Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνική συμμετοχή στο 1ο διεθνές Συμπόσιο για τον Τεκτονισμό που διεξήχθη στην Κούβα
Στο 1ο διεθνές Συμπόσιο για τον Τεκτονισμό που διεξήχθη στην Κούβα , εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα δια του  Υπάτου Συμβουλίου του 33ου  του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου για την Ελλάδα (Ραούλ Ντε Σιγούρα) αποστέλλοντας εργασία με θέμα:

 "Βιοτεχνολογία και Ηθική - Ο ρόλος του Ελευθεροτεκτονισμού"
 Πηγή:
 
Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Κούβα- 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Τεκτονισμό
Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Κούβα το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Τεκτονισμό στην Κούβα.

Κατά την διάρκεια του Συμποσίου αναπτύχθηκαν θέματα όπως:

<<Ο Πολιτισμός που ζούμε>>  από τον  José Martí - Orlando Licea (Cuba)
<<Τεκτονισμός και Ιατρική >> Aramís Coro Crespo (Cuba)
<< Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας >> Hayrettin Kilic (Η.Π.Α.)
<<Ο Κόσμος του 21ου αιώνα και ο Τεκτονισμός>> Viñas Ramon Perez (Κούβα)
<<Τεκτονική παιδεία και νεολαία>> Marino de Armas Benítez (Cuba-España)
<<Νέα και απόψεις για τον Τεκτονισμό στο πλαίσιο του πολιτισμού>> Roberto Flores Garza (Mexico)
<<Τεκτονισμός και Προσκοπισμός>> Dr. Leopoldo Vázquez Gutiérrez (Cuba)

Στο συμπόσιο συμμετείχαν αντιπροσωπίες από Ιταλία, Ισπανία , Μεξικό, Ισπανία κ.α
Με το πέρας των εργασιών κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο του José Julián Martí Pérez και ακολούθησε δείπνο.

Πηγή: dialogo-entre-masones / Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Μεγάλη αύξηση γνωρίζουν οι Μασόνοι με νέους και άτομα διαφορετικών θρησκειών που ενώνονται κάτω από την πίστη σε ένα «υπέρτατο ον>>
(Αναδημοσίευση από το site ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ . Πρόκειται για απόσπασμα από την Αυστραλιανή εφημερίδα ΤHE AGE)Ένας μουσουλμάνος, ένας Εβραίος και ένας Έλληνας Ορθόδοξος προσέρχονται σε μια Τεκτονική Στοά. Μήπως αυτό ακούγεται σαν αστείο; Δεν είναι – απεναντίας λέγεται ότι είναι η αρχή μιας τάσης.

Την ώρα που η άλλοτε ισχυρή, εσωτερική εταιρία του Τεκτονισμού φαινόταν να βρίσκεται στο νεκροκρέβατό της, καθώς με 120.000 μέλη το 1970 βρέθηκε με μόλις 13.000 το 2009, δείχνει τώρα να έχει λάβει μια ένεση με ‘νέο αίμα’ – και μάλιστα από μέχρι πρόσφατα απρόσμενες πηγές.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, οι δεκαετίες της παρακμής φαίνεται να έχουν σταματήσει, με την οργάνωση να ισχυρίζεται ότι βιώνει την μεγαλύτερη αριθμητική αύξηση από άνδρες ηλικίας κάτω των 35 ετών. Φαίνονται να προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα εθνικών καταγωγών και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Εκτός από τους παραδοσιακούς Προτεστάντες και τους τρεις παραπάνω (Εβραίους, Ορθόδοξους και Μουσουλμάνους), έχουν προσελκύσει επίσης Βουδιστές, Ινδουιστές και Ρωμαιοκαθολικούς – η ένταξη των οποίων στην μασονία είχε απαγορευτεί με παπικό διάταγμα.

Παρέλαση Μασόνων στην Αυστραλία!

Ένα από τα νεότερα μέλη είναι ο Ramsey El-Atm, ένας 20χρονος φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων, μουσουλμάνος και με καταγωγή από τον Λίβανο. Όταν εγγράφτηκε στη Στοά, έδωσε τον όρκο επάνω στο Κοράνι της οικογένειάς του.

Κατάγεται από το Mooroolbark αλλά είναι μέλος μιας Στοάς στο Greensborough όχι πολύ μακριά από το Πανεπιστήμιο La Trobe, όπου φοιτεί στο τρίτο έτος του πτυχίου του. '' Είχα ένα ενδιαφέρον για τον Ελευθεροτεκτονισμό από την ηλικία των 10, όταν ο δάσκαλας των Αγγλικών μίλησε γι 'αυτό. Έκανα έρευνες γι 'αυτό και έγινα μέλος λίγο πριν τα 19α γενέθλιά μου. Είμαι τώρα μασόνος τρίτου βαθμού (‘Δάσκαλος’).
''Το ότι είμαι Τέκτων δεν έρχεται σε αντίθεση με την ισλαμική μου πίστη. Τα περισσότερα από τα άλλα μέλη της Στοάς μου είναι Χριστιανοί, αλλά, με το να είσαι Μασόνος, το μόνο που πρέπει να πιστεύεις, είναι σε ένα υπέρτατο ον. Δεν έχει σημασία ποιο είναι αυτό.

Ο David Bloom, ο οποίος είναι Εβραίος, υπήρξε μέλος για 10 χρόνια, ακολουθώντας την παράδοση από τον πατέρα του και τον παππού του. Εργάζεται ως IT project manager, είναι ο προηγούμενος ‘Δάσκαλος’ της Στοάς του Gardenvale. '' Είναι μία φιλική οργάνωση και μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανεξαρτήτως της θρησκείας τους.''

Ο Φώτιος Σπυρίδωνος (Fotios Spiridonos) που εργάζεται ως υπάλληλος της πολιτείας στο σχεδιασμό των μεταφορών, και είναι μέλος εδώ 17 χρόνια, είναι Ελληνορθόδοξος. '' Όταν για πρώτη φορά εντάχθηκα, οι γονείς μου είχαν μείνει άφωνοι. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλοί Έλληνες μέλη.''

Ο Ελευθεροτεκτονισμός, μια αμφιλεγόμενη οργάνωση, που μερικές φορές περιγράφεται ως «μυστική», με σκοτεινές ρίζες μεταξύ των κτιστών της μεσαιωνικής Ευρώπης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τη σημερινή μορφή του το 1717 στο Λονδίνο. Χρησιμοποιεί τα εργαλεία των κτιστών αλληγορικά για να δείξει ότι αποτελεί ''ένα σύστημα ηθικής καλυμμένο από ένα πέπλο αλληγορίας και συμβόλων''.

Στις μέρες της παγκόσμιας πληροφορίας, η οργάνωση έχει καταλάβει ότι πρέπει να είναι λιγότερο μυστικοπαθής. Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Victoria,ο Vaughan Werner, πρώην αστυνομικός της Βικτώρια, αισθάνεται άνετα να δείχνει το σύμβολο της Στοάς σε επισκέπτες.

Πάνω από την καρέκλα του Δάσκαλου στη κεντρική Στοά του Dallas Brooks Centre στην Ανατολική Μελβούρνη είναι ένα μεγάλο συμβολικό μάτι. '' Αυτό είναι το μάτι της θείας ύπαρξης που τα βλέπει όλα . Είναι εκεί ειδικά για τον Μεγάλο Δάσκαλο για να του υπενθυμζει ότι παρά τη δύναμή του, ο Θεός πάντα βλέπει.''

Πηγή:ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ