Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Υπερτ.΄. Περιστ.΄. ΦΩΣ -Εγκατάσταση νέου Συμβ. Αξιωματικών


Την  Τρίτη  7  Φεβρουαρίου  6.012  Α.΄. Φ.΄.,  έλαβε  χώρα  στο  Τεκτ.΄.  μέγαρο   της  οδού  Βρεσθένης  στο  Νέο  Κόσμο,  εγκατάσταση   του νέου  συμβουλίου  Αξιωματικών  του  Υπερτ.΄. Περιστ.΄.   των  Ιππ.΄. Ροδ+.΄.,  υπό  το  διακριτικό  όνομα   Φ Ω Σ   υπ΄αρ.  1.

Ο  Κρατ.΄. αδ.΄.  Λ. Λ  33ο ,  παρέδωσε  το  “σκήπτρο”   τού  Υπερτ.΄. Περιστ.΄.  στον  Κρατ.΄. αδ.΄.  Γ.  Τ. 33ο.

Στην  σεμνή,  αλλά  και  επιβλητική  τελετή ,  οι  εργασίες της  οποίας  “ανεστάλησαν”  μετά  το  καθιερωμένο  Ροδ+.΄. δείπνο,  παρέστησαν   και  αδ.΄.  αδ.΄.    Ιππ.΄.   Ιππ.΄.  -  αντιπρόσωποι    άλλων ,  εκτός   Κοιλ.΄.  Ιλισού   ,   επαρχιακών  εργαστηρίων ,  καθ΄ ως  και  Ιππόται  ανήκοντες   σε    εργαστήρια     της  Νοτίου   Δικαιοδοσίας   των  Η. Π. Α. , και  τού  Υ.΄. Σ.΄.  της  Γαλλίας.


(Σημ. blog :Λόγω του ότι είχα την τιμή να παρακολουθήσω πολλές συνεδρίες υπό την σφύρα του Κρατ. Αδ. Λ.Λ θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για έναν  ακούραστο εργάτη του πνεύματος που  θα ήθελε ο κάθε αναζητητής  να έχει συνοδοιπόρο στο δύσκολο μονοπάτι της εσωτερικής ολοκλήρωσης).
 

50 χρόνια στον Τεκτονισμό


Δύο μέλη της Στοάς De Vere αρ 1794, τιμήθηκαν παρουσία του Επαρ. Μεγ. Διδασκάλου (Pronvicial Grand Lodge of Nottinghamshire) RK Wilson , για τα 50 χρόνια τους στον Τεκτονισμό.
Πρόκειται για τους αδ. Alan Curtis που μυήθηκε το 1962 και Peter Wells που μυήθηκε το 1961. 
Ο Επαρ. Μεγάλος Διδάσκαλος τους παρέδωσε τιμητικό δίπλωμα για την πολύχρονη προσφορά τους.

Burns Night


Η Στοά Vernon (Redford Αγγλίας)  τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει τον εορτασμό προς τιμήν του μεγάλου ποιητού και στιχουργού  Ρόμπερτ Μπερνς. Ο εορτασμός λαμβάνει χώρα στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου , σε μια εκδήλωση όπου καλούνται να συμμετάσχουν αδελφοί από όλη την επαρχία αλλά και μη Τέκτονες.
Οι 100 περίπου επισκέπτες που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν κλασικά κομμάτια, ποιήματα, και να συζητήσουν μέχρι τις πρωινές ώρες.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ