Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Τέκτονες της Αργεντινής τίμησαν τον φιλόσοφο, στοχαστή και δημοσιογράφο Santiago KovadloffΣτα πλαίσια του ανοίγματος προς την κοινωνία, το Ύπατο Συμβούλιου του 33ου για την Αργεντινή, απένειμε το μετάλλιο της τιμής στο φιλόσοφο, στοχαστή και δημοσιογράφο Santiago Kovadloff για την προαγωγή των Δημοκρατικών αξιών, και την αταλάντευτη προσήλωσή του στην υπεράσπιση της ελεύθερης σκέψης και της ειρήνης.

Ο κος Santiago Kovadloff εμφανώς συγκινημένος κατά την διάρκεια της τελετής εξέφρασε, παρουσία φίλων , συγγενών ,κυβερνητικών στελεχών , διπλωματών και πολλών αδελφών , την εκτίμηση του στο έργο των Τεκτόνων.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων

Μια Τεκτονική Ιστορία
Ο κος Joseph Clements συνταξιούχος από τη Florida των ΗΠΑ έχει ως χόμπι την αναζήτηση παλαιών νομισμάτων. Έτσι πριν από καιρό ψάχνοντας στην λίμνη Compass βρήκε ένα παράξενο νόμισμα το οποίο δεν είχε ξαναδεί.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψε ότι πρόκειται για νόμισμα το οποίο δίδεται στους Τέκτονες κατά την διάρκεια της μύησης στο βαθμό του MARK.

Λόγω του ότι επάνω ήταν χαραγμένα τα αρχικά O.L.G ξεκίνησε μια έρευνα για να βρει σε ποιον ανήκει. Μετά από πολύ κόπο βρήκε ότι το νόμισμα άνηκε στον αδ. Otto Lafayette Gilbert της Harmony Lodge ο οποίος μετέστη στην αιώνια Ανατολή το 2001 σε ηλικία 100 ετών και ο οποίος είχε υπηρετήσει την αδελφότητα για πάνω από 60 χρόνια.
 
Έτσι την περασμένη Τετάρτη ο κος Clements , παρέδωσε στην 79 ετών κόρη του αδ Gilbert το νόμισμα.

Η ίδια δήλωσε πολύ συγκινημένη που επέστρεψε σ’ αυτήν ένα προσωπικό αντικείμενο του πατέρα της διότι ήξερε ότι ο Τεκτονισμός ήταν η μεγάλη του αγάπη. Μάλιστα είπε ότι θα το δείξει και στην μεγαλύτερη αδελφή της η οποία ζει σε γηροκομείο. 

Στοά Olive Branch no 16
Η Στοά Olive Branch no 16 (New Jersey USA) ανοίγει στις 13 Οκτωβρίου τις πόρτες της στο κοινό προκειμένου η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί για τον Τεκτονισμό.

Οι επισκέπτες θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες προκειμένου να περιηγηθούν στους χώρους της Στοάς και να μιλήσουν με τα μέλη της.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων
 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ