Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Εφημερίδα ΠΑΡΟΝ 20-5-2012 -''Τον κατηγορεί ως μασόνο!''


Παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα στην πρόσφατη συνεδρίαση της  Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος .


Αφορμή η εκδήλωση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος στην Κέρκυρα.

''Τον κατηγορεί ως μασόνο!''


Άνω-κάτω έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ δύο ιεράρχες. Ο ευέξαπτος και γηραιός μητροπολίτης κατηγορούσε ανοικτά ιεράρχη νησιωτικής μητρόπολης (γνωστό για την πραότητά του) ότι είναι μασόνος!

Του επιτέθηκε διότι έδωσε άδεια να πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση σε ναό της μητρόπολής του και ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης ήταν άτομο που στην τοπική κοινωνία φέρεται να είναι μέλος μασονικής στοάς. Η φωτιά άναψε, ο ηλικιωμένος μητροπολίτης κατηγόρησε ανοικτά τον νέο ιεράρχη πως συνδέεται και ο ίδιος με τη μασονική στοά και οι υπόλοιποι αρχιερείς μόλις και μετά βίας κατάφεραν να τους ηρεμήσουν.

Ο ηλικιωμένος ιεράρχης επιμένει, και μάλιστα προσπαθεί να τον διαβάλει σε συντηρητικούς χριστιανικούς κύκλους, πως συνδέεται με τη μασονία. Οι κακές γλώσσες λένε πως η κόντρα δεν είναι πρόσφατη, αλλά κρατά τουλάχιστον μία δεκαετία…

πηγή: paron.gr

Σπάνια συλλογή Ξενόγλωσσων Τεκτονικών Βιβλίων και ΠεριοδικώνΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εξασφαλίσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή Ξενόγλωσσων Τεκτονικών Βιβλίων 
και Περιοδικών σε ψηφιακή μορφή .

Η συλλογή περιλαμβάνει 676 τίτλους βιβλίων αλλά και περιοδικών μεταξύ των οποίων και σπάνιες εκδόσεις του 18ου και 19ου αιώνα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την λίστα . Εάν σας ενδιαφέρει κάποιος τίτλος επικοινωνήστε στο gabmihgr@yahoo.gr προκειμένου να σας το στείλουμε σε ψηφιακή μορφή (pdf).

GODF - Κύμα Παραιτήσεων;H εφημερίδα της Νίκαιας (Γαλλία) Matin στο κυριακάτικο φύλλο της (27/5/2012) αναφέρεται σε μια είδηση που αφορά την GODF. Συγκεκριμένα ο συντάκτης του άρθρου υποστηρίζει ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα παραιτήσεων από τις τάξεις της  κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην περιοχή Alpes Maritimae η οποία και θεωρείται ιδιαίτερα εχθρική για τον Μικτό Τεκτονισμό.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της GODF οι παραιτήσεις δεν ξεπερνούν το μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ