Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Παράξενοι και ιδιόμορφοι ΤέκτονεςΟ Charles Chevalier D'Eon γεννήθηκε στη Γαλλία στις 5 Οκτωβρίου του 1728. Μυήθηκε στον Τεκτονισμό στα 1766 στην Στοά Αθανασία no 376 στο Λονδίνο. Ήταν χρόνια ξιφομάχος, έμπειρος σε στρατιωτικά ζητήματα και ικανότατος διπλωμάτης. Ήταν ένας από αυτούς που διαπραγματεύτηκε   επιτυχώς τη Συνθήκη του 1763, που έβαζε τέρμα στον επταετή πόλεμο της Αυστρίας, της Γαλλίας, και της Σουηδίας  εναντίον του Φρειδερίκου του  Μέγα της Πρωσίας.

Ο σημαντικός αυτός Γάλλος όμως ήταν έντονα θηλυπρεπής και μάλιστα με τον καιρό άρχισε να ντύνεται ως γυναίκα ώσπου υιοθέτησε αυτή την εμφάνιση. Πολλοί εχθροί του στην Γαλλία μάλιστα τον κατηγορούσαν ότι ήταν γυναίκα κάτι το οποίο έφερε αναταραχή και στους Τεκτονικούς κύκλους στην Αγγλία σχετικά με  το πώς μια γυναίκα τους ξεγέλασε και μυήθηκε στον Τεκτονισμό. Τόσο μεγάλες διαστάσεις πήρε το θέμα όπου σε ολόκληρη τη Γαλλία και την Αγγλία άρχισαν να παίζονται στοιχήματα για το εάν ο  Charles Chevalier D'Eon ήταν άνδρας ή γυναίκα.

Ο Βασιλιάς Louis XVI αφού του παραχώρησε μια γενναιόδωρη σύνταξη για τις υπηρεσίες  του επέτρεψε να επιστρέψει στο Παρίσι με όποια εμφάνιση αυτός επιθυμούσε. Έκτοτε κυκλοφορούσε πάντοτε ντυμένος ως γυναίκα.
Όταν πέθανε στις 21 Μαΐου 1810, ο αρμόδιος γιατρός που διενέργησε την νεκροψία αποφάνθηκε και επισήμως ότι ο Charles Chevalier D'Eon  ήταν άνδρας .
Έτσι τα στοιχήματα σταμάτησαν και οι Άγγλοι ησύχασαν…Ο Ηγούμενος William Dodd ήταν Άγγλος Τέκτονας . Γεννήθηκε το 1729, και πέθανε το 1777. Ήταν ο  πρώτος  Μεγάλος Ευχέτης  της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας, κατά το έτος 1775. Ήταν επίσης ο συγγραφέας πολλών βιβλίων και εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου του έργου "Beauties of Shakespeare.".Η αδυναμία του στην διαχείριση των χρημάτων τον οδήγησε όμως σε πολλές πλαστογραφήσεις . Είχε μάλιστα πλαστογραφήσει και την υπογραφή του Κόμη του Τσέστερφιλντ προκειμένου να αποκομίσει το ποσό των 4200 λιρών. Τελικά συνελήφθει , δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού.

Η υπόθεσή του δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στο Λονδίνο. Μάλιστα υπήρξε μια κίνηση όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 30,000 υπογραφές προκειμένου να μετατραπεί η ποινή του σε φυλάκιση. Τελικά οι όποιες προσπάθειες δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην αγχόνη. Ήταν από τις τελευταίες εκτελέσεις δια απαγχονισμού στην Αγγλία.

Σίγουρα όχι ένα καλό τέλος για έναν άνθρωπο του Θεού και Τέκτονα.Ο Matthew McBlain Thompson γεννήθηκε στη Σκωτία και ήταν μέλος δύο Τεκτονικών Στοών . Μετά από μια περιπλανησή του από το 1881 έως το 1889 μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών γυρίζει στην Σκωτία για να φύγει εκ νέου και να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Ο Matthew McBlain Thompson είχε βρει ένα πολύ … έξυπνο τρόπο προκειμένου να αποκομίζει χρήματα. Είχε στήσει μια επιχείρηση απονομής κάθε  λογής Τεκτονικού Βαθμού μέσω ….Ταχυδρομείου. Που καιρός για μυήσεις. Σιγά σιγά η επιχείρηση μεγάλωσε και απέκτησε και συνεργάτες.
Το 1915, κατόπιν εντολής του Ταχυδρομικού Επιθεωρητού του Μισούρι των ΗΠΑ ,ένας εκ των συνεργατών του συνελήφθηκε και ξεκίνησε η διαδικασία για να λήξει αυτή η επικερδής επιχείρηση.

Ο Matthew McBlain και οι συνεργάτες τους καταδικάστηκαν σε διετή φυλάκιση και πρόστιμο 5.000.000 δολαρίων.

Πάντως αν και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο πολλοί ήταν αυτοί που μέσω του Matthew McBlain έκαναν τα πρώτα τους Τεκτονικά βήματα.


Το 1847 επισκέπτεται την Αγγλία ένας Αμερικανός ο οποίος συστήνεται ως Στρατηγός George Cooke , Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ripley. Αμέσως εντάχθηκες στην Στοά  Prince of Wales no 259 και από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την φιλανθρωπία. Ο Μεγάλος Διδάσκαλος του απένειμε πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων και του επίσημου αντιπροσώπου της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας στην Νέα Υόρκη.

Λίγο πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο πέραν από ένας κομπογιαννίτης . Για τα ψέματα που είχε πει του αφαιρέθηκαν όλες οι Τεκτονικές τιμητικές διακρίσεις και του …..επιστράφηκαν όλα τα χρήματα που είχε δώσει για φιλανθρωπίες.Ο Miles McGuigan ήταν μέλος του 81ου Συνάγματος Εθελοντών του Λίνκολν  και μέλος της Στοάς Merrickville Lodge, No. 55 στο Οντάριο των ΗΠΑ. Λίγο πριν πεθάνει , ως τελευταία επιθυμία , ζήτησε τα οστά του να δοθούν στην Στοά του προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τους αδελφούς σε εργασίες  του τρίτου βαθμού. Τελικά η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε και τα οστά του παρέμειναν στην Στοά Merrickville no 55 μέχρι το 1959 όταν μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε τον ναό.


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ