Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η Τελευταία Συνέντευξη του Μεγάλου Διδασκάλου Β. Πάτκα στο Mystery
(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.apophenia.gr)

Η Ελλάδα ζει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της, με την Κρίση να έχει φτάσει πλέον σε κάθε οικογένεια και σπιτικό. Δικαιολογημένα λοιπόν όλοι μας θέλουμε να μάθουμε ποιος φταίει. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που αποδίδουν τις ευθύνες της οικονομικής κατάρρευσης και του πολιτικού κομφούζιο αποκλειστικά στις λεγόμενες Μυστικές Εταιρίες. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κρύβονται πραγματικά πίσω από όλα οι Μυητικές Αδελφότητες;

Στην προσπάθεια μας να δώσουμε σοβαρές και έγκυρες απαντήσεις, απευθυνθήκαμε στον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος «Δελφοί» κ. Βασίλειο Πάτκα για να μας σχολιάσει από την σκοπιά του για το πως έχουν τα πράγματα.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον καθότι δεν περιορίστηκε στα γνωστά σενάρια συνωμοσίας, όσο επεκτάθηκε στις κινήσεις που κάνει ή και που πρέπει να κάνει ο σύγχρονος Ελευθεροτεκτονισμός ώστε να βοηθήσει την χώρα από το αδιέξοδο που εισήλθε.

Η πολυσέλιδη συνέντευξη του κ. Πάτκα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αποκλειστικές συνεντεύξεις που έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στις σελίδες του mystery – στο τεύχος 85 που κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δυστυχώς όμως, λίγες μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, και πιο συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου, ενημερώθηκα για τον ξαφνικό θάνατο του κ. Πάτκα στο Παρίσι ο οποίος εκπροσωπούσε τους «Δελφούς» στην εκεί σύνοδο των Υπάτων Συμβουλίων!

Ως εκ τούτου, και εκ μέρους όλων των συνεργατών του περιοδικού, θα ήθελα να μεταφέρω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του…


Catherine Jeannin – Naltet - Νέα Μεγάλη Διδάσκαλος της GLFF
Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Grande Lodge Feminine de France για την ανάδειξη της Νέας Μεγάλης Διδασκάλου. Στην σημαντική αυτή θέση εξελέγει τελικά η αδ. Catherine Jeannin Naltet.

Η νέα Μ.Δ είναι 62 ετών και μυήθηκε στον Τεκτονισμό το 1986. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά και έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε μεγάλες εταιρείες της Γαλλίας. 

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ