Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΡΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ


Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Συνάντησις Νεαρών εις Αίθουσαν κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε ομιλίες με θέμα: "Η Γυναίκα στην Κοινωνία, στην Ιστορία και στον Τεκτονισμό" και υποθέματα:

"Η συμμετοχή της Γυναίκας στην οργάνωση της Κοινωνίας και της οικογένειας από την αρχαιότητα έως σήμερα",

"Η άμεση και η έμμεση επιρροή της Γυναίκας στην εξέλιξη της Ιστορίας της ανθρωπότητας",

"Η Γυναίκα στις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες" και

"Η Γυναίκα στη Φιλοσοφία και στο σύγχρονο Τεκτονισμό".

Στο συνέδριο συμμετείχαν εικοσιέξι (26) συνολικά Στοές της Μ.Μ.Σ.Τ.Ε. με νεαρά μέλη τους από όλη την Ελληνική επικράτεια, καθώς και προσκεκλημένοι νεαροί πέντε (5) Στοών των αυτονόμων Δυνάμεων του Τάγματός μας, αλλά και δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας νεαρών της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας των Αρχαίων και Αποδεδεγμένων Ελευθεροτεκτόνων με επικεφαλής τον Α' Αναπληρωτή Μέγα Διδάσκαλο αδ. Μάρκο Γκαλεάτσι και την πρόεδρο της επιτροπής νεαρών Τεκτόνων αδ. Έλενα Μαρτίνι.

Τα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, κατά την Πανηγυρική Συνεδρία του Μεγάλου Συμβουλίου της Μ.Μ.Σ.Τ.Ε., η οποία ετελέσθη εις τον αυτόν χώρον υπό το σκήπτρον του Εθνικού Μεγάλου Διδασκάλου αδ. Παναγιώτη Μουτζουράκη και σήμανε τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής αυτής τελετής ανεκηρύχθησαν Επίτιμα μέλη της Μ.Μ.Σ.Τ.Ε., ο Αναπληρωτής Μέγας Διδάσκαλος της GLdI degli A.L.A.M αδ. Μάρκο Γκαλεάτσι, ο αδ. Αιμίλιος Βίνερ, ο αδ. Γεώργιος Πάλλης και η αδ. Αργυρώ Δεληκάρη. Επίτιμος ισόβιος Μέγας Ρήτωρ και μέλος της Μ.Μ.Σ.Τ.Ε. ανεκηρύχθη η αδ. Ρόιλα Σπηλιωτακοπούλου.

Την τελετή ελάμπρυνε δια της παρουσίας του ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης και Μέγας Διδάσκαλος του Διεθνούς Τάγματος αδ. Βασίλειος Πάτκας, εκπρόσωποι αυτονόμων Τεκτ. Δυνάμεων του Τάγματός μας, αλλά και άλλων Δυνάμεων μετά αντιπροσωπείας Τεκτόνων, ενώ πολλοί αμύητοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δρώμενο των Λυκιδέων της Μ.Μ.Σ.Τ.Ε. με θέμα: "ΠΕΡΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, ΛΟΓΟΙ & ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ", μία ταινία της Στοάς ΕΛΛΑΣ 1117 αφιερωμένη στο συνέδριο και ένα Ιταλικό λυρικό άσμα ερμηνευμένο από αδ. Τέκτονα, μέλος της Στοάς ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΙΩΝ 2026, υπό την Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ.πηγή: http://www.mmste.gr (Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος)

Ομιλία του Μ.Δ της GLDF Alain Noel Dubart


O Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας Alain Noel Dubart θα μιλήσει την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στο αμφιθέατρο του Palais des Congres με θέμα : Μεγάλη Στοά της Γαλλίας – Ένα μυητικό βήμα σύγχρονου ανθρωπισμού.

Ήδη η Μεγ. Στοά έχει ανακοινώσει έκθεση μεταξύ, Μαΐου –Αυγούστου , σχετικά με την ιστορία.


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ