Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Η GOdF και η ομάδα Γαλλίδων φεμινιστριών Le Barbe
Η ένωση Le Barbe  είναι μια ομάδα Γαλλίδων φεμινιστριών οι οποίες έχουν βρει έναν νέο τρόπο για την καταπολέμηση της ανισότητας. Τα μέλη της  εμφανίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις με ψεύτικα γένια θέλοντας έτσι να διακωμωδήσουν  την ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει γυναίκες όλων των ηλικιών από έφηβες μέχρι κυρίες προχωρημένης ηλικίας. Προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα και λένε ότι είναι ενωμένες και αποφασισμένες  να αγωνιστούν κατά των διακρίσεων.

Η Ομάδα δημιουργήθηκε  πριν από τέσσερα χρόνια όταν μια Γαλλίδα , η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, διεκδίκησε στις εκλογές την Προεδρία της Γαλλίας.

Η La Barbe καμαρώνει για ένα  επίτευγμα το οποίο προήλθε , σύμφωνα με τα μέλη της, από την δική τους δράση. Την αποδοχή γυναικών στις Στοές από την Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας.

Για την ιστορία το 2010 ,η μεγαλύτερη Τεκτονική δύναμη της Γαλλίας, η GOdF με πάνω από 50.000 μέλη , αποφάσισε να κάνει δεκτές και τις γυναίκες. % τψν Τεκτόνων στην Γαλλία είναι Γυναίκες.

Για να γυρίσουμε ξανά στην δράση της La Barbe το 2010 , μέλη της εισήλθαν  σε μια ανοιχτή εκδήλωση της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας που είχε θέμα την Ηθική και την Δημοκρατία. Σκοπός όμως ήταν όχι να παρακολουθήσουν τη διάλεξη αλλά  να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η GOdF ,από το 1733 που ιδρύθηκε , απέκλειε τις γυναίκες.

Ενώ λοιπόν δεν είχαν συμπληρωθεί 15 λεπτά από την έναρξη της ομιλίας , μια μια οι κυρίες της La Barbe άρχισαν να σηκώνονται από τις θέσεις τους , φορώντας πάντοτε τα χαρακτηριστικά ψεύτικα γένια,  και να κατευθύνονται προς την θέση των ομιλητών . Μια εξ αυτών διαβάζει στο κοινό σύντομο μήνυμα  διερωτώμενη γιατί οι άνδρες να φορούν ποδιές και εργάζονται για τη δόξα του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος ενώ οι γυναίκες να φορούν ποδιές μόνο για τις δουλειές του σπιτιού.
Ο Μεγάλος Διδάσκαλος  Arcizet Guy  εμφανώς  ταραγμένος προσπαθούσε  να κρατήσει την όλη κατάσταση σε χαμηλούς τόνους.

Και ενώ οι κυρίες ετοιμάζονται να αποχωρήσουν , μια ομάδα δέκα ανδρών, μέλη της ασφάλειας της GOdF αλλά και μέλη της GOdF επενέβησαν  και προσπάθησαν  να απομακρύνουν τις κυρίες κάπως άκομψα. Σπρωξίματα, σπασμένες φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα , σκισμένα ρούχα ήταν το αποτέλεσμα της <<συμπλοκής>>.
Στο σημείο του συμβάντος κατέφθασαν τέσσερα περιπολικά της αστυνομίας και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Για την ιστορία σήμερα το 17% των Τεκτόνων στην Γαλλία είναι Γυναίκες. Ακριβώς μετά την απόφαση της GOdF να δεχθεί γυναίκες 53 κυρίες εντάχθηκαν στην Μεγάλη Ανατολή. Επίσης μόνον πέντε Στοές της GOdF αρνήθηκαν να δεχθούν γυναίκες. 

100 Χρόνια Μεγάλη Στοά της ΝιγηρίαςΗ Μεγάλη Στοά της Νιγηρίας κλείνει το 2013 , 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Το γραφείο τύπου της Μ.Σ ανακοίνωσε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το διάστημα μεταξύ 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου του 2013.

Υπό την σκέπη της λειτουργούν σήμερα 34 Στοές.

Νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Βικτώρια


Ο αδ. Bob Jones εγκαταστάθηκε πριν από λίγο καιρό ως Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Βικτώρια της Αυστραλίας. Στην εγκατάσταση παραβρέθηκαν αντιπροσωπίες Μεγάλων Στοών της Αυστραλίας , της Νέας Ζηλανδίας καθώς και άλλων χωρών.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα Αυστραλιανού τηλεοπτικού καναλιού στον Τεκτονισμό με αφορμή το γεγονός αυτό. 

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ