ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοσέλιδο ο Τεκτονισμός στην Ελεύθερη Ώρα


Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα είχε πρωτοσέλιδο για τον Τεκτονισμό με τίτλο :
<<Η Πνευματική Ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα είναι ο …..τελικός σκοπός του Τεκτονισμού!!!>

Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος


Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 έλαβε χώρα στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά η Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος.
Κατά τις εργασίες της Μ.Σ επανεγκαταστάθηκε στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου ο αδ. Α.ΜΠ για την περίοδο 2012-2014.
Στη Μεγ. Συνέλευση παραβρέθηκαν 27 επισκέπτες από το εξωτερικό (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ελβετία, Εσθονία, Γερμανία).
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία στο Μεγ. Διδάσκαλο και τους Αξιωματικούς του.

Verviers - 250 Χρόνια Τεκτονικής Ιστορίας


Ο Leon Jean Damery καθηγητής της Γαλλικής ιστορίας και Τέκτονας, θα μιλήσει στην 20η διάσκεψη για την ανάπτυξη του Τεκτονισμού στην πόλη Verviers.
Πρόκειται για μια πόλη με Τεκτονική ιστορία 250 ετών και πάνω από 40 δρόμους όπου φέρουν ονόματα Τεκτονικών Στοών.
Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου στο Δημαρχείο της πόλης.

GOdF- Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Guy Arcizet στην Ελλάδα


Στις 24/2/2012 η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του Μεγάλου Διδασκάλου Guy Arcizet στην Αθήνα.
Παραθέτουμε το Γαλλικό κείμενο (από την επίσημη ιστοσελίδα της GOdF) και την μετάφραση (από την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ).


Le 18 février dernier, le Grand Maître du Grand Orient de France s'est rendu à Athènes pour exprimer, au cours d'une conférence publique en présence de 400 personnes, le soutien solidaire de l'Obédience au peuple Grec.
Le même jour dans plusieurs capitales européennes se sont déroulées des manifestations dénonçant les mesures financières qui mettent en péril, en Grèce, mais aussi dans toute l'Europe, les populations les plus précaires et les plus vulnérables.
A cette occasion, le Grand Maître a insisté sur le rôle de la Franc Maçonnerie dans la construction de l'Europe et a appelé de ses vœux l'émergence d'une solidarité sociale, dans un cadre laïque, et dans le respect du contrat démocratique entre les peuples et leurs dirigeants.

Την 18η Φεβρουαρίου, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας μετέβει στην Αθήνα για να εκφράσει κατά την διάρκεια μίας διαλέξεως Ανοιχτής στο Κοινό, παρουσία 400 ατόμων, την αλληλέγγυα υποστήριξη της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας στον Ελληνικό Λαό.

Την ίδια μέρα, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διεξήχθησαν εκδηλώσεις που είχαν ως στόχο να καταγγείλουν τα οικονομικά μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο, στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε όλη την Ευρώπη, τους πληθυσμούς τους πιο ασθενείς και τους πιο ευάλωτους.

Με την ευκαιρία αυτή ο Μεγάλος Διδάσκαλος υπογράμμισε τον ρόλο του Ελευθεροτεκτονισμού στην οικοδόμηση της Ευρώπης και έκανε έκκληση για την ανάπτυξη μίας κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα σε ένα πλαίσιο ελευθερίας της συνειδήσεως και με σεβασμό στο δημοκρατικό συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ανάμεσα στους λαούς και τους ηγέτες τους.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κρυπτικός Τεκτονισμός Ελλάδος - Εγκατάσταση νέων Αρχών


Στις 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση των νέων αρχών του Κρυπτικού Τεκτονισμού της Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά.
Στην τελετή παραβρέθηκε  ο επικεφαλής του αγγλικού Κρυπτικού Τεκτονισμού συνοδευόμενος από κλιμάκιο Άγγλων αδελφών.

Στο τιμόνι του Τάγματος τοποθετήθηκε ο Ετ. Θ. Γ.

Να ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία. 

Αρχαία Ολυμπία - Αγγείο με Τεκτονικά Σύμβολα;



Καθαρά Δευτέρα 2012. 

Είχα από καιρό σχεδιάσει μια επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας με κύριο στόχο  τη φωτογράφιση του εργαστηρίου ενός ξακουστού Τεχνίτη , του Φειδία . Ένα εξαιρετικό μέρος όπου μεταγενέστερα, κατά τα βυζαντινά χρόνια , μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία.

Όμως , όπως είναι γνωστό, όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει ο Θεός γελά. Από νωρίς το πρωί η βροχή έπεφτε ασταμάτητα. Ήταν αδύνατη η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο . Έτσι αποφασίστηκε η επίσκεψη τουλάχιστον στο μουσείο της Ολυμπίας.

Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω τον πλούτο και την σπανιότητα των εκθεμάτων που φιλοξενεί καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της πατρίδος μας και όχι μόνο.

Τα παιδιά μου έτρεχαν μαγεμένα ανάμεσα  στον Ερμή του Πραξιτέλη, τους ανδριάντες των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων, τις πανοπλίες της κλασσικής περιόδου, τα αετώματα του ναού του Δία. Ξαφνικά, και ενώ εξετάζω ένα αγγείο το οποίο φέρει εγχάρακτη σβάστικά, ακούω την φωνή του γιού μου να μου λέει ΄΄ Μπαμπά κοίτα ! Αυτό έχει επάνω σηματάκια σαν αυτά που φοράς στο σακάκι σου ΄΄.

 Στην αρχή δεν κατάλαβα αλλά πλησιάζοντας είδα ότι στέκονταν μπροστά σε ένα αγγείο το οποίο έφερε  <<τρικάμπυλα  τόξα>> , το γνωστό στους Τέκτονες σύμπλεγμα  του γνώμονα με τον διαβήτη.

Επρόκειτο για ένα απιόσχημο πιθαμφορίσκο  με πώμα – βάση από κύλικα το οποίο προέρχεται από τον τάφο ανασκαφής 1972 συστάδας Καλόσακα και χρονολογείται στα 1400 π.Χ.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω άλλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο έκθεμα. Και σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι αναπαριστά το γνώμονα και τον διαβήτη ως όργανα μέτρησης και σχεδιασμού καθώς ο διαβήτης ως χωροσταθμικό όργανο θεωρείται επινόηση του Θεοδώρου (Σάμος) 6ος αιώνας π.Χ. (Επρόκειτο για ξύλινο πιθανώς όργανο σχήματος Άλφα από την κορυφή του οποίου κρέμονταν λιναίη). Βέβαια παρόμοιο όργανο βρέθηκε σε τύμβο στις Θήβες της Αιγύπτου και χρονολογείται στα χρόνια του Ραμσή του Β (1300 π.Χ)

Όμως ως σύμβολο αποδεικνύεται ότι ήταν γνωστό πολλά χρόνια πριν .

Τελικά το σίγουρο είναι ότι παντού μπορείς να βρεις σύμβολα τα οποία σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον καθώς ,αν και χαραγμένα πριν από χιλιάδες χρόνια , χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

Ρομαντική φαντασία; Σύμπτωση; Γεγονός; 
Αφήνω τον καθένα από εσάς να βγάλει το δικό του συμπέρασμα.  

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή: Άγαλμα-σύμβολο της Μασονίας στο κέντρο της Αθήνας


(Σημ.Συντάκτη : Παραθέτουμε κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα troktiko.eu. Διαβάζοντας κανείς την επιστολή αυτή θα καταλάβει ότι η φαντασία κάποιων όχι μόνο καλπάζει αλλά σταδιακά το φαινόμενο του αντιτεκτονισμού αρχίζει να γίνεται μόδα. Δεν χλευάζω τον συντάκτη διότι , όπως φαίνεται , τόσα ξέρει τόσα λέει. Απλώς κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στις Τεκτονικές Δυνάμεις της Πατρίδος προτρέποντάς να βγουν στην κοινωνία προκειμένου να μάθει επιτέλους ο κόσμος το τι είναι τελικά ο Τεκτονισμός. Οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι πολύ εύκολο ο εξοργισμένος (δικαίως) και εξαντλημένος (αδίκως) λαός να βρίσκει αποδιοπομπαίους τράγους για όλα αυτά που του έχουν φορτώσει. Εκτός εάν θέλουμε να απεμπολήσουμε την κοινωνική διάσταση του Τεκτονισμού και αρκεστούμε στα των Στοών μας.)

Αναγνώστης υποστηρίζει μέσω της επιστολής του, πως υπάρχει άγαλμα-σύμβολο  της Μασονίας στην Πλατεία Μεταξουργείου. Διαβάστε την επιστολή»

«Περνώντας κανείς από την πλατεία μεταξουργείου θα αναρωτηθεί ασφαλώς τι ακριβώς είναι η πυραμίδα και το περίεργο άγαλμα που είναι καρφωμένο στην κορυφή της. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Όλοι γνωρίζουμε για τον «παντεπόπτη οφθαλμό» των Illuminati (τον σατανά δηλαδή…). Ορίστε και η φωτογραφία για να καταλάβετε σε τι αναφέρομαι… 

Οι Illuminati λοιπόν όπως αυτοαποκαλούνται «πεφωτισμένοι» είναι οι νεοταξίτες,  παγκοσμιοποιητές, εβραιοσιωνιστές, μεγαλοτραπεζίτες και μασόνοι. Λοιπόν στην φωτογραφία αυτήν μπορούμε να δούμε το θράσος της Ελληνικής μασονίας που δεν αρκείται στο ότι έχει καταστρέψει την Ελλαδίτσα μας, μιας και έχει επεκταθεί και…..εδραιωθεί !
Αν νομίζετε ότι είναι υπερβολικά αυτά που λέω δείτε και μια ακόμα πιο κοντινή φωτογραφία και θα προσέξετε τα πόδια, το κεφάλι, τα φτερά και την ουρά του εκπεσόντος σατανά! Ας θυμηθούμε καθώς είπεν εν Ευαγγελίοις ο Κύριος. «Εθεώρουν τον Σατανάν ως αστραπήν εκ του ουρανού πεσόντα» (Λουκ. ι΄, 18). Ἔβλεπα τὸν Σατανᾶν νὰ πέφτῃ σὰν ἀστραπὴ ἀπὸ τὸν οὐρανόν. 

Έτσι λοιπόν η Ελληνική μασονία στερημένη κάθε ενδοιασμού, φιλανθρωπίας και μετάνοιας, του έχτισε το άγαλμα ώστε να το βλέπει ο κόσμος καθημερινά σαν να ήταν ο μεγαλύτερος ευεργέτης της ανθρωπότητας! Δείτε επίσης και μια αναλυτικότερη παρουσίαση της πυραμίδας  και θα καταλάβετε ότι ο οφθαλμός αυτός δεν είναι τίποτα άλλο από τον σατανά και ουσιαστικά κάτω από τις διαταγές του έχει αρχικά τον 33ου βαθμού αρχιμασόνο και μετέπειτα τους πιο χαμηλόβαθμους μέχρι να φτάσουμε στον 1ο βαθμό όπου αυτοί δεν έχουν ιδέα του τι συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα. 

Αυτά εν συντομία είχα να πω. Ελπίζω να όλοι να εναντιωθούμε σε αυτήν την αρρώστια που λέγεται παγκοσμιοποίηση και νέα τάξη και με πρώτο βήμα να ξυλώσουμε το αφεντικό τους από την πλατεία μας. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί μας και όχι ο διπλανός μας! Αυτοί είναι που απεργάζονται το κακό της ζωής μας και αυτούς πρέπει να κυνηγήσουμε μέχρις εσχάτων! Όποιος έχει αμφιβολίες για τα όσα έγραψα πιο πάνω δεν έχει παρά να ερευνήσει και να ανακαλύψει μόνος του την αλήθεια.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων -  http://troktiko.eu/
 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Νέα Ιστοσελίδα από το Υπάτο Συμβουλίο του 33ου


Από χθες λειτουργεί η νέα Ιστοσελίδα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου και τελευταίου βαθμού για την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου. Πρόκειται για μια πολύ καλαίσθητη ιστοσελίδα όπως αρμόζει σε αυτό το ιστορικό Τεκτονικό Σώμα.


Στοά Υπατία -«Εσωτερικές Παραδόσεις στον Αρχαίο και Σύγχρονο Κόσμο»



Η Στοά Υπατία έχει διοργανώσει για τον ερχόμενο Ιούνιο ένα διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εσωτερικές Παραδόσεις στον Αρχαίο και Σύγχρονο Κόσμο», το οποίο θα φιλοξενήσει 26 ομιλητές, εσωτεριστές και ακαδημαϊκούς, από 8 διαφορετικές χώρες. 

Πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές, τη θεματολογία, το χώρο, αλλά και τις επιλογές συμμετοχής, μπορείτε να πάρετε από το φυλλάδιο του συνεδρίου.

Αν κρίνουμε από τη θεματολογία και τους ομιλητές πρόκειται για το γεγονός του φετινού καλοκαιριού.

Το φυλλάδιο του συνεδρίου θα βρίσκεται αναρτημένο στην δεξιά πλευρά του Blog Tektonismos μέχρι την ημερομηνία έναρξης του συνεδρίου.

Να πούμε ότι η Στοά ΥΠΑΤΙΑ εργάζεται από τον Οκτώβριο του 2004 υπό την αιγίδα του Ελληνικού τμήματος της Θεοσοφικής Εταιρείας

To 2ο Τεύχος του Newsletter του blog Tektonismos


Διαβάστε το 2ο Τεύχος του Newsletter του blog Tektonismos και του Ελληνικού Πρακτορείου Τεκτονικών Ειδήσεων.
 

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 145η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ «ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 880»


ΥΠΟ ΤΗΝ Η:. Μ:. Σ:. Τ:.

Του ΔΙΟΝΥΣIOΣ ΝΙΚ:. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΕΒ :. ΔΙΔ:.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΜΑΣ ΒΡΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ
ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑΣ ΣΤΟΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ
ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΣΑΣ ΓΝΩΣΕΩΣ.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΔΡΙΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ Η 4η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1862,
145 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ , ΟΠΟΥ Η ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΗΤΑΝ 1182 ΥΠ:. ΤΗΝ ΗΝ:. ΜΕΓ:.
ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ Η:.Μ:.Σ:.Τ:.Α:. ΕΓΙΝΕ 880 ,
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΤΟΝΩΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΖΥΜΩΣΕΩΝ
ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 18ου ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ.
ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ
ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΩΝ.
ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΒΡΗΚΕ ΓΟΝΙΜΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ .
ΠΡΩΤΟΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ 1740 ΤΗ ΣΤΟΑ BENEFIZENZA ME A’ SEB:. ΔΙΔ :.
ΤΟΝ ΕΝΕΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΤΗ .
ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1807 ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΟΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
«PHILOGENIA” Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ 1809 ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤHΚΕ ΣΕ “SAINTE NAPOLEON”.
KAI OI ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΟΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓ:.ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.
ΤΟ 1811 Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΩΜΑΣ ΙΔΡΥΕΙ ΤΗΝ
«ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»
ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο Α’ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ.
ΤΟ 1814 ΟΜΩΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓ. ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΩΤΙΑΣ,
ΙΔΡΥΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΝ «ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΔ. ΤΗΣ ΗΜΣΤΑ ΔΟΥΚΟΣ ΤΟΥ SUSSEX.

THΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 1815 Ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΩΜΑΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
ΤΗ ΣΤΟΑ «ΑΝΑΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΦΟΙΝΙΞ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓ:.ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ Η ΣΤΟΑ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ» Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ
ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΩΤΙΚΗ ΔΝΣΗ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΥΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ
Ο «ΑΝΑΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΦΟΙΝΙΞ».

ΕΚΕΙΝΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,
ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ κ.α.
ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ : ΡΩΜΑΣ, ΔΡΑΓΩΝΑΣ,ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗΣ,ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ,ΚΟΥΕΡΙΝΟΣ,ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟΣ,
ΒΑΡΒΙΑΝΗΣ,ΠΙΝΕΛ,
ΣΙΓΟΥΡΟΣ,ΠΙΣΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ «Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» ΜΥΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΠΑΠΑ ΑΝΘΙΜΟ-ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ , ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΤΙΝΟΥ
ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ,
ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ , ΠΕΤΙΜΕΖΑΔΕΣ κ.α.

ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ 1820 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΡΩΜΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ ,
Ο ΔΡΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΙ κ.α.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1821 ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ «ΑΝΑΓΕΝΟΜΕΝΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ»
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1832.
ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΤΟΥ 1848 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΚΕΙ.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1859 ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝTΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ
ΣΤΟΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓ:. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
“ETOILE” ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1860 ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΤΟΝ ΙΙΙ.

ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ “ETOILE” ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΝΩΜ:. ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ.
ΟΠΟΤΕ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1862 ,ΕΠΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΕΒ:.ΔΙΔ:. ΤΗΣ ΥΠ. ΤΗΝ ΜΕΓ:. ΣΤΟΑΣ
ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΔΡΕΥΟΥΣΗΣ ΣΕΠΤ:. ΣΤΟΑΣ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» Νο 654 ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΥΝ
ΣΤΟΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Νο 1182» ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 880.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ
ΑΠΟ 1815 ΕΩΣ ΤΟ 1862, ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΤΟΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΤΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ
ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ
ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟ
WILLIAM CAPTWPIGHT TON ITAΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ GAETANO GRASSETTI , ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΒΡΑΤΣΑΝΟ ,
ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΡΤΕΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ , ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΝΑΥΤΙΚΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ,
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΑΝ ΤΟ ΦΩΣ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΣΤΟΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ.
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΩΝ ΤΟΥ 1878, ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΤΟΥ 1893,
ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ 1897, ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ
ΤΑΦΟΥ ΤΟ 1903, ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΤΟ 1909, ΟΜΟΙΩΣ ΤΩΝ
ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΤΟ 1912,
ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912-1922, ΜΕ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1922.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ
ΑΝΔΡΙΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ. ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ
SORDINA RIEGLER ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΑΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ
ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΤΟ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ» ΤΟ 1961.ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ
ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΤΙΝΟΥ Η ΦΙΛΙΚΩΝ.
ΤΟ 1928 ΙΔΡΥΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΡΩΝ ΠΑΙΔΩΝ Η ΟΠΟΙΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1945 ΕΩΣ ΤΟ 1953.

ΤΟ 1929 ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ
ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟ 1931 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ
Ο ΑΔ:. ΝΙΚ. ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΞ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Η ΣΤΟΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΤΟΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ 1879, ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ
ΑΡΙΣΤΗ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΕΧΑΙΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΗΚΕ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1931-34 ΤΑ ΟΠΟΙΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Η ΣΤΟΑ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ» ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ
ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΤΣΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ
ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

ΤΟ 1940 Η ΙΤΑΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ,
ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΘΕ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ
ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ.
ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ FINANZA.
META ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ME MANIA TA ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ «ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ» .
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ Σ:.Δ:. ΑΔ:. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΡΒΙΑΝΗ.-

ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΑΔ:. ΣΑΡΓΕΝΤ [ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ] ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ.
ΣΤΙΣ 23/09/1944 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ
ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 1953 ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΑ,
Ο ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΕΒ:. ΑΔ:. ΒΑΡΒΙΑΝΗ ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΚΑΙ
ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ.
ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΧΤΙΖΟΥΝ
ΕΝΑ ΛΥΟΜΕΝΟ ΞΥΛΙΝΟ ΟΙΚΗΜΑ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΣΕΒ:. ΑΔ:. ΑΛΕΞ. ΒΟΥΛΤΖΟΥ ΚΑΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ
ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΠΟ 701 ΤΑΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.
ΟΡΙΖΕΙ ΔΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ» ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΟ 1961 Η ΣΤΟΑ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΙΑΝ ΣΕΒ:. ΑΔ:. STUBBS ΜΕΓΑΛΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΗΝ:. ΜΕΓ:. ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ , ΗΤΑΝ ΔΕ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΑΦΗ
ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ.

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ,
ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ
ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ “HELLINIC” No 7270.
ΕΤΣΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 1962 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΟΣΜΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ SIR ALLAS ADAIR.

Η ΣΤΟΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ 1989 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΤ:. ΑΔ:.
HIGHAM ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Η:.Μ:.Σ:.Τ:.Α:. ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΨΙΔΟΣ»
ΥΠΑΓΟΜΕΝΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ
ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ :

1/ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ
« ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Νο 20»
ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓ:. ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΔΙΔ:. ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ.

2/ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΙΟ ΙΠΠΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ
«ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ Νο13»

3/ΣΥΓΚΑΘΕΔΡΟ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Νο 5» ΚΑΙ

4/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ «ΠΡΟΦΗΤΑΝΑΞ ΔΑΒΙΔ Νο 14»

5/ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΤΩΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΩΝ «ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Νο 1168»
ΥΠΟ ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒ:. ΤΟΥ 33ου ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ Η ΣΤΟΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ,
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ .
ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΛΙΘΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ,
ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΙΣΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ
ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ
ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 144η ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΑΣ.
Η ΣΤΟΑ ΜΑΣ, Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ , Η ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΗ , Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ,
ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ «ΩΣ ΑΝΑΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΦΟΙΝΙΞ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΥΣ ,
ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ , ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΕΙ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΕΙ
ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΜΕ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ , ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΟΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

Η ΣΤΟΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ
ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ,
ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟ.

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ,
ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣΒΗΣΤΟ ΤΟ «ΑΙΩΝΙΟ ΦΩΣ»
ΤΟ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝ ΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ , ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΤΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ
ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ
ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΗΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ
ΦΩΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΛΑΜΠΩΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΥΣ
ΜΑΓΟΥΣ ΣΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ.

 

Δωρεά της GOdF στην οργάνωση Secours Populaire


Το κύμα ψύχους που σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη κινητοποίησε άμεσα την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας η οποία προσέφερε στην οργάνωση Secours Populaire το ποσό των 5000 ευρώ για τους άστεγους και απόρους  Γάλλους.
Η GOdF κάλεσε όλα τα μέλη της να ενεργοποιηθούν μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

‘’ La Lumiete’’ Μεγάλες Στοές της Αμερικής και GLNF


Tο γαλλικό τεκτονικό blog ‘’ La Lumiete’’ παρουσίασε την είδηση ότι οι Μεγάλες Στοές της Αμερικής ετοιμάζονται να διακόψουν τις σχέσεις τους με την Εθνική Μεγάλη Στοά της Γαλλίας (GLNF).

50 χρόνια Περιστύλιο ΑΚΑΚΙΑ nο 1


Το Περιστύλιο ΑΚΑΚΙΑ nο 1 (Βασιλική Αψίδα) του Μιλάνο ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μιλάνο στις 17 Μαρτίου και θα συμμετάσχουν αδελφοί από ολόκληρη την Ιταλία.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πράγα - Η πόλη των συμβόλων

Η Πράγα των Συμβόλων
Η Πράγα είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία. Ιστορία η οποία αποτυπώνεται στα μοναδικά κτίρια της με την πλούσια αρχιτεκτονική.
 
Σε πολλά από αυτά τα κτήρια μπορεί να διακρίνει κανείς Τεκτονικούς Συμβολισμούς.
 
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Πράγα δείξτε μεγαλύτερη προσοχή στα πανέμορφα κτίρια. Ίσως ανακαλύψετε κι εσείς κάτι.

Πηγή Φωτογραφείων : Hiram Lodge no 12
Επεξεργασία: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων