ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

Παρουσίαση του Βιβλίου του Ιορδάνη Πουλκούρα

Δελτίο Τύπου 15ης Ιουλίου- Ενημερωτική εισήγηση περί του ΑΑΣΤ

Την 15η Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών ενημερωτική εισήγηση περί του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου και της διακριτότητας των δύο κυρίαρχων Σωμάτων.

Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος -Θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν, θρηνήσωμεν!

Ας θρηνήσουμε αδελφοί μου. Ένας παλαιός αδελφός που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αιώνια Ανατολή.

Δωρεά από την Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHA

Η Επαρχιακή Μεγάλη Στοά του Worcestershire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 1600 λιρών στο Εθελοντικό Κέντρο EVESHAM

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Aπό το ’Le Droit Humain στο Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ


 
Σαράντα πέντε περίπου αδελφοί , οι οποίοι μέχρι πρόσφατα άνηκαν στο ‘’Le Droit Humain’’ζήτησαν και υιοθετήθηκαν υπό το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ..
Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι αδελφοί.
Σ’ εμάς δεν μένει παρά να ευχηθούμε στους αδελφούς να έχουν μια δημιουργική Τεκτονική πορεία

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας γιορτάζει την Πρωτομαγιά

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας γιορτάζει την Πρωτομαγιά με αφιέρωμα στους
Μάρτυρες της Παρισινής Κομμούνας

Η Παρισινή Κομμούνα ήταν η εργατική επαναστατική κυβέρνηση που εγκαθιδρύθηκε στο Παρίσι μετά την εξέγερση της εθνοφρουράς και των εργατών της πόλης και διήρκεσε από τις 26 Μαρτίου του 1871 μέχρι τις 28 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.

Με το τέλος του Γάλλο-Πρωσικού πολέμου το Παρίσι ήταν υπό Πρωσική κατοχή. Ο λαός και η εθνοφρουρά του Παρισιού ωστόσο, ενώ είχε αντέξει την Πρωσική πολιορκία για έξι μήνες, αρνήθηκαν την Πρωσική κατοχή αποκλείοντας τους Πρώσους σε μία μικρή περιοχή του Παρισιού και αστυνομεύοντας τα «σύνορα» της περιοχής αυτής. Η κυβέρνηση της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Αδόλφο Θιέρσο, φοβήθηκε ότι οι εργάτες του Παρισιού θα έπαιρναν τα όπλα της εθνοφρουράς και θα προκαλούσαν τους Πρώσους και έτσι στις 18 Μαρτίου ο Γαλλικός στρατός μπήκε στο Παρίσι. Η εθνοφρουρά του Παρισιού αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα. Ο στρατός υποχώρησε στις Βερσαλλίες και η κυβερνηση κήρυξε τον πόλεμο στις δυνάμεις που κρατούσαν το Παρίσι.

Στις 26 Μαρτίου το Παρίσι εξέλεξε καινούργιο δημοτικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον Λουί Ογκίστ Μπλανκί (Louis Auguste Blanqui 1805-1881) που ήταν φυλακισμένος από την κυβέρνηση, και στις 28 Μαρτίου ανακηρύχθηκε η Παρισινή Κομμούνα. Ο στρατός της πόλης αντικαταστάθηκε από πολιτοφυλακή αποτελούμενη από όλους τους πολίτες που μπορούσαν να πολεμήσουν. Η Κομμούνα πήρε σχεδόν αμέσως μέτρα προς εύνοια των εργατών: επέβαλε πάγωμα των τιμών στα ενοίκια κατά την διάρκεια του πολέμου, απαγόρευσε στα ενεχυροδανειστήρια να πουλούν αγαθά καθώς οι εργάτες αναγκάστηκαν να βάλουν ενέχυρο τα εργαλεία τους κατά την διάρκεια του πολέμου, κρατικοποίησε την εκκλησιαστική περιουσία, ανέβαλε την υποχρέωση καταβολής των χρεών, εξίσωσε τους μισθούς των υπαλλήλων και τους επέβαλε ανώτατο όριο και κατάργησε τους τόκους.

Ο στρατός των Βερσαλλιών επιτέθηκε στο Παρίσι στις 2 Απριλίου και από τότε το Παρίσι βρισκόταν υπό συνεχή βομβαρδισμό. Όσοι Κομμουνάροι αιχμαλωτίζονταν εκτελούνταν αμέσως και το πλεονέκτημα του στρατού ήταν τέτοιο ώστε από τα μέσα Απριλίου σταμάτησε κάθε διαπραγμάτευση με το Παρίσι. Το τείχος της πόλης καταλήφθηκε στις 21 Μαΐου, αλλά η σκληρότερη αντίσταση σημειώθηκε στις ανατολικές εργατικές συνοικίες του Παρισιού όπου οι οδομαχίες συνεχίστηκαν για ακόμα οκτώ μέρες, που έμειναν στην ιστορία ως η "Ματωμένη Βδομάδα" (La semaine sanglante). Καθ' όλη την διάρκεια της επέλασης των κυβερνητικών στρατευμάτων θανατώθηκαν πολλοί άμαχοι, και σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές μόνο κατά τη "Ματωμένη Βδομάδα" σκοτώθηκαν 17.000 παριζιάνοι ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 30.000. Οι τελευταίοι εκατόν σαράντα επτά Κομμουνάροι εκτελέστηκαν το απόγευμα της 28ης Μαΐου στο νεκροταφείο Περ Λασέζ όπου είχαν οχυρωθεί, σε ένα σημείο που σήμερα είναι γνωστό ως Τοίχος των Κομμουνάρων. Οι απώλειες των κυβερνητικών το ίδιο διάστημα ήταν 1.000. Συγκριτικά, την περίοδο της τρομοκρατίας κατά την πρώτη Γαλλική Επανάσταση, που διήρκεσε ενάμισι χρόνο, οι νεκροί ήταν 19.000.

Ακόμα και μετά την πτώση του Παρισιού, τα αντίποινα συνεχίστηκαν και 4,500 με 7,000 Κομμουνάροι εξορίστηκαν στη Νέα Καληδονία, ενώ το Παρίσι παρέμεινε υπό στρατιωτικό νόμο για ακόμα πέντε χρόνια. Σε αρκετές άλλες πόλεις δημιουργήθηκαν κομμούνες προς συμπαράσταση στο Παρίσι οι οποίες κατεστάλησαν και αυτές.
Τα πιο γνωστά έργα που αναλύουν τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της Παρισινής Κομμούνας είναι 

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία του Καρλ Μαρξ, γραμμένο λίγο καιρό μετά το τέλος της Κομμούνας, και το Κράτος και Επανάσταση του Λένιν. Πληθώρα άλλων έργων σοσιαλιστών αναλυτών ασχολούνται με το θέμα. Η επίδραση της Παρισινής Κομμούνας στα επόμενα επαναστατικά εγχειρήματα των αρχών του εικοστού αιώνα υπήρξε μεγάλη, τόσο ως συμβόλου ως και του πρώτου πειράματος εργατικής-σοσιαλιστικής διακυβέρνησης.

 

Αυτό το ξέρατε?




Μια από τις παλαιότερες ιστορίες δίωξης Τέκτονα είναι αυτή του Ελβετού John Coustos . Ο Coustos  πηγαίνοντας στην Πορτογαλία για επαγγελματικούς λόγους συνελήφθη από την Ιερά Εξέταση με την κατηγορία ότι ανήκει στην αδελφότητα.
Αφού βασανίστηκε , καταδικάστηκε για εργασία στις γαλέρες.. Το 1744 αφέθηκε ελεύθερος μετά την μεσολάβηση στου Γεωργίου Β της Αγγλίας .
Ο Coustos  έγραψε ένα βιβλίο δίνοντας τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.
---- 
Το 1736 μια Τεκτονική Στοά στην Φλωρεντία της Ιταλίας μπήκε στο <<μάτι>> της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στις 25 Ιουνίου του 1737 η Στοά καταδικάστηκε από τον Γενικό Ιεροεξεταστή. 
Στις 9 Μάιου του 1739 ο Tommaso Crudeli , γιατρός, συνελήφθη από την Ιερά Εξέταση και φυλακίστηκε.  Η ανάκριση του ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου του 1739 προκειμένου να αποκαλύψει τα μυστικά του Τεκτονισμού και παρέμεινε φυλακή μέχρι τον Απρίλιο του 1741.
Η υγεία του είχε κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό και πέθανε στις 27 Ιανουαρίου του 1745.
 ----
Η Στοά Lux in Tenebris στο Λονδίνο είναι για τυφλούς αδελφούς. Οι λατινικές λέξεις σημαίνουν << Φως στο Σκοτάδι>>.
 ----
Ένας Γάλλος αδελφός ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου του 1879 από τη Στοά 239 με ένα αερόστατο και πέταξε πάνω από το Παρίσι.
 ----
Ο αδ. George Washington ορκίστηκε ως Πρόεδρος , στο μπαλκόνι του γραφείου του ώστε όλοι να μπορούν να τον δουν. Στο μικρό τραπέζι μπροστά του βρίσκονταν μια μικρή Βίβλος, την οποία οι άνθρωποι του Προέδρου είχαν πάρει από γειτονική Τεκτονική Στοά και ήταν ανοιγμένη στα κεφάλαια 49-50 (ΓΕΝΕΣΙΣ)  

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Σ.ΣΤ. ΚΙΝΥΡΑΣ αρ 64

Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από έγγραφα της Σ.Στ. ΚΙΝΥΡΑΣ αρ 64 εν Ανατολή Πάφου της Μεγάλης Στοάς της Κύπρου.
Το αφιερώνουμε σε όλους εκείνους που κατηγορούν τον Τεκτονισμό για Εθνική Προδοσία και συνεργασία με τους κατακτητές Άγγλους.

Περίεργη Είδηση -Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρέθηκαν σε Μασονική Στοά για να προωθήσουν την TEVA


Η επίθεση κατά του Τεκτονισμού σε όλα τα μέτωπα καλά κρατεί. Η παρακάτω είδηση ανέβηκε στο ειδησεογραφικό site news bomb.

"Είναι χαρακτηριστική η «μύηση» που έλαβε χώρα, πριν από λίγες μέρες, σε μασονική στοά των Αθηνών. Εκεί όπου οργιάζει το πολιτικο-οικονομικό παρασκήνιο, συναντήθηκαν δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ένας του ΠΑΣΟΚ και ένας της Ν.Δ. Αντικείμενο της συζήτησής τους; Πώς θα προωθήσουν, με κάθε τρόπο (πάνω και κάτω από το τραπέζι…) τα συμφέροντα της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας Teva, που θέλει να αλώσει την ελληνική αγορά με τα σκευάσματά της –τα οποία έχουν κριθεί ακατάλληλα και έχουν απαγορευθεί στις ΗΠΑ- εις βάρος του Έλληνα πολίτη."

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι την ακεραιότητα του Τεκτονισμού πρέπει και θα την διαφυλάξουμε εμείς οι ίδιοι οι Τέκτονες. Αν οτιδήποτε αποδειχθεί  ότι σχεδιάζεται σε βάρος του Ελληνικού λαού εμείς πρώτοι θα το βγάλουμε στην φόρα.
Αυτό όμως απέχει από υποτιθέμενες αποκαλύψεις οι οποίες τις περισσότερες φορές έχουν ως κύριο στόχο την επισκεψημότητα.
 

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΙΣΟΤΗΣ - ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ -ΌΧΙ στην ταμπέλα της χαμένης γενιάς ή της χαμένης δεκαετίας.




Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές

Η χώρα μας βρίσκεται στην πιο δύσκολη κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της και όχι μόνο.
Περικοπές μισθών και συντάξεων, χαράτσια, αυξήσεις τιμολογίων των ΔΕΚΟ, αύξηση της ανεργίας, φορολογία, παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας .
Οι δρόμοι έχουν γεμίσει από συμπολίτες μας που βρέθηκαν από την μια ημέρα στην άλλη επαίτες . Άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για αυτούς και τις οικογένειές τους. Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα ενώ τα εργασιακά έχουν γυρίσει εκατό χρόνια πίσω.

Είμαστε σε μια περίοδο όπου δεχόμαστε μια κούφια επιθετικότητα από τους πολιτικούς που προσπαθούν να μας φοβίσουν για να τους ψηφίσουμε και όχι να μας πείσουν με προτάσεις και προγράμματα.
Σ’ αυτήν την δύσκολη εποχή ο Τέκτονας πρέπει όχι μόνον να φερθεί ως ώριμος και βαθιά πολιτικοποιημένος πολίτης αλλά και να υψώσει ανάστημα και λόγο  σε μια κοινωνία που χάνεται.
Η φράση ότι
<<Ο Τεκτονισμός δεν ασχολείται με την πολιτική>>

είναι μια (ας μου επιτρέψετε την έκφραση) μεγάλη, 

αναχρονιστική και εκτός πραγματικότητας   ΜΠΟΥΡΔΑ.
  
Βολεύει κατ ‘ αρχήν τους  όποιους ανάλγητους Τέκτονες που αγωνίζονται εικονικά από την ασφάλεια των Στοών, υιοθετώντας την ψυχολογία της ερήμου που οι αμμοθύελλες της αλλάζουν σχήμα αλλά δεν αλλάζουν τίποτα επί της ουσίας, και από την άλλη τους πολιτικούς οι οποίοι φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι τους συνειδητοποιημένους πολίτες που γεννιούνται (ή θα έπρεπε να γεννιούνται) από την μήτρα της Στοάς.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές

Αντισταθείτε στον κοπανιστό αέρα που μας προσφέρουν κάποιοι.

Αντισταθείτε στα φοβικά σενάρια που μας σερβίρουν

Αντισταθείτε στους σύγχρονούς μαυραγορίτες της πολιτικής

Αντισταθείτε σ’ αυτούς που έχουν βρει στην πολιτική την κότα με τα χρυσά αυγά

Αντισταθείτε στα δικά σας μικροσυμφέροντα που υποθηκεύουν τις ζωές μας και ξεφτιλίζουν την χώρα μας.

Αντισταθείτε στις δημοσκοπικές υπερπαραγωγές

Δράστε με την βοήθεια του γνώμονα και του διαβήτη . Επιλέξτε κομματικά προγράμματα τα οποία είναι ρεαλιστικά, πραγματοποιήσιμα , που δεν χαϊδεύουν αυτιά αλλά είναι δομημένα με επίκεντρο τον πολίτη.

Ως νέος άνθρωπος δεν δέχομαι την ταμπέλα της χαμένης γενιάς ή της χαμένης δεκαετίας.

Η δύναμη είναι στα χέρια μας.

Ας κάνουμε χρήση με σύνεση και όραμα.

Τέκτονας = Κοινωνική Δράση

Δημόδοκος

Οι Γερμανοί ξανάρχονται - Η πορτογαλική κυβέρνηση ψάχνει για Μασόνους στους κόλπους της πολιτικής.


(Σημ: Τακτικές που μας θυμίζουν άλλες εποχές φαίνεται ότι υιοθετεί η Πορτογαλική Κυβέρνηση η οποία έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών κατά των Τεκτόνων.)

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας “Pedro Passos Coelho”, έδωσε στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης (ισοδύναμο με MSW) κατευθυντήριες γραμμές για τις υποχρεώσεις των προσώπων που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στην κυβέρνηση να αποκαλύψουν αν ανήκουν σε μασονικές στοές. Ενημέρωσε την καθημερινή της Λισαβόνας “Diario de Noticias», με οδηγίες σχετικά με την επαλήθευση σχέσεων των πολιτικών με την Μασονία, εφ’ όσων συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση της κυβέρνησης όπου είναι σε εξέλιξη.

Το έγγραφο περιέχει υποψίες εναντίον πολλών ανθρώπων από την… πρώην διοίκηση της πορτογαλικής μυστικής αστυνομίας και για συνεχείς προσπάθειες ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Πορτογαλική εφημερίδα υπενθυμίζει ακόμη και στον πρωθυπουργό την αμφισβήτηση ότι ο Passos Coelho, θα επιβάλλει από άτομα που κατέχουν υψηλές θέσεις, να αποκαλύψουν αν ανήκουν σε Μασονικές στοές Σύμφωνα με την «Diario de Noticias», περνώντας ο πρωθυπουργός το θέμα στο υπουργείο των δημοτικών υποθέσεων, είναι εκ των πραγμάτων μια έρευνα των φερόμενων σχέσεων με εκπροσώπους των πορτογαλικών υπηρεσιών πληροφοριών Τεκτονισμού της χώρας, καθώς και επιφανείς πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Τον Αύγουστο του 2011 η εφημερίδα «Publico», αποκάλυψε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι ήταν συντάκτες της σε επιθεώρηση από τις πορτογαλικές μυστικές υπηρεσίες κατά τις ημέρες των Εργατικών κυβερνήσεων. Πληροφορίες για πράκτορες να έχουν πρόσβαση σε γραμματοκιβώτια και SMS εκπρόσωπων συντακτικού προσωπικού επιβεβαιώθηκε από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Η ίδρυση μια κοινοβουλευτικής επιτροπής το Φθινόπωρο του περασμένου έτους, έδειξε στις αρχές του Ιανουαρίου, τις σχέσεις μεταξύ του πορτογαλικού ελευθεροτεκτονισμού, κυρίως της στοάς Mozart49 και τις πρώτες εξουσίες, με την συνεχή διαχείριση μυστικών υπηρεσιών , στην οποία ορισμένοι πρώην αξιωματικοί ειδικών δυνάμεων βρήκα απασχόληση. - Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πορτογαλικός Ελευθεροτεκτονισμός εξακολουθεί να έχει μια ισχυρή επιρροή στις υπηρεσίες ασφαλείας – δήλωσε την Τρίτη στο κοινοβούλιο η αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Τερέζα Coelho.

Τον Ιανουάριο, η συμμετοχή σε μασονικές στοές, επιβεβαίωναν επικεφαλής νομοθετικών των μεγαλύτερων συλλόγων της Πορτογαλίας, ο Luis Montenegro με το Σοσιαλιστικό δημοκρατικό Κόμμα και τον Carlos Zorrinho του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος

 

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

O Μ.Δ Στέφανος Παϊπέτης στην Ραδιοφωνική εκπομπή Αστρική Πύλη.




Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε ο Μεγ. Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ , αδ. Στέφανος Παϊπέτης στην Ραδιοφωνική εκπομπή Αστρική Πύλη.

Ο Μεγ. Διδάσκαλος με λόγο ακριβή , λιτό και  εξόχως ποιοτικό απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν τόσο οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί (Μηνάς Παπαγεωργίου και Ανδρέας Πανουτσόπουλος) όσο και οι ακροατές.

(Σημ.Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς για τις ποιοτικές εκπομπές που παρουσιάζουν .  )

Φτάνουν πια οι ανόητες αποκαλύψεις.

(Σημ:Το blog http://apollonios.pblogs.gr/ προχώρησε στην παρακάτω <<αποκάλυψη>>. Θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τους υπευθύνους του blog και όποιον κάνει τέτοιου είδους <<αποκαλύψεις>> ότι καλό θα είναι πρώτα να γνωρίζουν δυο τρία πράγματα περί Τεκτονισμού και μετά να μιλάνε διότι εκτίθενται.)

παραθέτουμε το κείμενο


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ!!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
23 Απρ 2012
18 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΥΡΟ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΟ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!!!ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ!!!
ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΤΟΝ "ΑΓΙΟ" ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗ!!
Στη Ρόδο υπάρχει σταυρός ύψους 18 μέτρων στο περίχωρο της Ιεράς Μονής Φιλέρημου και είναι μια προσφορά από την μασονική στοά LIONS.Να ποιοι είναι οι Μασόνοι και έχουν το θράσος οι Εβραιολάτρες να κατηγορούν εμάς!!!Μετά τον Άνθιμο που πήγε και μίλησε στους Μασόνους τώρα αυτό και πόσα άλλα που δεν ξέρουμε αλλά θα τα βρούμε και θα σας ξεβρακώσουμε Ιουδαιοχριστιανοί!!
1) Σταυρός 18 μέτρων "Ιερά" μονή Φιλέρημου-Ρόδος:




2) Πρόκειται για εκδήλωση της "Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Θ.117Β΄ των LIONS Βορείου Ελλάδος - Κύπρου" (προσέξτε την αφίσα):
ΑΙΣΧΟΣ,"ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ"!

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΟΙ LIONS ΚΑΙ ROTARY ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ;

πηγή: http://apollonios.pblogs.gr/
 

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δευτέρα στις 22:00 στον Atlantis FM 105,2 - Εκπομπή Αφιερωμένη στον Τεκτονισμό

Αυτή τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 10 το βράδυ, η Αστρική Πύλη των Ανδρέα Πανουτσόπουλου και Μηνά Παπαγεωργίου επιστρέφει με μια εκπομπή αφιερωμένη στον Τεκτονισμό! Πως και πότε ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την Μασονία; Ποιοι τις προώθησαν και γιατί; Σχετίζεται ο Τεκτονισμός με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων; Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

Καλεσμένος , για ακόμη μια φορά, ο Τέκτονας και ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, κ. Στέφανος Παϊπέτης που θα κληθεί να απαντήσει σε πλήθος δύσκολων ερωτημάτων των παραγωγών αλλά και των ακροατών της εκπομπής!

Αυτή τη Δευτέρα στις 22:00 στον Atlantis FM 105,2 ή μέσω του www.atlantisfm.gr!


Ακούστε την Εκπομπή ΕΔΩ

4ο Διεθνές Συνέδριο για την Ιστορία του Τεκτονισμού



Το 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Ιστορία του Τεκτονισμού είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Σκωτία (Εδιμβούργο) το 2013.
Να θυμίσουμε ότι το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε το 2007 και επαναλήφθηκε το 2009 -2011.
Το 2013 είναι μια σημαντική χρονιά καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ένωση των δύο Μεγάλων Αγγλικών Στοών Ancient και Moderns.

Προσφορά του Blog Tektonismos στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ



Συντελεστές του Blog Tektonismos παρέδωσαν σήμερα το πρωί στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του Δήμους Αθηναίων φαρμακευτικό υλικό αξίας 455 ευρώ.
Η δωρεά πραγματοποιήθηκε εις μνήμην Δ.Χ.
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε , με χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν σοβαρό πρόβλημα να εξασφαλίσουν τα βασικά για την επιβίωσή τους , η κοινωνική προσφορά , όποια μορφή και εάν έχει αυτή, αποτελεί μονόδρομο.
Ας σκεφτούμε και τον διπλανό μας. Ποιος ξέρει. Αύριο ίσως είμαστε εμείς στη θέση τους.


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μεγάλη Στοά της Κροατίας- Αναγνώριση της Μ.Σ της Ταϊτής


Στην τριμηνιαία Γενική Συνέλευση του Φεβρουαρίου η Μεγάλη Στοά της Κροατίας αναγνώρισε τη Μεγάλη Στοά της Ταϊτής.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος και Τεκτονισμός


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος , αναφερόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή που ασχολήθηκε με τα της Τραπέζης , τους εργαζόμενους της οποίας εκπροσωπεί, έκανε τα εξής σχόλια:
΄΄ Η Τράπεζα εμφανίζονταν (κατά την διάρκεια της εκπομπής)  σαν Μασονική Στοά και οι εργαζόμενοι ως Μασόνοι ΄΄
Αγαπητέ Πρόεδρε θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε προς τι αυτή η απαξιωτική αναφορά κατά του Τεκτονισμού;
Εκ πείρας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μακάρι να λειτουργούσατε ως Τεκτονική Στοά διότι θα ήσασταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο λειτουργίας και το κυριότερο, διακατεχόμενος από τις Τεκτονικές αρχές, δεν θα υπογράφατε αυτήν την επιχειρησιακή σύμβαση με την εργοδοσία που καταργεί κλαδικά κεκτημένα και που στην ουσία δεν ανοίγει απλώς Κερκόπορτες αλλά παραδίδει τα κλειδιά της πόλης στον <<εχθρό>>.
Ο γνώμονας που στις Τεκτονικές εργασίες συμβολίζει την ευθύτητα, τη δικαιοσύνη, χωρίς τις οποίες η κοινωνία δεν θα ήταν τίποτε άλλο από μια αναρχία φαίνεται ότι εξέλειψε από τις διαπραγματεύσεις σας.
Είπον

Αlapis: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ, Χρ. Μανέας


Την παραίτηση, την Τρίτη 17 Απριλίου 2012, του Χρ. Μανέα, Προέδρου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αlapis, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι ο γνωστός δικηγόρος δεν συμπλήρωσε ούτε ένα μήνα στην συγκεκριμένη θέση.

ΜΣτΕ- Ομιλία του Ενδοξ. Μεγάλου Διδασκάλου


Ομιλία του Ενδοξ. Μεγάλου Διδασκάλου

στον Αγιο Γεώργιο Κερκύρας, επ’ ευκαρία της

δοθείσης συναυλίας στις 11.3.2012 από την

Φιλαρμονική «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»



Ο Ελληνικός Τεκτονισμός στις 21.5.2011 εόρτασε μία ιστορική πορεία 200 ετών από της ιδρύσεώς του το 1811. Ηταν έτσι καθήκον της ηγεσίας του Τεκτονισμού να προσφέρει τη συναυλία αυτή στην Κέρκυρα από την οποίαν ουσιαστικά ξεκίνησε ο Ελληνικός Τεκτονισμός και η ίδρυση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.



Κυρίες και Κύριοι,

Ο Ελληνικός Τεκτονισμός είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι εγκαταστάθηκε στα Ιόνια και δη εδώ στην Κέρκυρα το 1781 με την ίδρυση της Στοάς Beneficenza (Αγαθοεργία) από την Μεγάλη Μητρική Στοά της Βερόνας – Πάντοβα.

Επακολουθεί το 1807 η ίδρυση της Στοάς Φιλογένεια, το 1810 πραγματοποιείται η ανεπίσημη συνένωση της Philogenie με την Beneficenza από τον Ζακύνθιο Διονύσιο Ρώμα, ενώ το 1811 ο Ρώμας διαδέχεται τον Lesseps (Λέσσεψ) και ιδρύει την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος εν Ανατολή Κερκύρας, της οποίας και αναλαμβάνει Μέγας Διδάσκαλος.

Ο Διονύσιος Ρώμας, διορατικός πολιτικός, διέβλεπε ότι η μοίρα της Επτανήσου ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αγγλία. Η Εθνική αναγκαιότητα του επέβαλε στροφή προς τους Αγγλους, αποβλέποντας πάντα στην υποστήριξη του αιτήματος της Ιονίου Γερουσίας για την πολιτική ανεξαρτησία των Επτανησίων. Η στροφή αυτή του πρώην γαλλόφιλου Διονυσίου Ρώμα ήταν απαραίτητη και αναγκαία, αλλά έπρεπε να γίνει μέσα από τους αθέατους δρόμους του Τεκτονισμού.

Προς τούτο, στη συνεδρίαση της Beneficenze et Philogenie της 26 Απριλίου 1816 αποφασίζεται η μετονομασία της Μεγάλης Στοάς εις Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος και προσφέρεται ο τίτλος του Μεγάλου Διδασκάλου στον Δούκα του Σάσσεξ, αφού πρώτα διέκοψε κάθε σχέση με τη Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας και τη Μεγάλη Στοά της Σκωτίας.

Παράλληλα και δη από το 1810, ο Ρώμας δραστηριοποιείται και αρχίζει την προσπάθεια επέκτασης του Τεκτονισμού στα υπόλοιπα Επτάνησα.

Αρχικά το κίνητρο φαίνεται να ήταν η ανάπτυξη του Τεκτονισμού, μετά όμως, με τα νέα εθνικά σχέδια, υπεισήλθε το κίνητρο της ύπαρξης, εν δυνάμει επαναστατικών φορέων στις περιοχές εκτός του Οθωμανικού ζυγού.

Ετσι ιδρύονται : στην Ζάκυνθο η Στοά Φιλανθρωπία στην οποία μυήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στην Κεφαλλονιά οι Στοές Ευκλείδης και Φιλοτιμία, στην Ιθάκη η Στοά Πλάτων, στην Λευκάδα η Στοά Φιλαλήθεια, παράλληλα με την γαλλική Στοά L’ Union (Ενωση) στην οποία μυήθηκε ο Εμμανουήλ Ξάνθος και στην Πάτρα η Στοά «Φίλοι Ενωμένοι».

Σήμερα στην Κέρκυρα, λειτουργούν υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, οι Στοές Φοίνιξ υπ’ αριθμ. 1, Φιλογένεια, Λόρδος Βύρων και Αγιος Ιωάννης. Λειτουργούν βεβαίως και οι Στοές “Beneficenza” και «Φοίνιξ Κερκύρας» υπό άλλη Μεγάλη Στοά, ως και διάφοροι άλλοι σύλλογοι με τεκτονική υφή.

Από της ιδρύσεως του Τεκτονισμού, οι Ταγοί του, άνθρωποι ανωτάτης παιδείας και πνεύματα γιγάντια, συνεκέντρωσαν το απαύγασμα της ανθρωπίνης λογικής και σοφίας και εδημιούργησαν το Τεκτονικό σύστημα, το οποίο κατέστη διανθρώπινο και Παγκόσμιο, εις το οποίο υπάρχει ένας εσωτερισμός από παλλόμενη ανωτερότητα, που κατέκτησε με τον καιρό όλο τον ανώτερο πνευματικά κόσμο της Ευρώπης αρχικά και των άλλων Ηπείρων αργότερα.



Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι θεσμός φιλοσοφικός, προοδευτικός και φιλανθρωπικός, αποσκοπεί την ηθική και πνευματική βελτίωση των μελών του, διά της αυτογνωσίας, της έρευνας της Αλήθειας, της Αλληλεγγύης και της εφαρμογής των Αρχών της Τεκτονικής Ηθικής. Εργάζεται δε αδιαλείπτως υπέρ της προόδου και της ηθικής και πνευματικής ανορθώσεως της Ανθρωπότητος διά της ειρηνικής και βαθμιαίας ανυψώσεως του Ατόμου.

Θεωρεί ως ύπατο αγαθό την ελευθερία της σκέψεως και της συνειδήσεως.

Για τον Τέκτονα η αφοσίωση εις την οικογένεια, ο σεβασμός προς τους κοινωνικούς θεσμούς, η αγάπη προς την πατρίδα και η τήρηση των καθηκόντων του πολίτου, είναι ιερά, χωρίς να αντιτίθενται προς την αγάπη την οποία οφείλει προς όλους τους ανθρώπους, μέσα στο πνεύμα της παγκοσμίου αδελφότητας και δικαιοσύνης.

Αλλωστε όλα αυτά οι Ελληνες Τέκτονες τα απέδειξαν έμπρακτα, καθ΄ όλη την δύο αιώνων πορεία του Τεκτονισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Από τους αείμνηστους Τέκτονες, ιδρυτές της «Φιλικής Εταιρείας». Ξάνθο, Σκουφά και Τσακάλωφ, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην Εθνική Παλιγγενεσία, μέχρι τους πρωτεργάτες των μετέπειτα Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, με πιο διάσημο τον ήρωα Παύλο Μελά, μέχρι τους δύο στυλοβάτες της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξανδρο Παπαναστασίου και Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και μέχρι τους συντελεστές του υπέροχου Ελληνικού Επους του 1940-41, Βασιλέα Γεώργιο Β΄ και πρωθυπουργό Ιω. Μεταξά, οι Ελληνες Τέκτονες, γνωστοί και άγνωστοι, μαζί με όλους τους λοιπούς ακραιφνείς Ελληνες, δεν έπαυσαν να συμβάλουν από όπου είχαν και έχουν ταχθεί ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στο μεγαλείο της πατρίδος μας.

- Ο Τεκτονισμός πιστεύει ακλόνητα στην ύπαρξη του Θεού, αλλά δεν προβάλλει συγκεκριμένο Θεό, γιατί ο Θεός είναι υπεράνω του λογικού, η δε προσέγγισή του, προϋποθέτει υπέρβαση και θρησκευτική πίστη εκάστου ατόμου, στις οποίες δεν παρεμβαίνει το Τεκτονισμός.

Ο Θεός είναι υπερνοητός, άρρητος και μοναδικός στο Σύμπαν, είναι ο Πλάστης και Δημιουργός του Παντός. Για τον λόγο αυτό ο Τεκτονισμός τον αποκαλεί, απρόσωπα, Μεγάλο Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος, προκειμένου, απλά, να μπορούν να συνεννοούνται όλοι οι Τέκτονες μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το επί μέρους θρήσκευμά τους και να αποφεύγονται συζητήσεις και προστριβές που απορρέουν από την πίστη του καθενός σε θρησκευτικό δόγμα.



Οι ανά τον κόσμο Τέκτονες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι στο θρήσκευμα πιστοί Χριστιανοί (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι). Πιστεύουν στον Θεό και την διδασκαλία της Αγάπης του Θεανθρώπου Χριστού, δεν εμπλέκονται όμως σε θρησκειολογικά θέματα, εφ’ όσον, ο Τεκτονισμός «αυστηρώς αποκλείει πάσαν συζήτηση επί θρησκευτικών ζητημάτων και δεν συμμετέχει των επ’ αυτών αγώνων», ούτε εμπλέκουν ή συγχέουν τη θρησκευτική πίστη τους με την ενασχόλησή τους με τον Τεκτονισμό.



Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ, μέσα στην παγκοσμιότητά του, παρακολουθεί τις τροπές και τις εκτροπές της ιστορίας, τα δεινά και την οδύνη των συγχρόνων συνανθρώπων μας, τη βία, την κατάχρηση εξουσίας, την πείνα, την ανάγκη, την απαιδευσία, τον πόλεμο. Και συμπάσχει, προσπαθώντας να συμβάλει, έστω και αφανώς, στην βελτίωση της ανθρωπότητας και στην μελλοντική Κοινωνική συνομάδωση.

Για να επιτευχθεί όμως αυτή η ανθρωπιστική κοινωνία, της Ελευθερίας, της Ισότητος, της Αδελφοσύνης και της Δικαιοσύνης, ο Τεκτονισμός παρακινεί τα μέλη του, σαν μέλη του κοινωνικού συνόλου, να χαλιναγωγούν τα πάθη τους, να εξαλείφουν τις αντικοινωνικές τους τάσεις και με τη συνεχή σμίλευση του εσωτερικού εαυτού τους, να διορθώνουν, όσο είναι δυνατόν, τις ατέλειές τους.

Σ’ αυτή την συνολική ανθρώπινη προσπάθεια, για ένα καλύτερο αύριο, εργάζεται ο Τεκτονισμός. Και προς τούτο μεθοδεύει, την ανθρώπινη ψυχοηθική ανάπτυξη, σε παγκόσμια κλίμακα, μία πανανθρώπινη δηλαδή ενότητα, στην οποία θα υπάρχει ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Προτρέπει τα μέλη του, με την συνεχή άσκηση της αρετής, τη σωφροσύνη, τη δικαιοσύνη, την επιείκεια και την ανοχή, να κάνουν πράξη την αγάπη του Χριστού προς τον συνάνθρωπο.



Ο Τεκτονισμός, στο «ο συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις» , προσθέτει και το παράγγελμα «πράττε εις τους άλλους παν ότι καλόν επιθυμείς και ούτοι να πράττουν εις σε», που είναι η πιο υψηλή ηθική αξία γιατί είναι θεμέλιο κάθε ανθρώπινης κοινωνίας και εκφράζει το νόμο της αμοιβαιότητας, τον «χρυσό κανόνα» της ηθικής.



Ο Τεκτονισμός θεωρεί, ότι «ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από ότι αυτός μπορεί να γνωρίζει για τον εαυτό του, είναι το όν που έρχεται σε σχέση με τον Θεό», είναι δυνάμει εικόνα Θεία, με ψυχή και πνεύμα, που έχει τη δυνατότητα να ομοιωθεί με τον Θεό, αφού άλλωστε ο άνθρωπος είναι δημιούργημα / ποίημα του Θεού. Γι’ αυτό και ο Τεκτονισμός, με τη διδασκαλία του, ωθεί τον άνθρωπο να αγωνίζεται έως ότου επιτύχει την εσωτερική μεταστροφή, προκειμένου να επανεύρει τον «απωλεσθέντα λόγο» και να κατακτήσει την αρετή.



Κυρίες και Κύριοι,

Προσφορά στον άνθρωπο, στην προαγωγή της ηθικής, πνευματικής και υλικής ζωής του, είναι ο βασικός σκοπός του Τεκτονισμού.

Βεβαίως σήμερα, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διερχόμεθα, οι Τέκτονες οφείλουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά να βοηθήσουν, και το πράττουν, τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας ή θρησκείας. Προσφορά, την οποία οι Τέκτονες επιτελούν μέσω του Τεκτονικού Ιδρύματος και των ανά την Ελλάδα Στοών.

Επισημαίνω ότι , κατά τα τελευταία χρόνια, οι Τέκτονες έχουν προσφέρει προς τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, αλλά και σε διάφορα Ιδρύματα, πλέον των δύο εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο Νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», για τα παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία, έχουν προσφέρει 9.000 φιάλες αίματος.



Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά την Διοίκηση της Φιλαρμονικής Ενωσης Κερκύρας «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» για την ωραία συναυλία που θα μας προσφέρει στο μαγευτικό αυτό χώρο και να δηλώσω ότι το Τεκτονικό Ιδρυμα θα ευρίσκεται κοντά τους, ώστε να συνεχίσουν με επιτυχία να διδάσκουν τους νεαρούς Κερκυραίους και Κερκυραίες μουσική υψηλού επιπέδου, που εξευγενίζει τις ψυχές και προάγει τη μουσική παράδοση της Κέρκυρας. Επί του παρόντος θα προσφέρουμε στον αρχιμουσικό Μιχαήλ Μιχαλόπουλο μία υποτροφία προς συνέχιση των σπουδών του.

ΠΗΓΗ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ