Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Μεγάλη Ανατολή Ορφεύς -Νέο Περιστύλιο Τεκτόνων της Βασιλικής Αψίδος στην Πάτρα


Ο Μέγας Διδάσκαλος τής Μεγάλης Στοάς ΟΡΦΕΥΣ εγκατέστησε χθές,15/3/2012, στην Πάτρα,Περιστύλιο Τεκτόνων της Βασιλικής Αψίδος υπό το διακριτικό όνομα Ι Θ Α Κ Η και αρ. 16 . Το νέο Περιστύλιο θα εργάζεται κατά τον Αμερικανικό τύπο.

πηγή: http://patrinella.org

Le Droit Humain- Εκστρατεία κατά των αμβλώσεων


Η Γαλλική Ομοσπονδία του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Le Droit Humain υπέβαλε στον Υπουργό Νεολαίας της Γαλλικής Κυβέρνησης έκθεση σχετικά με τις αμβλώσεις – αντισύλληψη των νεαρών κοριτσιών.
Η έκθεση περιέχει 17 προτάσεις μεταξύ των οποίων η δημιουργία δικτύου ενημέρωσης στα σχολεία. Τη φορολόγηση του πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο , την ενημέρωση των γονέων.
Στόχος να μειωθούν οι 13500 αμβλώσεις του προηγούμενου έτους.

CLIMAF - Ένωση Γυναικείων Μεγάλων ΣτοώνΤο Διεθνές Κέντρο Γυναικών Τεκτόνων (CLIMAF) ιδρύθηκε το 1982 για να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της Μεγάλης Γυναικείας Στοάς της Γαλλίας και της Μεγάλης Γυναικείας Στοάς του Βελγίου.

Στην συνέχεια προσχώρησαν η Μεγ. Γυν. Στοά της Ελβετίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Τουρκίας. Οι παραπάνω Στοές διαθέτουν σήμερα περί τις 16000 αδελφές

Ο σκοπός του CLIMAF είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προβληματισμού, ανταλλαγής απόψεων , κοινή δράση καθώς και προώθησης των αρχών του Τεκτονισμού.

Η επόμενη συνάντηση της  CLIMAF θα γίνει στο ΜΕΤΣ της Γαλλίας στις 21 Απριλίου του 2012.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ