Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Η Ιστορία της Σ.Σ. Στοάς ΕΡΜΗΣ ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ 2005Το έτος 1981, ο αδ.΄. Κ. Ο, με αίτησή του, ζητούσε από την Μεγ.΄. Μικτ.΄. Στ.΄. της Ελλ.΄., την λειτουργία μιας νέας Στοάς, με την επωνυμία: «Ερμής ο Τρισμέγιστος».
   
Το αίτημά του έγινε δεκτό και τον Απρίλιο του ίδιου έτους (1981),
πραγματοποιήθηκε η αφή των Φώτων, υπό την σφύρα του τότε
Εθν.΄.Μεγ.΄. Διδ.΄. Ν. Π
 
Η Μεγ.΄. Μικτ.΄. Στ.΄. της Ελλ.΄. με αίτησή της, ζήτησε από το «DROIT HUMAIΝ», όπου βρισκόταν υπό την αιγίδα του, την έγκρισή της νέας Στοάς: «Ερμής ο Τρισμέγιστος»   και την αποστολή του αύξοντα αριθμού, που θα χαρακτήριζε την νέα Στοά.

Δωρεά για την ανακάλυψη του εμβολίου του ΔιαβήτηΤο Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα των Βρετανών Ελευθεροτεκτόνων προσέφερε το ποσό των 120.000 λιρών Αγγλίας προκειμένου να ενισχύσει τις έρευνες για την ανακάλυψη του εμβολίου για τον Διαβήτη.

Όπως ανέφερε ο Dr. Lain Frame , Δ/ντης Ερευνών για το Διαβήτη στη Βρετανία ‘’ η χορηγία θα βοηθήσει στην έρευνα για την τελειοποίηση του εμβολίου για την πάθηση του Διαβήτη 1. Είμαστε ευγνώμονες στου Ελευθεροτέκτονες και τις Τεκτονικές οργανώσεις για την βοήθεια και την αναγνώριση των προσπαθειών μας.΄΄

Η δωρεά καλύπτει διετή περίοδο έρευνας.

Έφυγε ο Ernest Bongie


 

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 έφυγε από την ζωή ο μεγάλος ηθοποιός και αδελφός  Ernest Borgine σε ηλικία 95 ετών.

 Ο Borgine  γεννήθηκε το 1917 στο Hamden του Κονέκτικατ από γονείς ιταλούς μετανάστες. Όταν οι γονείς του χώρισαν ο μόλις 2 ετών Borgine επιστρέφει με την μητέρα του στην Ιταλία και παραμένει μέχρι την ηλικία των επτά ετών όπου ξαναγυρίζουν στις ΗΠΑ.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και παρέμεινε μέχρι το 1941 όπου και αποστρατεύτηκε. Επιστρέφει στις τάξεις του Ναυτικού με την είσοδο των ΗΠΑ στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου θα υπηρετήσει για άλλα τέσσερα χρόνια.

Έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις για τη συμμετοχή του στις πολεμικές επιχειρήσεις όπως το Μετάλλιο Εκστρατείας, Μετάλλιο Αμυντικών Υπηρεσιών , Μετάλλιο Νίκης ΙΙ κ.α.
Το 2004 έλαβε τον τιμητικό βαθμό του Αρχικελευστή για την υποστήριξή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και των Ναυτικών οικογενειών.

Μετά το στρατό πέρασε αρκετό καιρό ψάχνοντας για το τι θα κάνει. Φοίτησε στη δραματική σχολή στο Χάρτφορντ. Με το πέρας των σπουδών του ξεκίνησε την καριέρα του στο περίφημο Burter Theatre στο Abingdon. Το 1949 έκανε το ντεμπούτο του στο Broadway.


Το 1955 κέρδισε Oscar Α΄ Αντρικού ρόλου στην ταινία MARTY. Το Oscar του άνοιξε πολλές πόρτες και συνεργάστηκε  με τους καλύτερους ηθοποιούς του Hollywood όπως τους Kirk Douglas, Charles Bronson, Lee Marvin, William Holden κ.α. 

Ο Borgie είχε παντρευτεί πέντε  φορές . Ο τελευταίος του γάμος διήρκησε 35 χρόνια ενώ  ο γάμος του το 1964 διήρκησε μόλις ένα μήνα.


Ο Borgie εκτός από πολλές κινηματογραφικές ταινίες έπαιξε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Το 2007 σε ηλικία 90 ετών πρωταγωνίστησε στην ταινία A Grandpa for Christmas.

O Ernest Bongie ήταν μέλος της Στοάς Abingdon αρ. 48 στο Abingdon της Βιρτζίνια. Κατείχε τον 33ο Βαθμό. Στα 9 Νοεμβρίου του 2000 τιμήθηκε με το μετάλλιο των 50 ετών στην αδελφότητα.


Παρά την τεράστια επαγγελματική του επιτυχία παρέμεινε μέχρι τέλους ένας ταπεινός εργάτης .
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ