Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

‘‘ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Νο 880’’ (04/03/1862-04/03/2012)


Λαμπρές υπήρξαν οι διήμερες εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν στη Ζάκυνθο (2-3 Μαρτίου 2012) για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ίδρυση (04/03/1862)  και αδιάκοπτη μέχρι σήμερα λειτουργία της Τεκτ. Στοάς ‘‘Αστήρ της Ανατολής Νο 880’’ υπό την Η.Μ.Σ.Τ.Α.

Τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους o Πανεξ. Τρίτος Μεγάλος Άρχοντας Ντέιβιντ Κένεθ Γουίλιαμσον ως και λοιποί Μεγάλοι Αξιωματικοί νυν και τέως.

Έτσι το βράδυ της Παρασκευής (02/03) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύνοδος του Περιστυλίου της Βασ. Αψίδας ‘‘Αστήρ της Ανατολής 880’’  η οποία συγχρόνως αποτέλεσε λιτό εορτασμό για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας του στη Ζάκυνθο (1991- 2011). Ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το καθιερωμένο τεκ. δείπνο στον άνω όροφο της Στοάς.

Την επομένη ημέρα, επέτειος  της 150ετηρίδος της Στοάς,  πραγματοποιήθηκε πανηγυρική συνεδρίαση, όπου μεταξύ των άλλων μίλησε επικαίρως ο αδ. Ιωάννης Δεμέτης (Π.Β.Μ.Σ.). Για να επακολουθήσει  τεκτονικό συμπόσιο αγάπης στην αίθουσα της Στ. ‘‘Νικόλαος Βαρβιάνης’’ όπου ηγέρθησαν οι καθιερωμένες προπόσεις.

Σε αμφότερες τις εκδηλώσεις, εκτός από τους υψηλούς αξιωματούχους, προσκεκλημένους προς τούτο τιμητικά, παρέστησαν επίσης και άλλοι εκλεκτοί επισκέπτες, καθώς και μεγάλος αριθμός μελών της Στοάς.

Buenos Aires - Έκθεση Βιβλίου με θέμα τον Τεκτονισμό


Στο Buenos Aires της Αργεντινής έχει προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου έως 7 Μαΐου έκθεση βιβλίου με θέμα:  Ελευθεροτεκτονισμός – Μυστικές Κοινωνίες – Ανθρώπινα Δικαιώματα.
 
Η Έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Στοά St. Patrick’s no 5742


Με την ευκαιρία της γιορτής του Αγ. Πατρικίου η Στοά St. Patrick’s no 5742 της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας προσπαθεί να καταχωρήσει όλες τις Στοές ανά τον κόσμο που φέρουν το όνομα του Αγίου.
Έκτος από την Αγγλία Στοές με αυτό το όνομα υπάρχουν στην Γκάνα, στη Ν. Αφρική, στη Σ. Λεόνε , στη Ζιμπάμπουε ,στις Ινδίες, στη Νέα Ζηλανδία, στον Καναδά τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ