Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Διάλεξη του Μεγ. Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της ΓΑλλίας


Αύριο 18/2/2012 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη , ανοιχτή προς το κοινό, του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας αδ. Γκυ Αρσιζέ. Ο Μεγ. Διδάσκαλος βρίσκεται στην Ελλάδα φιλοξενούμενος από το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ και τη Στοά "ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ 2018" .

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ήταν η πρώτη Τεκτονική Δύναμη η οποία τοποθετήθηκε ανοιχτά για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τους επαχθείς όρους των διεθνών οργανισμών λέγοντας ότι ΄΄ αυστηρότητα των μέτρων θέτει σε κίνδυνο την διατήρηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και τον κόσμο΄΄ 
Το κείμενο είχε ως εξής:

Η Χρηματοπιστωτική Κρίση και η Αναστάτωση των Δυτικών Κοινωνιών

H Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ανησυχεί με τους τρόπους της πολιτικής διαχείρισης που επιβάλλονται σε πολλές χώρες για την απάλειψη του δημόσιου χρέους. Η αυστηρότητα των μέτρων αυτών θέτει σε κίνδυνο την διατήρηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Βραχυπρόθεσμα τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν πηγή βίας, κοινωνικής αναδίπλωσης και αύξησης του εθνικισμού. Οι Ευρωπαϊκοί κανόνες που επιβάλλουν παντού τις πολιτικές των χρηματο-οικονομικών, των προϋπολογισμών, της φορολόγησης, των στεγαστικών και των μισθολογικών δεδομένων έρχονται να ραγίσουν την κοινωνική ειρήνη των χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ζητάει από τους πολιτικούς υπευθύνους να μην ενδώσουν στον ιμπεριαλισμό των «αγορών». Μία πολιτική και κοινωνική διόρθωση των οικονομικών αποκλίσεων είναι εφικτή. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να ανταπεξέλθουμε από την κρίση χρέους επιβάλλοντας ειδικότερα την έρευνα για μία μεταρρύθμιση βασισμένη στην πραγματική χρηματο-οικονομική κατάσταση των λαών και την εφαρμογή μίας δεοντολογίας εφαρμόζοντας στην ίδια την χρηματο-οικονομία τις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης. H Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας εκφράζεται εναντίον κάθε δογματισμού και Θεοποίησης του χρήματος που υποδουλώνει τους λαούς. (πηγή μεταφ. κειμένου www.tekton33.blogspot.com)


Το μεγαλύτερο Τεκτονικό γεύμα


Το μεγαλύτερο Τεκτονικό γεύμα πραγματοποιήθηκε το 1930 στο Λονδίνο όπου παρακάθισαν 7000 αδελφοί. Για να εξυπηρετηθούν οι αδελφοί χρειάστηκαν 1250 σερβιτόροι και μάγειροι .

 

Ρήξη στις σχέσεις της GOB και της GLNF


Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 ο Μεγ. Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Βραζιλίας αδ Tullio Colacioppo ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι σχέσεις με την Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον Μεγάλο Διδάσκαλο , είναι αποτέλεσμα της οικτρής κατάστασης που επικρατεί στην GLNF. 
Η κίνηση αυτή της Μεγάλης Ανατολής της Βραζιλίας ανοίγει το δρόμο στο να ακολουθήσουν και άλλες Μεγάλες Στοές της Λατινικής Αμερικής.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ