Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Άνοιγμα των Ελευθεροτεκτόνων σε εντυπωσιακή σεμνή τελετή στο συνεδριακό χώρο του Λεσβιακού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου(15 Ιουνίου 2012 lesvosnews.gr)

 

Το Σάββατο, 9 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ. στο Επιμελητήριο Λέσβου πραγματοποιήθηκε μία μοναδική και εντυπωσιακή εκδήλωση κατά την οποία το ανώτατο Τεκτονικό Συμβούλιο της Ελλάδος με επικεφαλής τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη κ. Χρήστο ΜΑΝΕΑ, βράβευσε φορείς και άτομα της νήσου για το κοινωφελές έργο τους, με μετάλλια, διπλώματα και οικονομική βοήθεια.

Η τελετή άρχισε με σύντομο και περιεκτικό χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους της Τεκτονικής Στοάς Μυτιλήνης ο κ. Συμεών Αργυρόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος ΜΑΝΕΑΣ τόνισε τη φιλανθρωπική δράση του Ύπατου Συμβουλίου σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας υλική και οικονομική βοήθεια στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και με στοιχεία που παρέθεσε, διέλυσε τον κακό μύθο που πλανάται περί της Μασονίας.

Τόνισε με έμφαση τη βαθιά πίστη των Τεκτόνων στην ύπαρξη του Θεού και ότι για το λόγο αυτό ο Τεκτονισμός δεν δέχεται στους κόλπους του άθεους.

Εξήγησε επίσης ότι ο τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία όπως ισχυρίζονται κάποιοι, είτε από άγνοια, είτε σκόπιμα. Οι Έλληνες τέκτονες είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι αφοσιωμένοι στην Πατρίδα και την οικογένεια και θεωρεί όλους του ανθρώπους αδελφούς αφού όλοι είναι τέκνα του ιδίου Θεού.

Όμως, λόγω της παγκοσμιότητας της οργάνωσης (Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία) με διαφορετικές θρησκείες (Χριστιανισμός, Βουδισμός, Ιουδαϊσμός, Ισλάμ) επελέγη σε όλη τη γη να αναφέρεται ως ο Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος, αφού εκείνος ο ΘΕΟΣ και μόνο είναι ο δημιουργός κάθε ζώντος και μη οργανισμού.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:
Ο Δ/ντής του Γ΄Λυκείου Μυτιλήνης κ. Καπιωτάς, ο καθηγητής κ. Γ. Κοντέλλης που ευχαρίστησαν το Τεκτονικό Ίδρυμα που κάλυψε μέρος των εξόδων μετάβασης και διανυκτέρευσης.
Βραβεύθηκαν ένας ένας οι μαθητές του Λυκείου για την επιστημονική τους εργασία κατασκευής, την επιτυχή εκτόξευση δορυφόρου με φωτογραφική μηχανή και την επιτυχή ανάκτηση του με το αλεξίπτωτο που κατασκεύασαν από ανθρακόνημα, που τους εξασφάλισε πανευρωπαϊκά τη δεύτερη θέση μεταξύ 14 διαγωνιζομένων χωρών στο Νορβηγικό κέντρο διαστημικών ερευνών.
Η Αερολέσχη Μυτιλήνης για τις πτήσεις των προς εντοπισμό πυρκαγιών πάνω στο νησί.
Το Ίδρυμα «Κυψέλη» στο οποίο το Ύπατο Συμβούλιο δώρισε ένα μηχανάκι για τις μετακινήσεις του προσωπικού.
Το Λύκειο Αγιάσου όπου η δραστήρια καθηγήτρια – φυσικός κα Ελένη ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ παρέλαβε ένα προβολέα και ένα φορητό υπολογιστή.
Οι εθελοντές αιμοδότες.
Οι έφεδροι καταδρομείς.
Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την προσφορά των μελών και της προέδρου της κας Λειβαδίτου τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Ο κ. Μάκης Αξιώτης για την προβολή της Λέσβου με τις μελέτες και εργασίες του.
Ο κ. Ν. Παπαδημητρίου για το κοινωνικό έργο του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του (κατασκευή Κοινοτικού Καταστήματος Χυδήρων, ίδρυση του δεύτερου ψηφιακού Μουσείου στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στο ζωγράφο Γεώργιο ΙΑΚΩΒΙΔΗ, παροχή πάνω από 500 υποτροφιών σε Λέσβιους φοιτητές).
 
Ο κ. Ανέστης Χατζηαντωνίου για το κοινωνικό έργο της ΔΟΜΗΤΩΡ ΜΠΕΤΟΝ.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός των βραβευθέντων πλήθος επισκεπτών.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν καφέδες και αναψυκτικά που ήταν ευγενική προσφορά του καφε-μπαρ «Φιλοσοφία».

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ