Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Zougla.gr - ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΟΜΒΑ:ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ:ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σημ: Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια επίθεση κατά του Τεκτονισμού με <<αποκαλύψεις >>, δημοσιεύματα , εκπομπές κτλ.

Στην ιστοσελίδα Zougla.gr αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο το οποίο πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δήθεν αποτελεί μεγάλη αποκάλυψη.

Είναι γνωστή η βοήθεια που προσέφεραν και προσφέρουν στην Εκκλησία οι Τέκτονες εδώ και πολλά χρόνια (Π.χ: Ο αείμνηστος Μιλτιάδης Πουρής – Ευεργέτης της Αγίας Τριάδος Πειραιώς).
 

''Η ανοχή Σεραφείμ και η συνεργασία Πατριάρχη Παρθενίου ''


Κατά την περίοδο του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ διαπιστώνεται μια περίεργη ανοχή. Η Εκκλησία απέφευγε να δημιουργεί αντιπαλότητες με τις Μασονικές Στοές της Ελλάδος. Την ίδια στιγμή διασπείρεται μια φημολογία περί άτυπης οικονομικής κυρίως συνεργασίας ορισμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών ενώ γίνεται λόγος και περί συμμετοχής κληρικών σε....

Στοές. Πολιτική ημερήσια εφημερίδα αποκαλύπτει μέσα στο πλαίσιο αυτό οικονομικές δοσοληψίες του αποθανόντος Πατριάρχη Παρθενίου με την Μεγάλη Στοά της οδού Αχαρνών. Ο Πατριάρχης Παρθένιος παραδέχεται τη συνεργασία αυτή και υποστηρίζει πως η Μασονική Στοά της Ελλάδος ενισχύει οικονομικά το έργο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου. Συμπληρώνει μάλιστα πως ο ίδιος δεν είναι Μασόνος αλλά δεν βλέπει κάτι κακό όπως έλεγε στην συνεργασία αυτή.

Τα διεθνή τάγματα

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας εμπλέκεται στην συνέχεια σε μια φημολογία περί απολύτου ελέγχου εκ των Μασονικών Στοών μέσω του διεθνούς τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου. Στο τάγμα την μύηση των νεοεισερχομένων κάνει ο ίδιος ο Πατριάρχης ενώ στα μέλη του συμπεριλαμβάνονται και μη ορθόδοξοι χριστιανοί. Η μυστικότητα και οι τελετές παρουσία Αρχιερέων όταν απουσιάζει ο Πατριάρχης θυμίζουν μασονικού τύπου μυήσεις. Πολλά μέλη του τάγματος δεν κρύβουν μάλιστα και τη μασονική τους ιδιότητα.

Παρόμοιο τάγμα με αυτό του Αγίου Κωνσταντίνου επιχειρείται να δημιουργηθεί και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ...; Θα πρέπει , ωστόσο, να υπογραμμισθεί ότι στους σκοπούς του τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου εμπεριέχεται και η παντός είδους στήριξη του φιλανθρωπικού, πολιτιστικού ακόμη και πνευματικού έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθούν οι σχέσεις του Τάγματος με το συγκεκριμένο Πατριαρχείο. Η μυστικότητα όμως της δράσης του δημιουργεί ένα πέπλο μυστηρίου. Πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν προθάλαμο Μασονικών Στοών.

Ειδικό καθεστώς προστασίας

Φήμες τέλος αναφέρουν πως εν ενεργεία Μητροπολίτες είναι μέλη Μασονικών Στοών. Λόγω όμως της ιδιότητας τους ως Αρχιερείς έχει θεσμοθετηθεί ένα ειδικό καθεστώς προστασίας τους. Ετσι είναι δύσκολο να αποδειχθεί η συμμετοχή τους αφού η αίτηση εγγραφής τους μένει ερμητικά κλειστή στο γραφείο του Μεγάλου Δασκάλου και δεν ανακοινώνεται. Στην Στοά της οδού Αχαρνών υπάρχουν κάποια εκκλησιαστικά κειμήλια, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές που έχουν δοθεί ως δώρο από εν ενεργεία Μητροπολίτη της ομογένειας. Αυτό πάντως που πρέπει να επισημανθεί είναι πως το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την οργάνωση θα συνεχίζει να προκαλεί φήμες και πληροφορίες, η απόδειξη των οποίων θα κωλύεται.
Η Εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ για την εκδήλωση της Μ.Σ στην Κέρκυρα

(Σημ.:Η γνωστή Εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ έβαλε στο μάτι τον Τεκτονισμό και συγκεκριμένα την εκδήλωση που πραγματοποίησε στην Κέρκυρα η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος. Θα θέλαμε να πούμε στο εκδότη της εφημερίδος ότι ο εχθρός της Ελλάδος δεν είναι ο Τεκτονισμός. Αλλού βρίσκεται….).
Ακολουθεί το άρθρο:
 

ΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ; ΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ!

ΕΝΑΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ" ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ, ΕΝΑΝ ΙΕΡΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΚΑΙ ΤΟΥ "HELLAS ORTHODOXY"...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ"; ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ; Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ... KAI ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ...

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ