Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Δωρεα της UGLQ στην RSPCA


Η RSPCA ( Βασιλική Εταιρεία για την πρόληψη της βίας κατά των ζώων) θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της μετά από την σημαντική οικονομική ενίσχυση που δέχθηκαν από την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά του Queensland  της Αυστραλίας.
 
Συγκεκριμένα η Μεγάλη Στοά προσέφερε το ποσό των 60.000 δολαρίων Αυστραλίας με τα οποία η εταιρεία προμηθεύτηκε τον απαραίτητο για την λειτουργία της εξοπλισμό.πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών ΕΙδήσεων

Guy Arcizet - Ένας φιλέλλην Τέκτονας (Οι δηλώσεις του στα Ελληνικά)
Παρακολουθήστε τις δηλώσεις που έκανε  ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας αδ. Guy Arcizet ,  μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα .

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μεγ. Διδάσκαλος επισκέφτηκε τη χώρα μας στις 18-19 Φεβρουαρίου 2012 καλεσμένος της Στοάς "ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ 2018" του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ.

Είναι η πρώτη φορά που Μεγάλος Διδάσκαλος  ξένης Τεκτονικής Δύναμης παίρνει θέση υπέρ του Ελληνικού Λαού σε σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.

Σημαντικό σημείο των δηλώσεών του η προτροπή προς τους αδελφούς και τις αδελφές στην Ελλάδα να παίξουν ενεργό ρόλο τις δύσκολες αυτές εποχές. Κάτι που πλην ελαχίστων εξαιρεραισεων αποφεύγουν να πράξουν οι Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις.

Οι δηλώσεις του Μεγ. Διδασκάλου αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε πριν από λίγο καιρό   το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα Δελφοί και προσωπικά ο Υπατ. Μεγάλος Ταξιάρχης αδ. Βασίλειος Πάτκας για την συμμετοχή του στα Διεθνή Τεκτονικά φόρα και συγκεκριμένα για την συνάντησή του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Και δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει να κινηθούν και οι άλλες Τεκτονικές Ηγεσίες της χώρας μας.

Τέλος θα ήταν καλό να γίνει γνωστό ότι η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας  δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων . Το 1811 πρώτη αναγνώρισε την ύπαρξη Ελληνικού Έθνους μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και δημιούργησε δίκτυο όπου στρατολογούσε εθελοντές – φιλέλληνες που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων στον αγώνα για την ανεξαρτησία.


πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

(Σημ. blog: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Αμαρυσία Σιγάλα για την μετάφραση των δηλώσεων του Μεγ. Διδασκάλου)
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ