Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Aντιδράσεις των Τεκτόνων της Αγγλίας στην κίνησή του Καρόλου να βαφτιστεί Ορθόδοξος Χριστιανός (;;;)(Σημ: Προσφάτως ο δικτυακός τόπος axortagos.gr δημοσίευσε μια παράξενη είδηση σχετικά με τον Κάρολο της Αγγλίας και τις αντιδράσεις των Τεκτόνων της Αγγλίας στην κίνησή του να βαφτιστεί Ορθόδοξος Χριστιανός (!!!).
Θα ερευνήσουμε περισσότερο την παραπάνω είδηση (;) και θα επανέλθουμε)

(ακολουθεί το δημοσίευμα)


 '' Είναι Ορθόδοξος ο Κάρολος της Αγγλίας;

Κάθε Άνοιξη ο Κάρολος της Αγγλίας επισκέπτεται το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή...Βατοπαιδίου!
Μαζί με δική του ομάδα από την Αγγλία καθαρίζουν τα πανέμορφα πυκνά από βλάστηση μονοπάτια, που οδηγούν από τη Μονή στα Βατοπαιδινά κελιά.

Πριν μερικά χρόνια ο ηγούμενος Πατέρας Εφραίμ βρέθηκε στο μάτι του μασονικού κυκλώνα εξαιτίας της βάπτισης του διαδόχου του βασιλικού θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου Καρόλου σε ορθόδοξο χριστιανό!
Η μασονική θύελλα αντιδράσεων, που ξέσπασε στην Βρετανία, ήταν ..τόσο σφοδρή και πρωτοφανής (από τα βοθροΜΜΕ), που τον απείλησαν με απομάκρυνση από τη διαδοχή του βρετανικού θρόνου μιας και ο βασιλιάς είναι ταυτόχρονα και αρχηγός της αγγλικανικής εκκλησίας.
 Η μασονική νέα τάξη δεν συγχώρησε ποτέ τον πατέρα Εφραίμ, τον οποίο θεώρησε υπαίτιο της κατήχησης και του βαπτίσματος του Καρόλου.
Πατέρες από τα κελιά της περιοχής γύρω από τη Μονή Βατοπαιδίου, που γνώρισαν τον Κάρολο της Αγγλίας, έχουν μιλήσει για αυτόν με τα καλύτερα λόγια και τον έχουν περιγράψει ως έναν ευλαβή και θεοσεβούμενο άνθρωπο.

Αξίζει να αναφέρω, ότι ο Κάρολος έχει βοηθήσει και στηρίξει και το αγιορείτικο σερβικό μοναστήρι (Ι.Μ. Χιλανδαρίου) αδιαφορώντας για το μίσος της νέας τάξης για τη Σερβία.
Μπράβο του! Μακάρι να του μοιάζανε οι δικοί μας αρχηγοί κράτους. ''

πηγή: axortagos.gr

Πένθος στην Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας


Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας πενθεί για το θάνατο του Vittorio Gnocchini , Μεγάλου Αρχειοφύλακα.

Ο αδ. Vittorio Gnocchini γεννήθηκε το 1942 και μυήθηκε στον Τεκτονισμό το 1970.

Το 1997 ανέλαβε υπεύθυνος για τα ιστορικά αρχεία της  Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας.πηγή: http://masonicpressagency.blogspot.gr/

Grand Charity - 1 εκ. λίρες σε ομάδες έρευνας και διάσωσηςTo Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας , από το 2007, στηρίζει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν σώσει χιλιάδες ζωές κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Το ποσό που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα το Αγαθοεργό Σώμα ξεπερνά το 1 εκ. Λίρες.

Ακολουθεί πίνακας με τις προσφορές που έγιναν για το 2012.
 πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ