Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ο Μεγ. Γραμματέας της UGLE στο BBC


Ο Μεγάλος Γραμματέας της Ηνωμένης Στοάς της Αγγλίας , απάντησε χθες στην ιστοσελίδα του BBC , σε ερωτήσεις αναγνωστών από όλο τον κόσμο .
Αναφέρουμε κάποιες οι οποίες έχουν ενδιαφέρον:

Ερωτ. Πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος;

Απαν. Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες. Αν κάποιος δεν γνωρίζει κάποιον ελευθεροτέκτονα τότε μπορεί είτε να απευθυνθεί σε κάποια Στοά της περιοχής του είτε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω της ιστοσελίδας μας.

(Σημ blog: Όταν πριν από λίγα χρόνια είχα δημιουργήσει αυτό το blog είχα δεχτεί αρνητικά σχόλια από κάποιους αδελφούς οι οποίοι υποστήριζαν ότι το διαδίκτυο δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον Ελευθεροτεκτονισμό. ).

Ερωτ.: Οι δικαστικοί πρέπει να δηλώνουν την ιδιότητα τους;
 
Απαν.: Όχι. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρ. Δικαιωμάτων αποφάνθηκε το 2007 ότι σε μια δημοκρατική χώρα δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.

Ερωτ.: Ποιο το νόημα να είσαι Τέκτονας.; Είναι διασκεδαστικό σαν να πηγαίνεις σε ένα μπαρ με φίλους ή μήπως εξυπηρετεί το άτομο για άλλους σκοπούς;

Απαν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνει κάποιος Τέκτονας . Οι  σημαντικότεροι είναι η συντροφικότητα όπου πολλές φιλίες που γίνονται μέσω του Τεκτονισμού κρατούν μια ζωή, η   ανάγκη που νιώθουν κάποιοι να ανήκουν σε κάποια δομή κάτι το οποίο είναι δύσκολο να βρεις στην κατακερματισμένη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και η ανάγκη να προσφέρουν.

10 οι υποψήφιοι στην GLNF για τη θέση του Μ.Δ

 
Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των δέκα υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την θέση του Μεγάλου Διδασκάλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας τον ερχόμενο Ιούλιο.
Πρόκειται για τους Jean-Michel Baloup, Alain Cano, Christian Hervé, Bertrand Heyraud, Daniel Jacquet, Jean Murat, Jean-Paul Peres, Jean-Pierre Servel, François Stifani, Serge Toffaloni.
Να σημειωθεί ότι από την διαδικασία αποκλείστηκαν οι Christian Degny, Christophe Delahousse, Alain Juillet, Pascal Pérez, José Santini..

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ