Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Καλό ταξίδι ΔΑΣΚΑΛΕΜε θλίψη σας ανακοινώνουμε  ότι ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ  ,αδελφός Βασίλειος Πάτκας 33ος , ξεκίνησε την πορεία της υπέρτατης μύησης προς την Αιωνία Ανατολή.

Σεβασμός , αναγνώριση και Εθνική υπερηφάνεια.Δεν συνηθίζουμε να αναρτούμε ειδήσεις που δεν έχουν σχέση με τον Τεκτονισμό. Όταν όμως πρόκειται για κάτι μεγάλο, για κάτι που εξυψώνει την πατρίδα μας και τον άνθρωπο ,τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης,  οΝίκος Πανάγος και η  Ελένη Κορδαλή είναι τρεις από τους 61 αθλητές που μας κάνουν υπερήφανους συμμετέχοντας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αυτά τα τρία Ελληνόπουλα μας  πρόσφεραν την χαρά του πρώτου χρυσού μεταλλίου στους αγώνες, στο αγώνισμα του μπότσια.

Σεβασμός , αναγνώριση και Εθνική υπερηφάνεια. 

Εκτός διαδοχής ο Jacques Grill (GLNF)Ο αδ. Jacques Grill , μέχρι πρότινος διεκδηκητής της θέσης του Μεγ. Διδασκαλου της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Γαλλίας (GLNF) , σε χθεσινή του επιστολή ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η απόφασή του να κατάθεση υποψηφιότητα ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας για την  άσχημη κατάσταση που επικρατούσε στην GLNF και που την οδήγησε στη διάσπαση.

Πηγη: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Υποτροφίες από τη Μεγάλη Στοά της Μασαχουσέτης.Η κα Maryana Owoc από την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ έλαβε υποτροφία ύψους 5.000 δολαρίων από την Μεγάλη Στοά της Πολιτείας.

Η ίδια υπήρξε μέλος του Διεθνούς Τάγματος Ουράνιο Τόξο  (για κορίτσια)  ενώ ο πατέρας της είναι ενεργός Τέκτονας. Σπουδάζει ιατρική στο Worcester State University.

Η Μεγάλη Στοά της Μασαχουσέτης μόνο για φέτος έχει δώσει 141 υποτροφίες συνολικού κόστους 405.000 δολαρίων.

Από το 1995 που ξεκίνησε το πρόγραμμα έχει συνολικά διατεθεί το ποσό των  5.000.000  δολαρίων. Οι υποτροφίες δίνονται με βάση την Ακαδημαϊκή επίδοση των σπουδαστών καθώς και με την οικονομική τους κατάσταση.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ