Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Δημόσια τελετή από τα μέλη της Στοάς Corvallis αρ. 14Τα μέλη της Στοάς Corvallis αρ. 14 στο Oregon των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, δημόσια τελετή , στα πλαίσια του εορτασμού των 100 ετών της Τεκτονικής τους Στέγης (η ίδια η Στοά ιδρύθηκε  το 1857).

Μεταξύ των πολλών παρευρισκομένων και η Δήμαχος της πόλης Julie Manning.

50 Χρόνια Μεγάλη Στοά των ΙνδιώνΜε αφορμή το εορτασμό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Μεγάλης Στοάς των Ινδιών εκδόθηκε βιβλίο με τίτλο:  

Ενσωμάτωση  μέσω της αδελφότητας – 50 χρόνια Μεγάλη Στοά των Ινδιών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να καταγραφεί η ιστορία των 400 ετών της αδελφότητας.
Το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά και τους τομείς της κοινωνικής δράσης του Ελευθεροτεκτονισμού, την κοινωνική εργασία, τη φιλανθρωπία, την εκπαίδευση και την υγεία.

Ο Τεκτονισμός στις Ινδίες ξεκινά στα 1728-29 από τους Βρετανούς. Μερικοί γνωστοί Ινδοί Τέκτονες ήταν ο Swami Vivekananda, Motilal Nehru (Πατέρας του Jawaharlal Nehru) ο C. Rajagopala Chary (Γενικός Διοικητής των Ινδιών)  κ.α. Ωστόσο η αποχώρηση των Βρετανών οδήγησε τον Τεκτονισμό στο παρασκήνιο έως το 1961 όπου ιδρύθηκε και η Μεγάλη Στοά των Ινδιών.

Το βιβλίο τέλος αναφέρει ότι στις Ινδίες σήμερα υπάρχουν περίπου 370 Στοές με 20.000 μέλη.

Νέο Βιβλίο από τον Καθ. Στέφανο Παϊπέτη -ΟΤεκτονισμός Σήμερα.Κατά τον εορτασμό του Θερινού Ηλιοστασίου του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Δελφοί που διοργάνωσε η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος, προσφέρθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες το βιβλίο του Καθηγητή Στέφανου Παιπέτη, ΟΤεκτονισμός Σήμερα.

Μια έκδοση που όπως γράφει ο συγγραφέας στην εισαγωγή «αποσκοπεί στην ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου πάνω στην προέλευση, στην ουσία, στους σκοπούς και στις μεθόδους του σύγχρονου Ελευθεροτεκτονισμού εν γένει και του Ευρωπαϊκού ή Φιλελεύθερου Ελευθεροτεκτονισμού ιδιαιτέρως». 

Την έκδοση προλογίζει ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης των Δελφών ,  Βασίλειος Πάτκας 33ο .
Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι μέλος του Υπάτου Συμβουλίου και Μέγας Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής Ορφεύς. Σε ορισμένα κεφάλαια του βιβλίου συνεργάστηκε ο ερευνητής – συγγραφέας  Ιορδάνης Πουλκούρας.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ