Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Συνεδρία προς τιμήν του Συνταγματάρχη George .W. CallΚάθε χρόνο τα μέλη της Στοάς Amelia no 47  (Nassau Country – ΗΠΑ) πραγματοποιούν μια υπαίθρια συνεδρία , σε βαθμό Διδασκάλου, στο Fort Climch Park , προς τιμήν του George .W. Call , πρώτου Σεβασμίου της  Στοάς την περίοδο 1859-1862.

Ο αδ. George .W. Call γεννήθηκε στο Κεντάκι των ΗΠΑ . Υπήρξε πετυχημένος δικηγόρος και επιχειρηματίας. 

Διατέλεσε πολιτειακός Γερουσιαστής (Nassau Country ) το 1858-1960.

Παραιτήθηκε από νομοθέτης και κατατάχθηκε στο στρατό ως Λοχαγός  των ΄΄Davis Guards," (Nassau Country ).  Στην μάχη του Williamsburg έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του προκειμένου να ανασύρει από το πεδίο της μάχης των νεκρό διοικητή του Συνταγματάρχη  George T. Ward. 
Σκοτώθηκε στη μάχη στο Seven Pines  οδηγώντας την αριστερή πτέρυγα του Συντάγματος . Στην έκθεσή του ο Ταξίαρχος Samuel Garland ανέφερε ότι ο Συνταγματάρχης  George .W. Call   επέδειξε ιπποτική γενναιότητα.

Βραζιλία- Ιερείς σε Τεκτονικές Εκδηλώσεις


Φαίνεται ότι στην Βραζιλία οι Ιερείς δεν αντιμετωπίζουν τους Τέκτονες με την ίδια καχυποψία , όπως συμβαίνει στην Ελλάδα από τους θρησκευτικούς λειτουργούς.

Πριν από ένα περίπου χρόνο είχε προκαλέσει σε αρκετούς εντύπωση η παρουσία ,στην 53η επέτειο της Στοάς Colonel Balthazar της πόλης Jales , του τοπικού Επισκόπου Lyiz Demetrio Valentini.

Χθες  είχαμε ένα αντίστοιχο γεγονός όταν στον εορτασμό της <<Ημέρας των Τεκτόνων>> παραβρέθηκε ο πατ. Ceraldo de Silva Magela , της Επισκοπής της Pasqueira, στις εκδηλώσεις. 

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ