό σφίγγοντας ο ένας το χέρι του άλλου. Η λεζάντα της φωτογραφίας, που προφανώς προέρχεται από κάποιο σχετικό βιβλίο, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μασονική άλυσσος, τον Μάρτιος του 1996 στην Τρίπολη μεταξύ Γ.Β. στελέχους της Μασονίας στην Πελοποννησιακή πόλη, και των Σεβάσμιων των Στοών «Απόλλων» της Αθήνας και «Θ. Κολοκοτρώνη» της Τρίπολης μετά το τέλος κοινής εκδήλωσης».
Το ερώτημα που προκύπτει αν λάβουμε υπόψη τη φωτογραφία, είναι το πού ακριβώς στεγαζόταν το 1996 η Τεκτονική Στοά της Τρίπολης.
«Το μόνο σίγουρο -όπως μας είπαν κάποιοι παλαιότεροι γνώστες του Τεκτονικού θέματος της Τρίπολης- είναι ότι αν λειτουργούσε, αποκλείεται να λειτουργούσε ανοιχτά».
Οι προσπάθειες
Σχετικές πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 να είχαν ξεκινήσει δειλά-δειλά κάποιες προσπάθειες επιφανών Αρκάδων υψηλόβαθμων Τεκτόνων για επαναλειτουργία της Στοάς «Θ. Κολοκοτρώνης». Υπάρχει περίπτωση μάλιστα οι εν λόγω υψηλόβαθμοι Τέκτονες (προφανώς 33ου βαθμού) να προσέγγισαν τότε επώνυμους Δημότες της Τρίπολης από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (και όχι μόνο) για να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην επαναλειτουργία της στοάς. Το γεγονός ότι τελικά αυτές οι προσπάθειες ναυάγησαν είχε σαν αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό των εν λόγω Επιφανών Αρκάδων Τεκτόνων, οι οποίοι έκτοτε δεν ασχολήθηκαν με το θέμα και εγκατέλειψαν κάθε άλλη προσπάθεια.
 
Εμφύλιος τεκτονικός πόλεμος
 
Κάποιες άλλες πληροφορίες όμως, δίνουν και μια νέα διάσταση στην όλη ιστορία. Αναφέρουν πως την περίοδο που γίνονται οι προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Τριπολιτσιώτικης Στοάς, ξέσπασε ένας μικρός εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Αρκάδων Τεκτόνων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο διαφορετικά στρατόπεδα, δύο διαφορετικές τάσεις. Κάποιοι είχαν την άποψη πως η στοά θα έπρεπε να διατηρήσει την αρχική επωνυμία της, δηλαδή «Θ. Κολοκοτρώνης», ενώ κάποιοι άλλοι, πρότειναν σαν επωνυμία «ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΑΓΟΣ»
Ποιός ήταν ο Σπυρίδων Νάγος
 
Ποιος ήταν όμως ο Σπυρίδων Νάγος; Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε ο Σπυρίδων Νάγος ήταν μυστικιστής και η καταγωγή του ήταν από το Κακούρι Αρκαδίας. Από εκεί ξεκίνησε, για να βρεθεί αργότερα στις υψηλότερες βαθμίδες του Τεκτονισμού. Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1868. Στα πέντε του χρόνια φύλαγε μόνος του πρόβατα στις πλαγιές του Αρτεμισίου. Έφυγε πάμπτωχος, αρχικά για Τρίπολη και μετά για Αθήνα, ισχυριζόμενος ότι του παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως ο ίδιος ο θεός Απόλλων! Υπήρξε πρωτεργάτης και ρήτρας της πρώτης συγκέντρωσης της Εργατικής Πρωτομαγιάς που έγινε στις στήλες του Ολυμπίου Διός, κι αυτή του η δράση στάθηκε αφορμή να διωχθεί από την Αστυνομία. Αναζητώντας καταφύγιο κατέφυγε στη Ζάκυνθο. Η φιλοσοφική του δράση εντείνεται από το 1897. Ανέβηκε όλη την κλίμακα των Μασονικών βαθμών, κι όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι Τέκτονες, το έργο του διακατέχεται από μια σοφία που υπερβαίνει τις τεκτονικές ή τις θεοσοφικές γνώσεις στις οποίες μυήθηκε.
Θα επιχειρήσουν να μπούν στην τοπική αυτοδιοίκηση;
 
Αυτό όμως που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην παρούσα φάση, είναι ένα και μοναδικό: Θα επαναλειτουργήσει άραγε ανοιχτά πλέον (αν δεν λειτουργεί ήδη μυστικά) η Τριπολιτσιώτικη Τεκτονική Στοά; Όλες οι ενδείξεις, πως όντως κάτι τέτοιο μαγειρεύεται αυτή την περίοδο, λένε ναι, και όπως ήδη ψιθυρίζεται έχουν ξεκινήσει οι σχετικές επαφές και οι διεργασίες. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις προσώπων που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά το Αρκαδικό Τεκτονικό χώρο, αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη, υπάρχουν έντεκα τεκτονικές οικογένειες, οι οποίες ενδέχεται να ασχοληθούν ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα της Αρκαδίας


 «Μασονική άλυσσος», το Μάρτιο του 1996 στην Τρίπολη. Μεταξύ στελέχους της μασονίας στην Πελοποννησιακή πόλη, και των Σεβάσμιων των στοών «Απόλλων» της Αθήvας και «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, μετά το τέλος κοινής εκδήλωσης

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ