Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Υπόμνημα των Θρακών Ελευθέρων Τεκτόνων (1922)


’ Εάν εν των κυριοτέρων καθηκόντων του Τεκτονισμού είναι  η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια και εν εκ των πρωτίστων δογμάτων αυτού η Ελευθερία , ημείς οι ελεύθεροι Τέκτονες της Θράκης, βλέποντες ότι τμήμα της Θράκης κινδυνεύει να απολέση την ελευθερίαν του , την οποίαν απέκτησε προ τινος  χρόνου , και να επανέλθη εις τον πρώην τυραννικόν ζυγόν , υφ’ ον επί σειράν αιώνων διετέλει , αισθανόμεθα την ανάγκην , ινα καταφύγωμεν προς άπαντας τους αδελφούς ημών και να ζητήσωμεν την υποστήρηξιν αυτών δια την κινδυνεύουσαν ελευθερίαν τμήματος αυτής επί τη πεποιθήσει ότι θέλομεν επιτύχει ταύτης.’’  (απόσπασμα υπομνήματος)

Κατεβάστε το Υπόμνημα των Θρακών Ελευθέρων Τεκτόνων (1922) προς τους Ελεύθερους Τέκτονας της Υφηλίου.

Όταν οι Τέκτονες ασχολούνταν με τα της Πατρίδος .


πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

E-learning από τη Μεγάλη Στοά της Καλιφόρνια


Αυτό το καλοκαίρι η Μεγάλη Στοά της Καλιφόρνια των ΗΠΑ διοργανώνει , μέσω διαδικτύου , πρόγραμμα πιστοποίησης σε θέματα διαχείρισης Στοών.
Του προγράμματος ηγείται ομάδα εμπειρογνωμόνων και οι θεματικές ενότητες θα είναι:
Lodge Hall Association
Lodge Finance
Member Experience
Lodge Administration

Μεγάλη Στοά της Β. Ντακότα των ΗΠΑ - 123 χρόνια ζωής


Η Μεγάλη Στοά της Β. Ντακότα των ΗΠΑ κλείνει  φέτος τα 123 ζωής της  και θα το γιορτάσει το διάστημα 14 – 16 Ιουνίου.
Στοά  πλαίσιο αυτό η Μεγάλη  Στοά έχει ζητήσει από όλες τις υπό την σκέπη της Στοές  να στείλουν πρόταση με τις πέντε προτεραιότητες που θεωρούν σημαντικότερες προκειμένου να χαραχθεί η νέα πορεία .
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μ.Δ στο μήνυμα του  ‘’ είναι η ευκαιρία του κάθε Τέκτονα να διαμορφώσει το μέλλον’’

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ