Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ (;).......


(Σημ blog. Αναδημοσίευση από το blog  tekton33.blogspot.com )


Ήταν Οκτώβριος του 1872, στην Κωνσταντινούπολη, με την τότε ευρισκόμενη σε πλήρη ακμή ελληνική παροικία, όταν ο επίδοξος διάδοχος του σουλτανικού θρόνου, πρίγκιπας Μουράτ, μυήθηκε στη στοά «Πρόοδος» ("Terakki"), μια διαδικασία που έλαβε χώρα στο σπίτι του αδ. Κλεάνθη Σκαλιέρη.


Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η εισδοχή του Μουράτ στον τεκτονισμό θυμίζουν θρίλερ: για να περάσει απαρατήρητος από τις πύλες των ανακτόρων είχε μεταμφιεστεί σε... Αρμένη ψαρά!

Έτσι κατέφτασε στο σπίτι του Σκαλιέρη, όπου παρευρίσκονταν μεγάλες μορφές του Ελευθεροτεκτονισμού (ο μετέπειτα δήμαρχος Παρισίων Λουδοβίκος Αμιάμπλ, ο πρέσβης της Βρετανίας σερ Τζωρτζ 'Ελιοτ, ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Χολίνσκι κτλ.).

Βασικό ζήτημα της βραδιάς υπήρξαν oι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, με τους παριστάμενους ξένους να επιμένουν ιδιαίτερα στην ελληνοτουρκική συνεννόηση ως βασική προϋπόθεση της ισορροπίας στην περιοχή.

Ακολούθησε σε λίγο καιρό η ίδρυση στοάς, με την ονομασία «Φως της Ανατολής» και υπό την ηγεσία του Σκαλιέρη, που θα προέβαλλε το κοινό ελληνοτουρκικό όραμα: την ένωση Ελλήνων και Τούρκων σε μια ομοσπονδία, η οποία θα βασιζόταν στις «αξίες του Ελευθεροτεκτονισμού». Δηλ. στον φιλελευθερισμό, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Στο σχέδιο αυτό προσχώρησε αμέσως και ο τότε μέγας βεζύρης Μιντχάτ πασάς, στενός φίλος του Σκαλιέρη και άνθρωπος της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας (είχε μυηθεί στον τεκτονισμό στην Αγγλία, όπου σπούδαζε).

Τόσο ο Μιντχάτ πασάς όσο και ο πρίγκιπας Μουράτ θεωρούνταν από τους Δυτικούς «ανοιχτά μυαλά», που θα μπορούσαν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της ελληνοτουρκικής «ουτοπίας».

Τελικά το 1876 ο Μουράτ εφέντης έγινε σουλτάνος και ο Μιντχάτ πασάς διορίστηκε πρωθυπουργός.

Πολλοί πίστεψαν τότε πως είχε έρθει η μεγάλη στιγμή της αναγέννησης του Βυζαντίου: ριζική ανάπλαση του χάρτη της περιοχής, με αποβολή των σλαβικών και των αραβικών λαών (που θα έκαναν είτε δικά τους ανεξάρτητα κρατίδια είτε θα ενώνονταν υπό τη μορφή πανσλαβισμού και παναραβισμού) και ένωση Ελλήνων και Τούρκων σε μια ομοσπονδία, η οποία θα βασιζόταν στις «αξίες του Ελευθεροτεκτονισμού». Δηλ. στον φιλελευθερισμό, την ισότητα και την αλληλεγγύη...

Πρωτεύουσα της ελληνοτουρκικής αυτοκρατορίας θα ήταν βέβαια η Κωνσταντινούπολη, που θα ήταν το κέντρο του κόσμου όλου (και ως γεωγραφική πύλη της Ευρασίας), ένας πραγματικός «φάρος της Ανατολής», που θα φώτιζε πολιτισμικά ολόκληρο τον πλανήτη!

Η Ρωσία, θορυβημένη από τα σχέδια των Δυτικών (αφού ένα νέο «Βυζάντιο» θα ανέκοπτε τον ηγεμονικό της ρόλο στην Ευρασία), άρχισε να συνωμοτεί κατά του νέου σουλτάνου.

Ο στρατηγός Ιγκνάτιεφ (τότε πρέσβης της χώρας του στην Πόλη), χρησιμοποιώντας τον Ιησουίτη γιατρό Καπολεόνε, επενέβη προς όφελος των Ρωσικών συμφερόντων.

Ο Καπολεόνε (που έλαβε για τον σκοπό αυτό μυριάδες ρούβλια...) χαρακτήρισε τον σουλτάνο Μουράτ «φρενοβλαβή» και τελικά κατάφερε να τον απομακρύνει από τη θέση του.

Νέος σουλτάνος ανέλαβε ο Αβδούλ Χαμίτ, που είχε τη στήριξη της Ρωσίας και διέπραξε πλήθος ωμοτήτων και βιαιοπραγιών... Ο Μουράτ κλείστηκε στα μπουντρούμια των ανακτόρων για «θεραπεία» μέσω... υπνωτισμού και υδρόλουτρων κι έτσι η Ρωσία προσωρινά ηρέμησε.

Τότε ο Σκαλιέρης οργάνωσε την απόδραση του Μουράτ από το δεσμωτήριό του.

Τη νύχτα της 15ης Απριλίου του 1877, με μια ομάδα έμπιστων Ελλήνων και Τούρκων τεκτόνων, μπήκαν στα υπόγεια δώματα των ανακτόρων, μέσα από τους υπονόμους, και προσπάθησαν να απελευθερώσουν τον φυλακισμένο σουλτάνο.

Δεν τα κατάφεραν όμως: από λάθος υπολογισμό βγήκαν στον θάλαμο των φρουρών...

Αμέσως συνελήφθησαν και ο Σκαλιέρης οδηγήθηκε τελικά, μετά από περιπέτειες, στη δήμευση της τεράστιας περιουσίας του και στην εξαθλίωση.
Πέθανε το 1891 ως ένας απλός και φτωχός υπάλληλος της Εταιρείας Σιδηροδρόμων Πελοποννήσου!

Είχε προηγηθεί το 1883 η δολοφονία του Μιντχάτ πασά από τα όργανα του Αβδούλ Χαμίτ, ενώ η τραγωδία ολοκληρώθηκε το 1904, με τον θάνατο του Μουράτ, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει από την πλήρη απομόνωση, στην οποία είχε καταδικαστεί από τον σκληρό διάδοχό του (πέρασε 27 ολόκληρα χρόνια εγκλωβισμένος στο ανήλιαγο κρατητήριό του...).


Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος - Απόσυρση δημοσίευσηςΑγαπητοί φίλοι και αδελφοί / ες

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από εξηγήσεις που δόθηκαν σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα που ήταν και η αφορμή να δημοσιευτεί το άρθρο με τίτλο ‘’ Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και κάποιοι αδελφοί της ΕΜΣτΕ’’  και σε ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στο πρόσωπο ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει και με έχει τιμήσει με την φιλία του , που υπήρξε από τους πρώτους Διδασκάλους που με <<κράτησαν>> από το χέρι στα πρώτα μου Τεκτονικά βήματα στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, αποσύρω τη σχετική δημοσίευση που προκάλεσε την αντίδραση των αδελφών της ΕΜΣτΕ.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους αδελφούς που έτρεξαν να <<κιτρινίσουν>> το blog και να κατηγορήσουν ότι αυτός ο δικτυακός χώρος  αποτελεί το όργανο μιας συντονισμένης προσπάθειας απαξίωσης της ΕΜΣτΕ  ότι ποτέ δεν λειτούργησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Από τις 1000 και πλέον δημοσιεύσεις είναι ελάχιστες αυτές που αποτύπωναν προσωπική εκτίμηση (σωστή ή λανθασμένη) επάνω σε θέματα  Τεκτονικών Δυνάμεων.

Είναι άδικο ένα blog που έχει πάνω από 350.000 επισκέπτες και που καθημερινά έχει από 500 έως 1000 αναγνώσεις, που έχει αναπτύξει επίσημες  σχέσεις και ανταλλάσει Τεκτονικές Ειδήσεις με ιστοσελίδες από όλο τον Κόσμο , που ενημερώνει του Έλληνες αδελφούς για τα Τεκτονικά δρώμενα σε  Ελλάδα και Εξωτερικό ,να κατηγορείται ότι ασκεί πολιτική και μάλιστα ότι αποτελεί όργανο κάποιων συμφερόντων.

Πιστεύοντας ότι η ενημέρωση των αδελφών και των ενδιαφερομένων επάνω σε Τεκτονικά θέματα μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στην  αδελφότητα δηλώνω ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια αυτή με γνώμονα την προβολή του Τεκτονισμού με τα καλά του και τις αδυναμίες του (που προκύπτουν από εμάς του Τέκτονες) χωρίς σκοπιμότητες και περίεργες συμφωνίες.


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ