Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Αγγλικό Νεκροταφείο Ζακύνθου
Δώδεκα και πλέον χρόνια που πηγαίνω στην Ζάκυνθο, αν και είχα ακούσει δεν είχε τύχει να επισκεφτώ το Αγγλικό Νεκροταφείο του νησιού.  Φέτος όμως το είχα βάλει στο πρόγραμμα και έτσι η πρώτη μου δουλειά, μόλις έφθασα στο νησί, ήταν να πάω να το δω από κοντά.

Αφού πήρα την φωτογραφική μου μηχανή και έναν ιστορικό οδηγό της πόλης ξεκίνησα ένα μεσημέρι για το Νεκροταφείο.  Μετά από αρκετό ποδαρόδρομο και ιδρώτα (βλέπετε είχα την φαεινή ιδέα να πάω μεσημέρι) έφθασα στον προορισμό μου όπου με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Στην κλειδαμπαρωμένη πόρτα μια πινακίδα ενημέρωνε τον επίδοξο επισκέπτη: 

Κλειστό λόγω επικινδυνότητας του χώρου.  ……..

Πρόκειται για ένα Νεκροταφείο το οποίο χρονολογείται από το 1657 και σ’ αυτό αναπαύονται Άγγλοι που βρέθηκαν στο νησί : έμποροι, στρατιωτικοί κ.α. Τα περισσότερα μνήματα είναι από πέτρα και τα έχουν φτιάξει Ζακυνθινοί λιθοξόοι.  Πρόκειται, όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, για μικρά έργα τέχνης κάτι το οποίο επαληθεύει  την υψηλή τεχνική κατάρτιση της συντεχνείας των λιθοξόων που υπήρχαν στο νησί .

Ανάμεσα σε αυτά με περίμενε και μια μικρή έκπληξη. Ένας γνώμονας με έναν διαβήτη ήταν χαραγμένα σε μια ταφική πλάκα:

Frederick Pedrick 1789-1834 του 11ου Συντάγματος Πεζικού του Αγγλικού Στρατού

Σήμερα το Αγγλικό Νεκροταφείο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Τα περισσότερα μνήματα είναι έτοιμα να καταρρεύσουν  ενώ οι πέτρες έχουν υποστεί μεγάλες φθορές .
Ελπίζουμε σύντομα να γίνουν έργα αποκατάστασης προκειμένου να μην χαθεί ένα τόσο ιδιαίτερο μνημείο του νησιού.
πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων - Γ.Μ

Δωρεά της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς της πόλης WiltshireΗ Επαρχιακή Μεγάλη Στοά της πόλης Wiltshire της Αγγλίας προσέφερε το ποσό των 4.000 λιρών στην υπηρεσία αεροπορικής υποστήριξης ασθενών της πόλης.

Το ελικόπτερο – ασθενοφόρο που διαθέτει η υπηρεσία στηρίζει την λειτουργία του σε δωρεές . Η ανάγκες ανέρχονται σε 700.000 λίρες το χρόνο για μισθούς , συντήρηση, καύσιμα κτλ.

Ο Βοηθός Μεγάλος Διδάσκαλος δήλωσε κατά την παράδοση των χρημάτων: << Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε σε μια υπηρεσία η οποία διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην κοινότητά μας>>

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ