Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Κατάργηση των φοροαπαλλαγών και της προνομιακής μεταχείρισης για την Καθολική Εκκλησία ζητά ο Γκουστάβο Ράφι


Είναι γνωστό ότι και η γειτονική μας χώρα, η Ιταλία, αντιμετωπίζει και αυτή σημαντικά οικονομικά προβλήματα και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο επόμενος σταθμός της κρίσης ,που αυτήν την στιγμή εκδηλώνεται στην Ελλάδα ,θα είναι η  Ιταλία.
 
Τα μέτρα που παίρνονται υπό αυτήν την απειλή είναι σκληρά . 

Έτσι πριν από λίγο καιρό  ο Μέγας Διδάσκαλος  της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας, Γκουστάβο Ράφι, ζήτησε την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και της προνομιακής μεταχείρισης για την Καθολική Εκκλησία «σε έναν καιρό βαθιάς οικονομικής κρίσης, που απαιτούνται αίμα και δάκρυα από τους συνταξιούχους και τους πιο αδύναμους» όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Φανταστείτε τι θα γίνονταν στην χώρα μας εάν έβγαινε επίσημα Τεκτονική Δύναμη με τέτοια πρόταση……


πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Μ.Μ.Σ τ Ε - 3η Πανελλήνια συνάντηση Νεαρών Τεκτόνων


 Η 3η Πανελλήνια συνάντηση Νεαρών Τεκτόνων (υπό της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος Υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος “ΔΕΛΦΟΙ”)  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 17η και 18η Μαρτίου 2012.
Το θέμα θα είναι: «Η Γυναίκα στην Κοινωνία, στην Ιστορία και στον Τεκτονισμό»

Το Σάββατο 17 Μαρτίου το συνέδριο θα είναι ανοιχτό για το κοινό
Αιτήσεις συμμετοχής αμυήτων (για τις 17/03/2012): στα τηλέφωνα: 210.21.11.505 & 210.21.11.506, στο Fax: 210.20.26.417 ή στο email: glhellas@delphiorder.org

30 Μαρτίου - 1η Απριλίου - Εκδήλωση της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας


Το διάστημα 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ρίμινι της Ιταλίας εκδήλωση της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας η οποία θα ασχοληθεί με την σπουδαιότητα του να διατηρηθούν οι αρχές και οι αξίες μέσα στην κρίση που μαστίζει την Ευρώπη.
Όπως δήλωσε ο Μεγ. Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας Gustavο Raffi ΄΄θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι η ηθική και ο πολιτισμός δεν είναι διαπραγματεύσιμα και η οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή θα πρέπει να συνοδεύεται από μια βαθιά ανάπτυξη του πολιτισμού .''
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή  για το κοινό.

UGLE - Tριμηνιαία Μεγάλη Συνέλευση


Σήμερα , 14 Μαρτίου , η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας (UGLE) πραγματοποιεί την τριμηνιαία Μεγάλη Συνέλευση στο Τεκτονικό Μέγαρο του Λονδίνου.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων & http://www.ugle.org.uk
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ