Arnaud Beltrame – Ο ήρωας γάλλος αστυνομικός που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τους ομήρους ήταν αδελφός

ο Arnaud Beltrame είχε μυηθεί στις τάξεις της το 2008 στη Στοά Respectable Lodge Jerame Bonaparte και στο βαθμό του διδασκάλου το 2012.

Συμμετοχή της ΜΣτΑΑΣΤ στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των Initiatory Encounters

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη επέστρεψε η αντιπροσωπεία μας, της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος, από την συμμετοχή της και στην δεύτερη ετήσια εκδήλωση των «Initiatory Encounters», που εφέτος έλαβε χώρα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο διήμερο 3 και 4 Μαρτίου .

Ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης μιλάει για όλους και όλα σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη

Σήμερα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου αδ. Παναγιώτης Θαλάσσης.

Δελτίου Τύπου της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ – Αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς στη Σερβία

....αντιπροσωπεία της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου Ελλάδος με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Μεγάλο Διδάσκαλο ανταποκρίθηκε στηνΠρόσκληση της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Σερβίας

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτέλους ας πέσουν οι μάσκες
΄΄Ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο ταπεινός και σωστός Τέκτονας αποτελεί τον δακτυλοδεικτούμενο μαλάκα της αδελφότητας ΄΄

Είναι πλέον σαφές ότι το μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού και όχι μόνο Τεκτονισμού είναι η ποιότητα των ανθρώπων που εισέρχονται στην αδελφότητα. Δεν γνωρίζω εάν τα πράγματα παλαιότερα ήταν έτσι αλλά σήμερα τα κρούσματα περίεργων <<αδελφών>> είναι όλο και περισσότερα.

Η  αλήθεια είναι ότι ζούμε μία περίοδο όπου εξελίσσεται η πλήρη ηθική κατάπτωση, η βίαιη διάλυση των θεσμών , η καταπάτηση των αρχών  και των αξιών. Ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία την αποθέωση της μετριότητας , τη θεοποίηση της κενότητας και της ηλιθιότητας, την εξύψωση των κρετίνων , των αλητών, των εγκληματιών.
Άκρατος ψευτοπλουτισμός, περίοδος των δήθεν και των επιχειρηματιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Και όπως ήταν φυσικό , και η Τεκτονική οικογένεια , ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας μολύνθηκε από όλα τα παραπάνω.

Οι  Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις φέρουν ευθύνη διότι δέχθηκαν πολλές από αυτές τις παραβατικές ομάδες μέσα στους κόλπους τους πολλές φορές δίχως περίσκεψη και αιδώ. Η οικονομική στενότητα έκανε βέβαια απαραίτητες τις συνδρομές τους και τους έδινε άλλοθι . Και όλους τους σωστούς αδελφούς , η κατάσταση αυτή, τους γέμιζε και τους γεμίζει θλίψη και ντροπή.

Την ύστατη αυτή στιγμή πρέπει οι Τεκτονικές Δυνάμεις να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Οφείλουν να εκδιώξουν από το σώμα τους όλα αυτά τα καρκινώματα που η θέση τους δεν είναι στην αδελφότητα αλλά στο κοινωνικό περιθώριο αν όχι σε σωφρονιστικά ιδρύματα. 

Η αδελφότητα δεν είναι ούτε χρώματα, ούτε τίτλοι, ούτε διάσημα . Η αδελφότητα δεν είναι τίποτα το υλικό. Η αδελφότητα είναι καλές ανθρώπινες ψυχές  και τις ψυχές αυτές οφείλουν να τις προστατέψουν.

Η πορεία προς τον εκφυλισμό και την απαξίωση του θεσμού φαντάζει κάτι παραπάνω από σίγουρη αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα. 

Δημόδοκος

Kerneforde Hall

Carnforth-Αγγλία:  Το νέο Τεκτονικό Μέγαρο  (Kerneforde Hall ) στο  Carnforth της Αγγλίας εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.  Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό Μέγαρο όπου θα στεγάσει τις Στοές Carnforth Lodge 4951 και Warton Lodge 8511 της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.

Την πρώτη συνεδρία πραγματοποίησαν από κοινού οι δύο παραπάνω Στοές και παραβρέθηκε πλήθος αδελφών , Μεγάλων Αξιωματικών νυν και τέως.
Σεμινάρια Τεκτονικής κατάρτισης από την Στοά Giuseppe Pizzarelli 1410

Η Στοά Giuseppe Pizzarelli 1410 της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας διοργανώνει δύο σεμινάρια (Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) με σκοπό την επιμόρφωση των αδελφών σε Τεκτονικά και φιλοσοφικά θέματα.

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου και θα έχει ως θέμα  <<Φως στο Σκοτάδι – Από το μύθο στο σύμβολο>>

Νέο Μέγαρο στη Ρώμη από την Μεγάλη Στοά της Ιταλίας UMSOI
Στις 24 Σεπτεμβρίου 2012  συναντήθηκαν στην Ρώμη σημαντικές προσωπικότητες του Τεκτονισμού από όλο τον κόσμο με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Μεγάρου της Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας UMSOI.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον Μεγάλο Διδάσκαλο Gian Franco Pilloni, ο Μ. Δ της Κανονικής Μεγάλης Στοάς της Β. Αμερικής, ο ΜΔ. της Κανονικής Μεγάλης Στοάς του Ιλινόις, ο ΜΔ. της Μεγάλης Στοάς του Τέξας, ο Αναπ. Μ.Δ της  Κανονικής Μεγάλης Στοάς της Καλιφόρνια, ο Μ.Δ της Μεγάλης Στοάς της Βραζιλίας GLOB, o Μ.Δ της Μεγάλης Στοάς της Ρουμανίας HISTRIA Πέτρος Λιόλιος  κ.α.

 

Υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας.

Η Στοά Lodge Acuarius Νο 1 της Μεγάλης Ανατολής της Ισπανίας με έδρα την Βαρκελώνη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ψήφισμα των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

– Η παράδοση , η γλώσσα και η ιστορία πολεμούνται από τη Μασονία

Άρνηση του Πάπα να συναντήσει Τέκτονα Πρέσβη

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, ο Πάπας αρνήθηκε να συναντήσει τον Πρεσβευτή του Λιβάνου στο Βατικανό Johnny Ibrahim

Δελτίο Τύπου της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ

Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλούς τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Άρεως

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Επαρχιακής Μεγάλης Στοάς Κεντρικής Βορείου Ελλάδος της ΕΜΣτΕ