Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην άγνωστη ΑδελφήΔευτέρα 12 Μαρτίου.

Είχαμε  κοινές εργασίες με Στοά της  Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος. Πλήθος αδελφών κατέκλισαν την Στοά μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα,με τάξη , ευπρέπεια και θετική ενέργεια όπως συμβαίνει στο σύνολο των Στοών της Μ.Μ.Στ.Ε.

Οι Σεβάσμιος, που ουσιαστικά μας φιλοξενούσε, είχε φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Εμένα όμως από την πρώτη στιγμή της συνεδρίας το μυαλό μου ήταν αλλού.
Μόλις λίγα εκατοστά από την έδρα του Α’ Επόπτη που καθόμουν βρίσκονταν μια αδελφή που αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα  και κάθονταν σε ειδικό καροτσάκι. Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν σε Στοά με αδελφό / αδελφή που αντιμετώπιζε παρόμοιο πρόβλημα. Προερχόμενος από Μεγάλη Στοά που είχε Αγγλικές παραδόσεις υπήρχε απαγόρευση σε άτομα με ειδικές ανάγκες να γίνονται Τέκτονες. Για να μην αδικώ όμως κανέναν ίσως δεν έτυχε κάποιο άτομο να της χτυπήσει την πόρτα διότι εκτιμώ , γνωρίζοντας την ευαισθησία των αδελφών , ότι δεν θα το αρνούνταν.

Όπως και να είχε για εμένα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.

Η αδελφή καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίας παρακολουθούσε τις εργασίες με μια πραότητα που με εντυπωσίασε. Εξέπεμπε μια καλοσύνη ,μια θετική ενέργεια μοναδική.

Όταν κλήθηκα να παραδώσω την έδρα στην Α’ Επόπτη της άλλης Στοάς  ,χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα την θέση που βρίσκονταν ακριβώς πίσω της . Εκεί ήταν η πραγματική θέση που μου άξιζε. Πίσω της. Και ας μην το προέβλεπε το τυπικό. Γιατί τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να είναι μπροστάρηδες στη ζωή και να δείχνουν σε εμάς τους μεμψήμοιρους  βολεψάκιδες ότι η ζωή είναι ένας αγώνας. Αγώνας που οφείλει να δίνει κανείς με αξιοπρέπεια , δύναμη ψυχής και αγάπη.

Το βράδυ εκείνο είχα την τιμή να είμαι δίπλα της στο σχηματισμό της Τεκτονικής Αλύσου.  Ήταν η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να μου γίνει.

Αδελφή μου σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και ας μην γνωρίζω το όνομά σου. Και ας μην έχουμε ανταλλάξει μια κουβέντα. Μου χάρισες μια από τις πιο έντονες Τεκτονικές μου στιγμές.

(Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη  του Διεθνoύς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ αδ. Β.Πάτκα και στο Μεγάλο Διδάσκαλο της Μ.Μ.Στ. Ε  αδ. Π. Μουτζουράκη για τον Τεκτονισμό που υπηρετούν και προωθούν. Έναν Τεκτονισμό ανθρώπινο , ουσιαστικό που βάζει πάνω από όλα και όλους τον ΑΝΘΡΩΠΟ).

Ραούλ Ντε Σιγούρα – 58 χρόνια στην υπηρεσία των Αδελφών

Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης του Υπάτου Συμβουλίου του 33 βαθμού για την Ελλάδα του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ραφαήλ Ντε Σιγούρα γεννήθηκε στη Σμύρνη - από οικογένεια καταγόμενη από την Ισπανία - απ' όπου μετανάστευσε οικογενειακά στηνΑθήνα. Σπούδασε στο Δημόσιο Εβραϊκό Σχολείο Αθηνών, το 9° Γυμνάσιο Αθηνών και το Ιταλικό Λύκειο Αθηνών και συμπλήρωσε τις ανώτερες σπουδές του στις οικονομικές επιστήμες εκμανθάνοντας παράλληλα την Ιταλική, την Γαλλική, την Αγγλική και την Ισπανική γλώσσα. Ασχολήθηκε με το εμπόριο, την βιοτεχνία και αντιπροσώπευσε πολλούς μεγάλους οίκους βαρειάς Βιομηχανίας.

Κατά την διάρκεια της κατοχής ανέπτυξε αντιστασιακή δραστηριότητα για την οποία τιμήθηκε την 30η Δεκεμβρίου 1945 με τον Χαλκού Σταυρό.

Στον Τεκτονισμό εισήλθε την 18.3.1954 στην Στ. «Υψηλάντης», την 10.3.1955 έγινε ετ. και στις 9.2.1956 Διδ. Στα εργαστήρια του Σκωτικού Τύπου εισήλθε στις 20.5.1959 στο εργαστήριο Μυσταγωγία αρ. 5, στις 20.4.1965 στο εργαστήριο Φως αρ. 14, στις 14.2.1968 στο εργαστήριο Ιερουσαλήμ αρ. 1, στις 19.11.1975 (Σύνοδος 32°). Προήδρευσε επί 12 έτη του Αρείου Πάγου και 12 έτη της Συνόδου του 32°.Στις 8.4.1987 ανηγορεύθη Υπ. Μεγ. Γεν. Επιθεωρητής (33°) και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Υπ. Συμβούλιο από πολλές θέσεις, ως του Μεγ. Θησ., από την οποία βοήθησε αποφασιστικά στην αύξηση των οικονομικών δυνατοτήτων του Υπ. Συμβουλίου .
Εξελέγη Ύπατος Μεγ. Ταξιάρχης τον Νοέμβριο του 2007 για τριετή θητεία.
Εκπροσώπησε πολλά Ύπατα Συμβούλια ξένων κρατών και προ τριετίας ανεκηρύχθη επίτιμος Μεγ.Ταξιάρχης για την Γαλλία και τιμήθηκε το 2005 για την φιλανθρωπική του δραστηριότητα από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (μέλος)
πηγή: http://www.supreme-council.gr

Δικαίωση του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη

Η Ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη στο θέμα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου για την Ελλάδα. Με την 2251/2011 απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών, απέκρουσε τις παρανομίες και δικαίωσε πλήρως τον νόμιμο πρόεδρο και του σωματείου ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Ραφαήλ Ντε Σιγούρα.

Υπενθυμίζουμε ότι με την 4875/2009 απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών, είχε ακυρώσει τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν εις το Ύπατο Συμβούλιο του 33 βαθμού, αναγνωρίζοντας σαν νόμιμο Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη του, τον Ραφαήλ Ντε Σιγούρα.
 
πηγή : Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

11 Ετήσια Ανοιχτή Ημέρα του Γκολφ


Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά της Β. Ουαλίας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την 11 Ετήσια Ανοιχτή Ημέρα του Γκολφ. Συγκεκριμένα πρόκειται για αγώνες Γκολφ μεταξύ αδελφών σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Η Κάθε ομάδα καταβάλει για την συμμετοχή της 180 λίρες Αγγλίας τα οποία πηγαίνουν σε ιδρύματα. 
Πέρυσι συμμετείχαν 30 ομάδες (120 παίχτες. ). Η ημέρα τελειώνει με την απονομή των επάθλων και το δείπνο. 
Να σημειωθεί ότι τα δέκα χρόνια που πραγματοποιείται η εκδήλωση έχουν δοθεί πάνω από 34.000 λίρες Αγγλίας σε αγαθοεργίες.

 

Στοά των Τεκτόνων του Σήματος της Αγγλίας - Βασιλικοί πονοκέφαλοι.


Η Μεγάλη Στοά των Τεκτόνων του Σήματος της Αγγλίας της οποίας Μεγάλος Διδάσκαλος είναι ο Πρίγκιπας Michael του Kent έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με ένα από τα μέλη της.
 
Συγκεκριμένα ο αδ. Paul Hunter ,  μέλος της Στοάς,  ζητά αποζημίωση 673.000 λίρες Αγγλίας καθώς  ισχυρίζεται ότι η Μεγάλη Στοά έχει παραβιάσει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και δεν του έχει πληρώσει εργασία που πραγματοποίησε.

πηγή:  Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων - πηγή: http://www.telegraph.co.uk/news
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ