Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Κρυπτικός Τεκτονισμός Ελλάδος - Εγκατάσταση νέων Αρχών


Στις 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση των νέων αρχών του Κρυπτικού Τεκτονισμού της Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά.
Στην τελετή παραβρέθηκε  ο επικεφαλής του αγγλικού Κρυπτικού Τεκτονισμού συνοδευόμενος από κλιμάκιο Άγγλων αδελφών.

Στο τιμόνι του Τάγματος τοποθετήθηκε ο Ετ. Θ. Γ.

Να ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία. 

Αρχαία Ολυμπία - Αγγείο με Τεκτονικά Σύμβολα;Καθαρά Δευτέρα 2012. 

Είχα από καιρό σχεδιάσει μια επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας με κύριο στόχο  τη φωτογράφιση του εργαστηρίου ενός ξακουστού Τεχνίτη , του Φειδία . Ένα εξαιρετικό μέρος όπου μεταγενέστερα, κατά τα βυζαντινά χρόνια , μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία.

Όμως , όπως είναι γνωστό, όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει ο Θεός γελά. Από νωρίς το πρωί η βροχή έπεφτε ασταμάτητα. Ήταν αδύνατη η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο . Έτσι αποφασίστηκε η επίσκεψη τουλάχιστον στο μουσείο της Ολυμπίας.

Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω τον πλούτο και την σπανιότητα των εκθεμάτων που φιλοξενεί καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της πατρίδος μας και όχι μόνο.

Τα παιδιά μου έτρεχαν μαγεμένα ανάμεσα  στον Ερμή του Πραξιτέλη, τους ανδριάντες των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων, τις πανοπλίες της κλασσικής περιόδου, τα αετώματα του ναού του Δία. Ξαφνικά, και ενώ εξετάζω ένα αγγείο το οποίο φέρει εγχάρακτη σβάστικά, ακούω την φωνή του γιού μου να μου λέει ΄΄ Μπαμπά κοίτα ! Αυτό έχει επάνω σηματάκια σαν αυτά που φοράς στο σακάκι σου ΄΄.

 Στην αρχή δεν κατάλαβα αλλά πλησιάζοντας είδα ότι στέκονταν μπροστά σε ένα αγγείο το οποίο έφερε  <<τρικάμπυλα  τόξα>> , το γνωστό στους Τέκτονες σύμπλεγμα  του γνώμονα με τον διαβήτη.

Επρόκειτο για ένα απιόσχημο πιθαμφορίσκο  με πώμα – βάση από κύλικα το οποίο προέρχεται από τον τάφο ανασκαφής 1972 συστάδας Καλόσακα και χρονολογείται στα 1400 π.Χ.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω άλλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο έκθεμα. Και σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι αναπαριστά το γνώμονα και τον διαβήτη ως όργανα μέτρησης και σχεδιασμού καθώς ο διαβήτης ως χωροσταθμικό όργανο θεωρείται επινόηση του Θεοδώρου (Σάμος) 6ος αιώνας π.Χ. (Επρόκειτο για ξύλινο πιθανώς όργανο σχήματος Άλφα από την κορυφή του οποίου κρέμονταν λιναίη). Βέβαια παρόμοιο όργανο βρέθηκε σε τύμβο στις Θήβες της Αιγύπτου και χρονολογείται στα χρόνια του Ραμσή του Β (1300 π.Χ)

Όμως ως σύμβολο αποδεικνύεται ότι ήταν γνωστό πολλά χρόνια πριν .

Τελικά το σίγουρο είναι ότι παντού μπορείς να βρεις σύμβολα τα οποία σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον καθώς ,αν και χαραγμένα πριν από χιλιάδες χρόνια , χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

Ρομαντική φαντασία; Σύμπτωση; Γεγονός; 
Αφήνω τον καθένα από εσάς να βγάλει το δικό του συμπέρασμα.  
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ