Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση με θέμα -Philip K. Dick: Επιστημονική Φαντασία και Μυστικιστικές Εμπειρίες - από την Ακαδημία Phoenix Rising

Tην 14η Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 η Ακαδημία Phoenix Rising (http://phoenixrising.org.gr/) φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Ερικ Ντέϊβις (http://techgnosis.com/) για μια μοναδική ομιλία στην Αθήνα, με θέμα “Philip K. Dick: Επιστημονική Φαντασία και Μυστικιστικές Εμπειρίες.” Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο καφεβιβλιοπωλείο ΈΝΑΣΤΡΟΝ (Σόλωνος 101, Εξάρχεια). Tον συγγραφέα θα προλογήσει ο ερευνητής, συγγραφέας και μεταφραστής δεκάδων διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας, Θωμάς Μαστακούρης.

Παράλληλη διερμηνεία θα εκτελεστεί από την διοργανώτρια, Σάσσα Τσέιτοου, διευθύντρια της Ακαδημίας Phoenix Rising, ερευνήτρια και καθηγήτρια πολιτισμικής ιστορίας.

Ο Έρικ Ντέιβις είναι συγγραφέας του πολυδιαβασμένου TECHGNOSIS: Μύθος, Μαγεία και Μυστικισμός, εγχειρίδιο που αναλύει το μαγικό, μυθικό, και φανταστικό περιεχόμενο του σύγχρονου τεχνο-πολιτισμού που βιώνουμε. Το βιβλίο του έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Αρχέτυπο (2001), ενώ τα υπόλοιπα βιβλία και πολλές μονογραφίες του έχουν κυκλοφορήσει από πανεπιστημιακές εκδόσεις στην Αμερική. Ο ομιλητής διακρίνεται για τον άμεσο, συναρπαστικό του λόγο και την διεισδυτική του παρατηρητικότητά σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες πολιτισμικές τάσεις: έχει συντάξει πολλές αναλύσεις της τεχνολογικής μας εποχής και των πολιτισμικών εκφάνσεών της, ιχνηλατώντας κάθε φορά τις νέες μυθοπλασίες και πνευματικές αναζητήσεις που εκδηλώνονται μέσα σ'αυτές. Εκεί που συχνά στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού απορρίπονται ως επιπόλαιες, θρυμματισμένες απομιμήσεις του παρελθόντος, με περισσή ευαισθησία και οξυδέρκια - αλλά και αρκετό χιούμορ --ο Ντέιβις αποκαλύπτει μια παράξενη πνευματικότητα που αναδύεται εκεί που δεν την περιμένουμε και μας αποκαλύπτει τις βαθύτερες αξίες του τεχνοπολιτισμού που όλοι βιώνουμε, αλλά ελάχιστοι καταφέρνουμε να κατανοήσουμε στην ολότητά του.

Η ομιλία που θα παρουσιάσει στην Αθήνα θα εστιάσει στο μεταφυσικό περιεχόμενο του έργου του γνωστού συγγραφέα Επιστημονικής Φαντασίας, Φίλιπ Κ. Ντικ, αποκαλύπτοντας τις παράλληλες και αλλοδιαστατικές πραγματικότητες που περιπλέκονται με την καθημερινότητα και που ο Ντικ βίωνε σε καταιγισμό οραμάτων που πάσχιζε να καταγράψει και να συλλάβει μέσα από τους κόσμους της επιστημονικής φαντασίας. Επιπλέον θα ξετυλίξει τις εν δυνάμει - και πραγματικές μυστικιστικές εμπειρίες που επικοινωνούνται, και ενίοτε κρύβονται, ανάμεσα στις γραμμές και τις απόκοσμες εικόνες των διηγημάτων όχι μόνο του Ντικ, αλλά και της σύγχρονης θρυμματισμένης τεχνοπραγματικότητας.

Σε συνδυασμό με τον χαιρετισμό, τον πρόλογο και την ομιλία (40-45 λεπτά), η εκδήλωση θα διαρκέσει συνολικα περίπου δύο ώρες καθώς η παράλληλη διερμηνεία θα επιμηκύνει τη διάρκεια της ομιλίας. Θα υπάρξει χρόνος στο τέλος για συζήτηση και ερωτήσεις.

Η κανονική είσοδος κοστίζει €6, και €3 για φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας/πάσου/κάρτας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο phoenix@phoenixrising.org.gr

Ιστοσελίδα εκδήλωσης: http://wp.me/p1LYd4-11Q

Στοά Lancaster Masonic Lodge no 160 - Βράβευση 3 μελών
Μια ιδιαίτερη βραδιά ήταν αυτή της 30ης Αυγούστου για την Στοά Lancaster Masonic Lodge no 160 στο Texas των HΠΑ .

Ο Περ. Αναπλ. Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς του Texas απένειμε τρία βραβεία σε μέλη της Στοάς. Συγκεκριμένα στους αδελφούς Kenneth Neederman και Joe Ramlinson το βραβείο για τα 65 χρόνια προσφοράς στην αδελφότητα καθώς και στον αδελφό Rolly Rag για τα 50 χρόνια προσφοράς του.

50 Χρόνια Στοά Forest Lake no 344


Η Στοά Forest Lake no 344 ,υπό την Μεγάλη Στοά της Μινεσότα (ΗΠΑ), γιορτάζει το Σάββατο 15/ 9 τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη δράση των μελών της Στοάς.
πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων


 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ