Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ένταση από Βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή - Είστε Μασόνοι

Ένταση δημιουργήθηκε μέσα στην Βουλή όταν βουλευτές της Χρυσής Αυγής άρχισαν να χτυπούν τα έδρανα και να φωνάζουν ΄΄ είστε Μασόνοι΄΄.


Νωρίτερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Δημήτρης Κυριαζίδης τους είχε κατηγορήσει ότι δεν σέβονται τη ελληνική σημαία.

πηγή:Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Joseph Gulino - O νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας
Εξελέγει ο νέος Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας από τους 1200 αντιπροσώπους της GodF. Πρόκειται για τον αδ. Joseph Gulino .

Ο  νέος Μεγάλος Διδάσκαλος είναι 63 ετών , σήμερα συνταξιούχος και πρώην γενικός διευθυντής δημοσίων έργων του δημοσίου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι διαδέχθηκε τον αδ. Guy Arcizet 


Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας εναντίον όλων των φονταμενταλιστών

Τις τελευταίες ημέρες η διαδικτυακή προβολή της ταινίας << Αθωότητα των Μουσουλμάνων>> έχει προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας , με αφορμή αυτό το γεγονός αλλά και τα επεισόδια στην Γαλλία  εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει 

΄΄ Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει το πρόσχημα για αυτή τη βίαιη κατάσταση και την κλιμάκωση των συγκρούσεων. Η Γαλλία είναι χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της συνείδησης. Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας εναντιώνεται στον φονταμενταλισμό, τη μισαλλοδοξία το θρησκευτικό φανατισμό. Η εκκοσμίκευση παραμένει απαραίτητο θεμέλιο της κοινωνικής αρμονίας και της ενότητας του έθνους . 

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την υπεράσπιση της θεμελιώδους αρχής της ελευθερίας της έκφρασης . Διατηρεί την απόλυτη ελευθερία της συνείδησης της θρησκείας, και της πνευματικότητας υπερασπίζοντας  την απόλυτη ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Προωθεί την αμοιβαία ανοχή και σεβασμό και ενθαρρύνει την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων ΄΄ 

(Σημ. Blog: Νομίζουμε ότι ο Τεκτονισμός έχει λόγο για τα σημαντικά κοινωνικά θέματα και πρέπει να τον εκφράζει. Ειδικά οι Ελληνικές Τεκτονικές δυνάμεις στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας πρέπει να βγουν από την εσωστρέφεια και επιτέλους να μιλήσουν. ) 

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ