Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ – Στα χέρια των Μασόνων ο διάσημος Ιταλός συγγραφέας Ουμπέρτο Εκο.
Τελικά κάποιοι χρωστάνε πάρα πολλά στον Τεκτονισμό. Αποτελεί τη σίγουρη πηγή στην οποία προστρέχουν όταν δεν έχουν θεματολογία για τις εφημερίδες τους , τα κανάλια τους κτλ.

Έτσι για άλλη μια φορά η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ <<αποκαλύπτει>> άλλη μια Τεκτονική συνομωσία (;;;;;)

Θα ήταν πάντως πιο τίμιο από την πλευρά τους να πουν ένα ευχαριστώ στους Τέκτονες που από αυτούς (σωστά ή λανθασμένα)  αντλούν τόσο μεγάλη θεματολογία προκειμένου να γεμίζουν τις σελίδες των εφημερίδων τους.

Στην διάθεση των ερευνητών μέρος των αρχείων της Μεγάλης Στοάς της ΙταλίαςΟ Ιταλικός τηλεοπτικός δίαυλος RAI2 πρόβαλε στις 14 Ιουλίου αφιέρωμα στην Μεγάλη Στοά της Ιταλίας.  Πέραν τον άλλων , ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που προέκυψε στην εκπομπή είναι ότι  η  Μεγάλη Στοά της Ιταλίας αποφάσισε να διαθέσει σε ιστορικούς – ερευνητές τα πολύ ενδιαφέροντα αρχεία της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μεγάλος Διδάσκαλος Luigi Pruneti τα αρχεία αυτά δεν παρουσιάζουν μόνο τεράστιο Τεκτονικό ενδιαφέρον αλλά από τη μελέτη τους μπορεί να ανακατασκευαστεί ένα μέρος της ιστορίας της χώρας.

Ο Τέκτονας Ουίνστον ΤσώρτσιλΠολλά έχουν ακουστεί για τον Ουίνστον Τσώρτσιλ  και την Τεκτονική του ιδιότητα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επικαλούνται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική του καριέρα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Σύμφωνα με τον αδ. Michael H. Shirley , πρώην Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς του Ιλλινόις και καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις , ο Ουίνστον Τσώρτσιλ  δεν ήταν ενεργός Τέκτονας παρά μόνον για ένα μικρό διάστημα της ζωής του. 

 Μυήθηκε στη Στοά Studholme  1591 στις 24 Μαΐου 1901, πέρασε στο  βαθμό του Εταίρου  στις 19 Ιουλίου 1901, και μυήθηκε στο βαθμό του Διδασκάλου στις 5 Μαρτίου 1902. Και αυτό ήταν όλο . Δεν ξαναασχολήθηκε ενεργά με τον Τεκτονισμό μέχρι το τέλος της ζωής του αν και ποτέ δεν αρνήθηκε  την Τεκτονική του ιδιότητα.

Ο πατέρας του ήταν και αυτός Τέκτονας.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ