Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοσέλιδο ο Τεκτονισμός στην Ελεύθερη Ώρα


Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα είχε πρωτοσέλιδο για τον Τεκτονισμό με τίτλο :
<<Η Πνευματική Ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα είναι ο …..τελικός σκοπός του Τεκτονισμού!!!>

Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος


Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 έλαβε χώρα στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά η Μεγάλη Συνέλευση της Μεγάλης Στοάς Τεκτόνων του Σήματος της Ελλάδος.
Κατά τις εργασίες της Μ.Σ επανεγκαταστάθηκε στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου ο αδ. Α.ΜΠ για την περίοδο 2012-2014.
Στη Μεγ. Συνέλευση παραβρέθηκαν 27 επισκέπτες από το εξωτερικό (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ελβετία, Εσθονία, Γερμανία).
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία στο Μεγ. Διδάσκαλο και τους Αξιωματικούς του.

Verviers - 250 Χρόνια Τεκτονικής Ιστορίας


Ο Leon Jean Damery καθηγητής της Γαλλικής ιστορίας και Τέκτονας, θα μιλήσει στην 20η διάσκεψη για την ανάπτυξη του Τεκτονισμού στην πόλη Verviers.
Πρόκειται για μια πόλη με Τεκτονική ιστορία 250 ετών και πάνω από 40 δρόμους όπου φέρουν ονόματα Τεκτονικών Στοών.
Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου στο Δημαρχείο της πόλης.

GOdF- Ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Guy Arcizet στην Ελλάδα


Στις 24/2/2012 η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του Μεγάλου Διδασκάλου Guy Arcizet στην Αθήνα.
Παραθέτουμε το Γαλλικό κείμενο (από την επίσημη ιστοσελίδα της GOdF) και την μετάφραση (από την επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ).


Le 18 février dernier, le Grand Maître du Grand Orient de France s'est rendu à Athènes pour exprimer, au cours d'une conférence publique en présence de 400 personnes, le soutien solidaire de l'Obédience au peuple Grec.
Le même jour dans plusieurs capitales européennes se sont déroulées des manifestations dénonçant les mesures financières qui mettent en péril, en Grèce, mais aussi dans toute l'Europe, les populations les plus précaires et les plus vulnérables.
A cette occasion, le Grand Maître a insisté sur le rôle de la Franc Maçonnerie dans la construction de l'Europe et a appelé de ses vœux l'émergence d'une solidarité sociale, dans un cadre laïque, et dans le respect du contrat démocratique entre les peuples et leurs dirigeants.

Την 18η Φεβρουαρίου, ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας μετέβει στην Αθήνα για να εκφράσει κατά την διάρκεια μίας διαλέξεως Ανοιχτής στο Κοινό, παρουσία 400 ατόμων, την αλληλέγγυα υποστήριξη της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας στον Ελληνικό Λαό.

Την ίδια μέρα, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διεξήχθησαν εκδηλώσεις που είχαν ως στόχο να καταγγείλουν τα οικονομικά μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο, στην Ελλάδα, καθώς επίσης και σε όλη την Ευρώπη, τους πληθυσμούς τους πιο ασθενείς και τους πιο ευάλωτους.

Με την ευκαιρία αυτή ο Μεγάλος Διδάσκαλος υπογράμμισε τον ρόλο του Ελευθεροτεκτονισμού στην οικοδόμηση της Ευρώπης και έκανε έκκληση για την ανάπτυξη μίας κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα σε ένα πλαίσιο ελευθερίας της συνειδήσεως και με σεβασμό στο δημοκρατικό συμβόλαιο που έχει υπογραφεί ανάμεσα στους λαούς και τους ηγέτες τους.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ