Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΘΑΚΗ


Ακούστε την εκπληκτική δουλειά ( μουσική) του αδελφού Ι.Μ της  Στοάς Υψηλάντης της ΜΣτΕ επάνω στο πασίγνωστο ποίημα του Κ. Καβάφη <<ΙΘΑΚΗ>>.

Απαλή μουσική και υπέροχοι στίχοι που θα σας ταξιδέψουν. Οι περιπέτειες  και οι γνώσεις του ταξιδιού ταυτίζονται με την σοφία, την ικανότητα του ανθρώπου να κατανοεί το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Ένα μεγάλο μπράβο στον αδελφό


Οι δηλώσεις του Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου για τον Τεκτονισμό.


Οι δηλώσεις του Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου για τον Τεκτονισμό.Επιστολή(Σημ. blog: Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από φίλο της ιστοσελίδας και αδελφό)

Αδδ. μου

Τώρα παρά ποτέ, η ανάγκη για συστράτευση των απανταχού ελεύθερων τεκτονικών δυνάμεων θεωρείται επιβεβλημένη. Κοινός στόχος μας ένας και λέγεται εξαθλίωση.

Εξαθλίωση θεσμών, εθίμων,αξιών,προσωπικοτήτων, ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ας εστερνιστούμε όλοι οι τέκτονες αυτά που ευαγγελιζόμαστε.

Ας απλώσουμε τα χέρια μας δημιουργώντας την παγκόσμια άλυσο. Ακόμη κι ένας απειροελάχιστος κρίκος να απουσιάζει, θα ομιλούμε για ευάλωτη κι όχι για άρρηκτο σχέση.

Ας αφήσουμε στην άκρη καταστάσεις και ιδιότητες της πολιτικής παθογένειας κι ας εναρμονιστούμε εις τον Έναν ρυθμό. Αυτόν, που στις εργασίες μας με πηχιαίους τίτλους αναζητούμε και υπηρετούμε και που στις λοιπές κοινωνικές μας εκδηλώσεις ξεχνούμε και θάβουμε βαθιά.

Όλες λοιπόν οι τεκτονικές δυνάμεις οφείλουν ιερά υποχρέωση εις τους προγόνους τους, ανεξαρτήτως τύπου και τυπικών να υψώσουν το ανάστημά τους, από κοινού.

Εάν «η ισχύς εν τη ενώσει» δεν αποτελεί απλή αναφορά στα «ξεχασμένα μεγαλεία...» των πάτριών μας αποφθεγμάτων, ας γίνει ο σκοπός των μελλοντικών μας ενεργειών.

Αδδ. μου αν και η παρουσία μου στο χώρο δεν είναι πολυετής, νιώθω την υπέρτατη ανάγκη να υπερασπιστώ σθεναρά τα ανωτέρω.

Καλώ όλους τους αδδ. μου, μέσω του βήματος που το παρόν ιστολόγιο μάς παρέχει, σε εγρήγορση και συμπόρευση, με σειρά ενεργειών που από κοινού όλα τα τάγματα θα συναποφασίσουν, ώστε, όσο το δυνατόν συντομότερα, να εξέλθουμε από τη «σπηλιά του Πλάτωνος», τραβώντας μαζί μας και το μεγαλύτερο, ελεύθερο στη σκέψη μέρος της κοινωνίας, μυημένο ή αμυήτο.

Αλλιώς ο διαβήτης θα κλείσει κι αντί να χαράσει τέλειους κύκλους, θα εστιάζεται σε σημεία, μέχρι κι αυτά να χαθούν.

Αδδ. μου του αμιγούς και του μικτού τεκτονισμού, "απαιτείστε" από τους κραταιοτάτους σας να ενωθούν υπό την ιερά υποχρέωση των αξιών που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας, στην προσπάθειά μας να τις κληροδοτήσουμε κι εμείς, ελεύθερα στα δικά μας παιδιά.

Το νέο τεκτονικό έτος μάς ανοίγει την αγκαλιά του σε λίγες ημέρες, ας ανοίξουμε κι εμείς τα μάτια του πνεύματός μας κι ας στραφούμε προς το Φως, ενωμένοι και αποφασισμένοι...

Με εκτίμηση,
αδ. Αλέξανδρος Κ.
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ